
30 mei Klassieke aspergesoep recepten
Heerlijk asperges! Tijdens het aspergeseizoen mag aspergesoep niet ontbreken. Klassieke aspergesoep recepten zijn dan ook onmisbaar. Natuurlijk een aspergesoep recept met ham en ei die ik in dit artikel met je deel en nog drie mooie aspergesoep recepten die klassiekers zijn waar je van gaat genieten ieder aspergeseizoen weer.
Aspergesoep een budget recept
Tijd voor een bezoek aan de aspergeboer. Aspergesoep kun je maken met de de mooiste asperges, maar ook met left-overs, zoals aspergerestjes van de aspergeboer of je eigen aspergeschillen. Zo kan aspergesoep een budgetrecept zijn of een mooi voorgerecht bij een aspergediner of aspergelunch. Daarvoor haal ik altijd aspergepuntjes en smaakvolle asperges die te lelijk zijn om op je bord te serveren bij de aspergeboer. Ook de aspergeboer houdt niet van voedselverspilling en biedt deze aspergepuntjes aan. Feitelijk gezien ga je de aspergesoep pureren. Dit is een mooie tip denk ik? Lees nu mee met deze vier klassieke aspergesoep recept die je zelf kunt maken.
Aspergesoep recepten tips:
- Aspergesoep met ham en ei (recept in dit artikel)
- Aspergesoep met gravad lax (aspergesoep met zalm)
- Aspergesoep met kip (ook wel kippensoep met asperges)
- Aspergesoep met garnalen
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten aspergesoep met ham en ei voor 4 personen
- 1 kilo witte asperges geschild
- Bewaar de schillen
- 1 rode ui heel fijn gehakt
- 1 liter water gekookt
- 2 blokjes groentebouillon
- 250 gram hamblokjes
- 4 gekookte eieren
- 200 ml kookroom
- klontje roomboter
- 2 eetlepels bloem
- handje verse peterselie
- handje verse bieslook
Tips voor de bereiding van de aspergesoep met
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden uit de keuken voor het bereiden van aspergesoep
- 2 pannen
- snijplank
- mes
- garde
- staafmixer
- maatbeker
- makkelijk is een hakmolen
Recept Klassieke aspergesoep met ham en ei
Asperges bereiden voor de klassieke aspergesoep
Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 tot 4 centimeter. Kook het water met een snufje zout en kook de asperges voor ongeveer vijf minuten beetgaar. Snipper de rode ui heel fijn. Makkelijk is het om dit in een hakmolen te doen. Giet de asperges af en bewaar het vocht! Want de smaak van de asperges is achtergebleven in de het vocht. Je hebt dus al een aspergebouillon. Je kunt de asperges ook eventueel uit het vocht halen met bijvoorbeeld een grote lepel en even apart bewaren.
Aspergesoep maken
Breng het vocht alvast meer op smaak met de bouillonblokjes en laat deze trekken. Klop de blokjes eventueel, totdat ze zijn verdwenen. Gebruik 500 gram van de asperges en de aspergeschillen. Pureer deze in de bouillon, totdat het een gladde aspergesoep is. Zet de aspergesoep even opzij. Pel de eieren en snijd de eieren in fijne stukjes. Snijd de bieslook en de peterselie fijn.
Aspergeroom soep maken
Maak ondertussen de roux. Fruit in de boter de rode ui aan. En klop ondertussen de bloem door de boter, totdat je een gladde roux hebt. Blus de roux af met de kookroom en blijf rustig kloppen. De saus blijft dik. Blus nu voorzichtig af met de aspergesoep. We willen geen klontjes dus blijf rustig kloppen en roeren. Ook op de bodem van de pan, zodat het niet aanbrand.
Meng de ham, asperges en drie eieren door de soep. Verwarm de soep voor drie minuten nog even al roerend. Serveer de soep in soepkommen en garneer de soep met een beetje ei, bieslook en peterselie.
Klassieke aspergesoep recepten van Foodblog Foodinista
Dit aspergesoep met ham en ei is heerlijk, maar wil je iets anders of varieer met aspergesoep recepten.
Aspergesoep recept met zalm
Dit aspergesoep recept is iets bewerkelijker. Voor dit aspergesoep recept maak je zelf gravad lax. Deze maak je wel twee dagen vooruit. Wil je dit niet dan kun je ook kiezen voor gerookte zalm met tuinkruiden.
Aspergesoep recept met kip
Kippensoep met asperges of aspergesoep met kip. Het is maar hoe je het bekijkt dit recept. Een heerlijk recept voor wanneer het aspergeseizoen vroeg begint, maar het eigenlijk nog heel koud is.
Aspergesoep recept met garnalen
Een klassieke combinatie. Asperges met garnalen. In aspergesoep gaat het heel erg goed samen deze zachte smaken.
Recept aspergesoep met garnalen
Aspergerecepten van Foodblog Foodinista
Meer recepten maken met asperges? Maak dan ook eens de frittata met groene asperges en zalm of deze smul tosti met groene asperges.
Meer recepten ontvangen van Foodinista en Foodblog Foodinista blijven volgen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Stef van Pompoensoep.com
Geplaatst op 18:32h, 28 maartHoi Daphne,
Misschien een leuke tip voor minder werk?
Vermits je zowel de asperges en de schillen pureert, zou ik de asperges niet eens schillen :-)
Smakelijk en warme groet,.
Stef
admin
Geplaatst op 12:47h, 29 maartHoi Stef,
Dat klopt, maar de helft van de aspergepunten eten we normaal. En dan zijn ongeschilde asperges natuurlijk niet zo heel lekker… Je kunt ze eventueel in twee pannetjes koken en de helft maar schillen.
Groetjes,
Daphne