Asperges in roomsaus met garnalen recept van Foodblog Foodinista

Asperges in roomsaus met garnalen

Deel deze post

Er zijn soms recepten waarvan je zelf denkt; Goh het is eigenlijk zo simpel dat ik daar zelf niet opgekomen ben. Dit is zo’n recept. Het is een aspergerecept wat ontzettend simpel is, maar ook nog eens zo ontzettend lekker. De klassieke aspergerecepten zijn natuurlijk asperges met ham en asperges met zalm, maar een andere perfecte combinatie is asperges met garnalen. En dan is het heel erg lekker om asperges in roomsaus met garnalen te maken. Ik ga je vertellen dat kan dus echt gewoon zo ontzettend simpel zijn. Dit gerecht staat gewoon binnen 20 minuten bij je op tafel en is echt een favoriete snel recept in het aspergeseizoen. Hoe simpel dit aspergerecept is? Dat ga ik je nu laten zien.

Asperges in roomsaus met garnalen recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten asperges in roomsaus met garnalen voor 4 personen

1 kilo witte asperges geschild
500 gram Hollandse garnalen
250 ml Kookroom
2 eetlepels witte wijn
handje verse bieslook
2 sjalotjes
handje verse dille
handje verse peterselie
1 theelepel olijfolie
snufje peper en zout naar smaak

Lekker voor erbij: gebakken krieltjes maken het gerecht af en natuurlijk een gekookt eitje!

Tips voor de bereiding van de asperges in roomsaus met garnalen en verse kruiden

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan en bij voorkeur een aspergepan, steelpan, snijplank, mes, lepel en een hakmolen is makkelijk

Asperges in roomsaus met garnalen recept van Foodblog Foodinista

Recept Asperges in roomsaus met garnalen 

Kook de asperges beetgaar. Dit is het makkelijkst in een aspergepan, maar niet echt nodig. Een ruime soeppan kan bijvoorbeeld ook.

Maak ondertussen de garnalen in roomsaus voor bij de asperges en vergeet niet om de krieltjes te bakken als je deze er ook bij eet, want dat maakt het recept wel af. Eventueel is pasta ook een aanrader.

Snipper de sjalot heel fijn. Ik vind het ideaal om dit in een hakmolen te doen. Verhit de olijfolie in het pannetje. Fruit de sjalotjes kort. Zet de verhitting heel laag. En wacht even twee minuten. Blus de sjalotjes af met de witte wijn en vervolgens met de kookroom. Meng alles rustig door elkaar. Zet de verhitting nu helemaal uit. Meng de garnalen en de bieslook, dille en peterselie door de saus en breng op smaak met een snufje peper en zout.

Maak de borden op. Verdeel de krieltjes en de aardappeltjes op de borden en maak de asperges af met de roomsaus met garnalen. Eet smakelijk!

Meer aspergerecepten van Foodblog Foodinista?

Maak dan ook eens de frittata met groene aspergeswitte aspergeragout of de lasagne met asperges.

Vaker recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

2 Reactie's
  • Bekaert diane
    Geplaatst op 19:09h, 01 april

    Dit asperge recept ziet er superlekker uit. Woensdag maak ik het ook. Bedankt

  • admin
    Geplaatst op 10:09h, 02 april

    Leuk Diane! Laat je weten hoe het aspergerecept is geworden?

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: