Aziatische zalm uit de oven met paksoi - Foodblog Foodinista

Aziatische zalm uit de oven met paksoi – Traybake ovenschotel

Deel deze post

Een hele zalmlende bereid in de oven met groente in een Aziatische dressing is eigenlijk een hele simpele ovenschotel die je binnen 20 minuten kunt bereiden. Geen zin in koken, maar wel zin in lekker eten? Deze zalmlende bereiden kun jij ook. Gooi alle excuses maar over boord, want je kunt namelijk altijd een baketray recept maken in de oven met zalm met hosinsaus. Maar het ene recept ziet er mooier uit dan het ander. Deze Aziatische zalm met hoisinsaus en paksoi kun je zo op tafel zetten. Mooi gelakte zalm in de hoisinsaus en de paksoi met sesam erbij. Zo tover je een uitgebreide zalm maaltijd op tafel bereid in de oven en weinig werk.

Zalm bereiden in de oven met Aziatische smaken

Smaakvol, uitgebreid en het zalm gerecht er ook nog smakelijk uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van Aziatische zalm uit de oven met paksoi. De zalm bereid in een hoisinmarinade en de paksoi gegrild met een sesamolie marinade. Een simpel en smaakvol zalm gerecht met Aziatische smaken. Daarbij serveer je rijst of noodles en klaar ben je.

Traybake recepten die makkelijk zijn

Je kunt ook nog variëren met bijvoorbeeld zalm bereiden op de bakplaat met gegrilde zalm, knoflookaardappeltjes en asperges uit de oven met tomaat en parmezaan. Ook een simpel zalm recept, maar weer iets heel anders en meer Italiaanse smaken. De overeenkomst blijft alles gaat op één bakplaat en vervolgens doet de oven het meeste werk. Wil je weten hoe je de bakplaat maaltijd met zalm precies gaat bereiden? Ik vertel het je nu.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Aziatische zalm uit de oven met paksoi - Foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor een complete maaltijd uit de oven? Kijk dan ook naar deze bakplaat maaltijd. Kip, aardappeltjes en worteltjes.

Aziatische zalm uit de oven met paksoi - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Aziatische zalm met paksoi voor 4 personen

Zalm in Hoisin marinade en garnituren ingrediëntenlijst

  • Zalmlende ongeveer 750 gram
  • 2 eetlepel hoisinsaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 cm verse gember
  • halve limoen
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel neutrale olie (olijfolie, zonnebloemolie)
  • handje verse koriander
  • handje pinda’s ongezouten
  • eetlepel sesamzaad
  • rode peper (voor de pittige eter)
  • lente ui

Ingrediënten paksoi bereiden in de oven

  • 4 stronkjes paksoi
  • 1 eetlepel neutrale olie (olijfolie, zonnebloemolie)
  • knoflookteentje
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaad

Serveer bij de zalm met paksoi een schaaltje jasmijnrijst of noodles. Nog een aanrader is de frisse salade met mango en kokommer.

Aziatische zalm uit de oven met paksoi - Foodblog Foodinista
Hoisin zalm met paksoi in sesam marinade uit de oven - Zalm recept van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de Aziatische zalm uit de oven met paksoi

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 10 minuten en in de oven 15 minuten

Benodigdheden in de keuken

Aziatische zalm uit de oven met paksoi - Foodblog Foodinista

Recept Zalm in hoisinmarinade en paksoi in sesammarinade uit de oven

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zalm en paksoi op de bakplaat

Bakpapier mag op de ovenplaat. Leg de zalm op het midden van de bakplaat. Dep de zalm een beetje droog. Spoel de paksoi schoon. Leg de paksoi rondom de zalm.

Aziatische Marinade met hoisin voor de zalm

Meng in een schaaltje de olie, hoisinsaus, sesamolie, gembersiroop, sojasaus en bruine suiker. Knijp de limoen uit. Gooi de schil van de limoen niet weg deze heb je later nog nodig. Rasp de geschilde verse gember met een handrasp door de marinade. Smeer de zalm in met de marinade met behulp van een bakkwast gaat dit het makkelijkste. Strooi de sesamzaad over de zalm.

Marinade voor de paksoi

Knijp in een schaaltje een knoflookteentje uit. Meng vervolgens de olie, sesamolie en sojasaus door elkaar. Giet de marinade over de paksoi. Verdeel dti nog een beetje met een bakkwast. Strooi sesamzaad over de paksoi.

Schuif de bakplaat voor 12 minuten in de oven op 175 graden.

Haal de gegrilde zalm en de paksoi uit de oven. Rasp nog een beetje limoenzest (schil) over de zalm en paksoi. Strooi de pinda’s over de zalm. Snijd de koriander fijn en strooi het handje koriander en een fijngesneden lente ui over de zalm en de paksoi. Voor de pittige eter mag er nog een fijngesneden rode peper bij. Eet smakelijk!

Meer makkelijke ovenrecepten van Foodinista?

Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk lekker risotto in de oven maken. Het recept kun je hier vinden. Ook de ovenschotel met kabeljauw en worteltjes uit de oven is een goed en lekker idee! Het recept staat hier. Een ander idee en altijd lekker zijn frittata’s. Een hele lekker en iets meer culinaire is bijvoordeeld deze frittata met zalm en groene asperges welke je hier kunt vinden.

Recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie