Asperge aardbei salade recept foodblog foodinista

Asperge aardbei salade met geitenkaas

Deel deze post

Asperges met aardbeien? Waarom niet gewoon combineren in een frisse asperge aardbei salade met geitenkaas? Drie producten gaan heel goed samen en maken een frisse seizoensalade. Je kunt de aspergesalade met aardbeien op tafel zetten als bijgerecht bij een aspergemaaltijd, als barbecuesalade bij een aspergegerecht van de barbecue of als asperge maaltijdsalade eten met frisse rucola. Even iets anders dan asperges met meestal botersaus. De smaken in deze salade zijn best wel een beetje heftig, daardoor kun je de salade ook heerlijk combineren.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Asperge aardbei geitenkaas salade foodblog foodinista

TIP! Nog een lekkere salade met asperges. Maak dan de aspergesalade met ei en ham.

Benodigdheden Asperge aardbei salade met geitenkaas

  • 100 gram asperges
  • 100 gram aardbeien
  • halve limoen
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 bosui
  • 1 teen knoflook
  • Parmezaanse kaas poeder
  • snufje zout

Tips voor de bereiding van de aspergesalade met aardbeien en geitenkaas

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: dunschiller, aspergepan, mes, snijplank, saladeschaal.

Aspergesalade met aardbeien en geitenkaas - Asperge recepten ideeën van Foodblog Foodinista

Recept voor Asperge aardbei salade met geitenkaas

Deze salade staat eigenlijk heel snel op tafel, wat je ook wel een beetje verwacht met een salade. Alleen, wanneer de salade lauw warm is, dan komt er al snel meer werk bij kijken.

Asperges bereiden

Start met het schoonmaken van de asperges. En snijd asperges in stukjes van ongeveer drie centimeter, zodat je de salade bij het eten niet nog een keer moet snijden en makkelijk kunt opscheppen uit een grote schaal. Kook ondertussen alvast het water voor de asperges met een snufje zout. Als het water kookt, kook dan de asperges acht minuten, totdat ze gaar zijn en niet meer bitter anders nog iets langer. Zijn ze klaar bewaar ze dan apart.

Ingrediënten bereiden voor de asperge aardbeiensalade met geitenkaas

Maak de aardbeien schoon en deel ze in vier helften. Hou ze alvast apart voor de salade. De dressing maken. Snij de bosui fijn. Meng de olijfolie met de honing, bosui, en knijp de knoflookteen fijn. Pers ook de halve limoen uit en meng het sap door de dressing. Bewaar de dressing apart.

Aspergesalade met aardbeien en geitenkaas opdienen

Verdeel de aardbeien en asperges op een grote schaal en breek de geitenkaas eroverheen. Druppel de dressing over de salade. Strooi om de salade af te maken een snuf Parrano kruiden met Parmezaanse over de salade heen. Ondanks de vele smaken komt de zachte smaak van de asperges nog steeds mooi naar boven in deze asperge aardbei salade met geitenkaas. Het is een keer iets anders met veel smaak. Ik ben heel benieuwd wat jij er van vindt.

Nog meer aspergerecepten? Die vind je bij de seizoenrecepten van foodblog Foodinista.

Direct de nieuwste foodblogs ontvangen van blogger Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie

Geef een reactie