Salade met geitenkaas, bietjes en walnoten met mosterddressing - Foodblog Foodinista

Salade met geitenkaas, bietjes en walnoten met mosterddressing

Deel deze post

Salades kunnen zo ontzettend lekker zijn! In de lente en zomer krijg ik sowieso altijd meer trek in een maaltijdsalade. Een frisse maaltijd en toch heel goed vullend, want ook bij warmer weer moet je goed blijven eten. Maar eerlijk is eerlijk deze vegetarische salade zou ook niet misstaan tijdens de feestdagen en bij bijvoorbeeld het kerstdiner. De salade met geitenkaas, bietjes en walnoten is een wel een salade die je een echte vitamine boost geeft en ook nog eens heel veel ijzer, want als basis gebruiken we spinazie en het zorgt alleen maar voor extra pit. Dit komt natuurlijk ook door de pittigere mosterddressing, maar uiteindelijk wordt het één heel lekker geheel. En we schuiven het geitenkaasje ook nog even in de oven. Lekker smuiïg. Hoe je hele recept voor salade met geitenkaas, bietjes en walnoten maakt, waar velen van jullie net als ik, dol op zijn ga ik nu met je delen.

Salade met geitenkaas, bietjes en walnoten met mosterddressing - Foodblog Foodinista
Geitenkaassalade recept met bietjes, walnoten en mosterddressing - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Geitenkaassalade met bietjes, walnoten en mosterddressing voor 2 personen

2 geitenkaasjes gerijpt
2 bietjes voorgekookt
handje rucola
100 gram verse spinazie
handje walnoten
kwart komkommer
handje verse dille
3 augurken
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel Franse mosterd
1 theelepel witte wijn azijn
snufje zout peper en zout

Uniek kaasabonnement bij de firma kaas

Tips voor de bereiding van de salade met geitenkaas, bietjes en walnoten

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: schaal, snijplank, mes, lepel, schaaltje, theelepel

Salade met geitenkaas, bietjes en walnoten met mosterddressing - Foodblog Foodinista

Recept Geitenkaassalade met bietjes, walnoten en mosterddressing

Verwarm de oven voor op 175 graden. De geitenkaasjes kunnen in een ovenschaal. Plaats de geitenkaasjes voor 10 minuten in de oven, zodat ze zacht worden. Ondertussen maak je de salade en de dressing.

Mosterddressing maken

Meng in een schaaltje de mayonaise, mosterd en witte wijn azijn. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Snijd de dille fijn. Meng de helft van de dille door de dressing. Zet de dressing apart.

Basis voor de geitenkaassalade maken

Was de spinazie kort. Snijd de spinazie fijner. Meng de spinazie met de rucola in een grote schaal. Snijd de komkommer en de augurken in kleine blokjes. Meng beiden door de salade. Breng de salade op de smaak met de helft van de dressing. Meng rustig door elkaar. Snijd de bietjes in kleine blokjes meng deze ook door de salade.

Salade met geitenkaas, bietjes en walnoten met mosterddressing - Foodblog Foodinista

Geitenkaassalade met bietjes en walnoten bereiden

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de walnoten over de salade. Schep kleine theelepeltjes dressing rondom op de salade. Verdeel dille over de salade en bewaar een klein beetje voor de garnering. De Geitenkaas mag op de salade, let op deze is een beetje zacht worden. Gebruik een spatel. Garneer de geitenkaas met dille. Eet smakelijk!

Meer saladerecepten van Foodblog Foodinista

Maak dan ook eens de salade met zalm en aardappeltjessalade met ham en meloensalade nicoise met makreel of probeer de aardappelsalade met tonijn eens. Zo kun je met klassiekers op diverse manieren blijven variëren en weer eens een ander saladerecept op tafel zetten. Vergeet natuurlijk ook de salade met carpaccio niet.

Ook een leuke tip! Lees hier de blog met 5 Frisse lente salade recepten.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie