
29 mrt Asperges in roomsaus met garnalen
Er zijn soms recepten waarvan je zelf denkt; Goh het is eigenlijk zo simpel dat ik daar zelf niet opgekomen ben. Dit is zo’n recept. Het is een aspergerecept wat ontzettend simpel is, maar ook nog eens zo ontzettend lekker. De klassieke aspergerecepten zijn natuurlijk asperges met ham en asperges met zalm, maar een andere perfecte combinatie is asperges met garnalen. En dan is het heel erg lekker om asperges in roomsaus met garnalen te maken. Ik ga je vertellen dat kan dus echt gewoon zo ontzettend simpel zijn. Dit gerecht staat gewoon binnen 20 minuten bij je op tafel en is echt een favoriete snel recept in het aspergeseizoen. Hoe simpel dit aspergerecept is? Dat ga ik je nu laten zien.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten asperges in roomsaus met garnalen voor 4 personen
- 1 kilo witte asperges geschild
- 500 gram Hollandse garnalen
- 250 ml Kookroom
- 2 eetlepels witte wijn
- handje verse bieslook
- 2 sjalotjes
- handje verse dille
- handje verse peterselie
- 1 theelepel olijfolie
- snufje peper en zout naar smaak
- snufje maizena
Lekker voor erbij: gebakken krieltjes maken het gerecht af en natuurlijk een gekookt eitje!
Tips voor de bereiding van de asperges in roomsaus met garnalen en verse kruiden
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan en bij voorkeur een aspergepan, steelpan, snijplank, mes, lepel en een hakmolen is makkelijk
Psssssst Wordt jij ook zo blij van onze recepten die wij kostenloos met jou delen. Scheelt toch weer een kookboek of e-book. Dit doen wij met liefde. Wil jij ons een keer trakteren op koffie, een croissantje of bijdragen in de boodschappen dan vinden we dit erg leuk! Blijven wij al die leuke tips verzamelen.
Recept Asperges in roomsaus met garnalen
Kook de asperges beetgaar. Dit is het makkelijkst in een aspergepan, maar niet echt nodig. Een ruime soeppan kan bijvoorbeeld ook.
Maak ondertussen de garnalen in roomsaus voor bij de asperges en vergeet niet om de krieltjes te bakken als je deze er ook bij eet, want dat maakt het recept wel af. Eventueel is pasta ook een aanrader.
Snipper de sjalot heel fijn. Ik vind het ideaal om dit in een hakmolen te doen. Verhit de olijfolie in het pannetje. Fruit de sjalotjes kort. Zet de verhitting heel laag. En wacht even twee minuten. Blus de sjalotjes af met de witte wijn en vervolgens met de kookroom. Meng alles rustig door elkaar. Zet de verhitting nu helemaal uit. Meng de garnalen en de bieslook, dille en peterselie door de saus en breng op smaak met een snufje peper en zout. Klop in een schaaltje een snufje maizena met en theelepel water tot één geheel. Meng de maizena vervolgens door de saus en dik de saus iets in.
Maak de borden op. Verdeel de krieltjes en de aardappeltjes op de borden en maak de asperges af met de roomsaus met garnalen. Eet smakelijk!
Meer aspergerecepten van Foodblog Foodinista?
Maak dan ook eens de frittata met groene asperges, witte aspergeragout of de lasagne met asperges.
Vaker recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Bekaert diane
Geplaatst op 19:09h, 01 aprilDit asperge recept ziet er superlekker uit. Woensdag maak ik het ook. Bedankt
admin
Geplaatst op 10:09h, 02 aprilLeuk Diane! Laat je weten hoe het aspergerecept is geworden?