Aspergeragout met zalm recept

Aspergeragout met zalm

Deel deze post

Je hebt bij mij al eerder recepten voor ragout kunnen lezen en nu is het tijd voor een aspergeragout zo midden in het aspergeseizoen. Een aspergeragout met zalm. Echt heel lekker en zacht voor de lente. Ook in de winter vind ik een ragout heel erg lekker vooral met de feestdagen, zoals deze ragout met lamsvlees. Eigenlijk is het maken van de roux altijd een beetje het zelfde alleen is de basis deze keer helemaal met een zachte vissmaak en natuurlijk met frisse kruiden. Lekker! Fijn aan een ragout je kunt het ook goed maken al je, zoals ons vaak overkomt veel te veel asperges hebt ingekocht, want de ragout kun je ook goed invriezen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Tip van foodblog Foodinista

Een tip voor dit recept gebruik ik geen hele en dure asperges. Ik koop hiervoor asperge restjes bij de aspergeboer. Uiteindelijk ga je ze toch stuk snijden en gaan ze door de ragout, waarvoor ik het zonde vind om er hele mooie asperges voor 10 Euro een kilo doorheen te mengen. Voor 3 Euro per kilo koop je aspergerestjes, waar ook mooie asperges bij zijn, alleen de dikte is niet het zelfde en de lengte ook niet, maar je hebt wel veel kopjes en de aspergekopjes zijn juist mooi voor de aspergeragout.

ragout met asperges en zalm recept

Benodigdheden aspergeragout voor 4 ragoutbakjes

 • 200 gram aspergekopjes
 • 200 gram gerookte zalm
 • 100 ml creme fraiche light
 • 1 visbouillon blokje
 • 400 ml water en water om de asperges in te koken
 • 50 gram roomboter
 • 3 eetlepels bloem
 • 1 handje dille
 • 1 handje peterselie
 • snufje peper
 • snufje zout
Eten bij de ragout met zalm en asperges

De ragout kun je eten met rijst dan 2 kopjes ongekookte rijst om te bereiden, of met pasta 75 gram per persoon aangezien de ragout best machtig is of 4 ragout cupjes.

Ragout met asperges en zalm - Asperge recepten van Foodblog Foodinista

Recept voor aspergeragout met zalm

Voor het maken van een ragout vind ik het prettig om te starten met de voorbereidingen, want opeens gaat alles altijd heel snel.

Stap 1, begin met het schoonmaken van de asperges en start met het koken van het water voor de asperges met een snufje zout. Als het water kookt dan kunnen de asperges worden meegekookt voor acht minuten, daarna mogen de asperges worden afgegoten en kunnen ze apart worden gelegd. Zorg dat de asperges in stukjes van circa drie cm. zijn gesneden.

Stap 2 en deze stap kan ook tussendoor kook het water voor de visbouillon dit is 400 ml. als het water is gekookt meng het blokje en zorg dat deze klaarstaat voor als je de ragout gaat maken.

Stap 3 Snij de dille en peterselie alvast fijn, zodat deze net als de asperges direct door de ragout kan, wanneer de ragoutsaus klaar is.

Stap 4 Nu gaan we echt de aspergeragout maken. Start met het smelten van de boter, wanneer de boter volledig gesmolten is dan kan direct de bloem erbij. Klop deze zacht met de garde tot een glad mengsel zonder klonten tot een roux. Meng vervolgens de creme fraiche er doorheen, zodat het een romige saus wordt. Het mengsel voor de aspergeragout blijft dik en romig. Giet de visbouillon er rustig bij en blijf ondertussen kloppen met de garde en houdt het vuur laag als alle visbouillon er ondertussen bij is gegoten dan mag de temperatuur iets omhoog. Blijf kloppen met de garde en na circa vijf minuten wordt de ragoutbasis steeds dikker. Tijd om even het gas of de kookplaat uit te zetten.

Stap 5 De zalm mag in zalmsnippers worden gesneden en we kunnen nu de aspergeragout met zalm gaan afronden. Meng de asperges, peterselie, dille en zalm door de ragout. Laat het nog vijf minuten op een lage temperatuur en langzaam roerend doorkoken en de aspergeragout met zalm is klaar. Tijd om te eten!

Foodinista heeft nog meer aspergerecepten bij seizoensrecepten midden in dit aspergeseizoen.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie