Aziatische zalm uit de oven met paksoi - Foodblog Foodinista

Aziatische zalm uit de oven met paksoi

Deel deze post

Simpel kan heel erg lekker zijn of lekker kan heel erg simpel zijn. Misschien is het wel gewoon beiden. Ik weet dat het bij dit bakplaat recept het geval is. Een hele zalmlende bereid in de oven in een Aziatische dressing met daarbij paksoi. Eigenlijk is het zo simpel. Geen zin om te koken, maar wel zin in lekker eten? Geen tijd om te koken? Of moet je een etentje bereiden voor gasten en ben je niet zo’n keukenprins of keukenprinses? Houd iedereen van vis en dan vooral zalm? Dan gaat dit het recept worden. Deze zalmlende bereiden kun jij ook. Gooi alle excuses maar over boord, want je kunt namelijk altijd een bakplaat recept maken in de oven. Maar het ene recept ziet er mooier uit dan het ander. Deze Aziatische zalm kun je zo op tafel zetten. Zo tover je bijna een uitgebreide maaltijd op tafel. Smaakvol, uitgebreid en het ziet er ook nog smakelijk uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van Aziatische zalm uit de oven met paksoi. De zalm bereid in een hoisinmarinade en de paksoi gegrild met een sesamolie marinade. Simpel en heel erg smaakvol. Daarbij serveer je rijst of noodles en klaar ben je. Je kunt ook nog variëren met bijvoorbeeld de bakplaat gegrilde zalm, knoflookaardappeltjes en asperges uit de oven met tomaat en parmezaan, ook simpel, maar weer iets heel anders en meer Italiaanse smaken. De overeenkomst blijft alles gaat op één bakplaat en vervolgens doet de oven het meeste werk. Wil je weten hoe je de bakplaat maaltijd met zalm precies gaat bereiden? Ik vertel het je nu.

Aziatische zalm uit de oven met paksoi - Foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor een complete maaltijd uit de oven? Kijk dan ook naar deze bakplaat maaltijd. Kip, aardappeltjes en worteltjes.

Aziatische zalm uit de oven met paksoi - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Aziatische zalm met paksoi voor 4 personen

Ingrediënten Zalm in Hoisin marinade en garnituur

Zalmlende ongeveer 750 gram
2 eetlepel hoisinsaus
1 theelepel sesamolie
2 cm verse gember
halve limoen
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel neutrale olie (olijfolie, zonnebloemolie)
handje verse koriander
handje pinda’s ongezouten
eetlepel sesamzaad
rode peper (voor de pittige eter)
lente ui

Ingrediënten paksoi

4 stronkjes paksoi
1 eetlepel neutrale olie (olijfolie, zonnebloemolie)
knoflookteentje
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel sesamzaad

Serveer bij de zalm met paksoi een schaaltje Jasmijnrijst of noodles. Nog een aanrader is de frisse salade met mango en kokommer.

Aziatische zalm uit de oven met paksoi - Foodblog Foodinista
Hoisin zalm met paksoi in sesam marinade uit de oven - Zalm recept van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de Aziatische zalm uit de oven met paksoi

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 10 minuten en in de oven 15 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, lepel, ovenplaat, bakpapier, handrasp, vork, schaaltje, knoflookpers, bakkwast

Aziatische zalm uit de oven met paksoi - Foodblog Foodinista

Recept Zalm in hoisinmarinade en paksoi in sesammarinade uit de oven

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zalm en paksoi op de bakplaat

Bakpapier mag op de ovenplaat. Leg de zalm op het midden van de bakplaat. Dep de zalm een beetje droog. Spoel de paksoi schoon. Leg de paksoi rondom de zalm.

Aziatische Marinade met hoisin voor de zalm

Meng in een schaaltje de olie, hoisinsaus, sesamolie, gembersiroop, sojasaus en bruine suiker. Knijp de limoen uit. Gooi de schil van de limoen niet weg deze heb je later nog nodig. Rasp de geschilde verse gember met een handrasp door de marinade. Smeer de zalm in met de marinade met behulp van een bakkwast gaat dit het makkelijkste. Strooi de sesamzaad over de zalm.

Marinade voor de paksoi

Knijp in een schaaltje een knoflookteentje uit. Meng vervolgens de olie, sesamolie en sojasaus door elkaar. Giet de marinade over de paksoi. Verdeel dti nog een beetje met een bakkwast. Strooi sesamzaad over de paksoi.

Schuif de bakplaat voor 12 minuten in de oven op 175 graden.

Haal de gegrilde zalm en de paksoi uit de oven. Rasp nog een beetje limoenzest (schil) over de zalm en paksoi. Strooi de pinda’s over de zalm. Snijd de koriander fijn en strooi het handje koriander en een fijngesneden lente ui over de zalm en de paksoi. Voor de pittige eter mag er nog een fijngesneden rode peper bij. Eet smakelijk!

Meer makkelijke ovenrecepten?

Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk lekker risotto in de oven maken. Het recept kun je hier vinden. Ook de ovenschotel met kabeljauw en worteltjes uit de oven is een goed en lekker idee! Het recept staat hier. Een ander idee en altijd lekker zijn frittata’s. Een hele lekker en iets meer culinaire is bijvoordeeld deze frittata met zalm en groene asperges welke je hier kunt vinden.

Recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie