Gin-tonic garnalencocktail met frisse appel - Foodblog Foodinista

Gin-tonic garnalencocktail met frisse appel

Deel deze post

Wat is het toch fijn dat het feestdagen seizoen weer begonnen. Kerstrecepten delen is ook altijd zo leuk. Een garnalen cocktail mag ook niet ontbreken. De klassieke garnalen cocktail kennen we, de garnalen cocktail met whiskysaus. Deze kerst gaan we het anders doen. We kiezen voor een gin-tonic garnalen cocktail met frisse appel. Appel gaat tenslotte perfect samen met gin tonic en in deze combinatie start je het kerstdiner heel fris, maar de toon is gezet en de smaakpapillen zijn gestreeld. Daarbij zijn er toch ook heel veel gin-tonic liefhebbers, want als kerst cadeautje ken je ongetwijfeld ook wel iemand die je blijf kunt maken met een gin-tonic set of mooie gin-tonic glazen, waar je de garnalencocktail ook in kunt maken. De gin-tonic zorgt voor een extra frissigheid en prikkeling in de garnalencocktail en combineert erg goed met de vissmaak van de garnalen. Bij deze garnalencocktail serveren we geen wijn, maar een shotglaasje gin-tonic of voor wie het wilt een aperitief gin-tonic. Hoe je de gin-tonic garnalencocktail maakt? Het recept is als volgt.

Gin-tonic garnalencocktail met frisse appel - Foodblog Foodinista

Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Op zoek naar leuke tips voor de feestdagen? Lees dan de 50 tips voor perfecte feestdagen naar voor iedereen iets naar eigen smaak.

Ingrediënten Gin-tonic garnalencocktail voor 4 personen

Ingrediënten garnalencocktail

  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 2 eieren
  • 12 grote bladeren ijsbergsla
  • 2 appels
  • 100 ml gin-tonic, je kunt de gin-tonic zelf mixen of kiezen voor een Bobby’s gin Mixed Anders 100 ml tonic en 5 ml gin.

Ingrediënten gin-tonic saus

  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels geklopte slagroom
  • 1 theelepel fijn gehakte verse platte peterselie
  • gemalen verse peper
  • snufje gerookte paprikapoeder
  • druppeltjes tobasco
  • kwart sinaasappel uitknijpen
  • eetlepel gin
  • eetlepel tonic
  • snufje zout

Extra Ingrediënt:

  • toastjes
  • brood

Tips voor de bereiding van de garnalencocktail met gin-tonicsaus

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: mengschaal, snijplank, mes, lepel, 4 mooie glazen, garde, handrasp of keukenmachine

Gin-tonic garnalencocktail met frisse appel - Foodblog Foodinista

Gin-tonic garnalencocktail recept

Kook als eerste eieren en laat deze afkoelen in de koelkast.

Appels in gin-tonic

Zet de gin-tonic klaar in een schaaltje. Schil de appels. Snijd de appels in kleine blokjes. Laat de appels een kwartiertje staan in de gin-tonic. De appels nemen de gin-tonic compleet op. Deze worden boozy en krijgen een tintelende smaak.

Gin-tonicsaus maken

Maak de gin-tonic saus. Meng in een schaaltje de ketchup, mayonaise, slagroom, gin, tonic, paprikapoeder, Tobasco, sinaasappelsap en platte peterselie. Breng de gin-tonicsaus op smaak met een snufje peper en zout. Zet de gin-tonicsaus gekoeld in de koelkast.

Garnalencocktail met gin-tonic op smaak brengen

Pel de eieren en snijd de eieren fijn. Meng de helft van de garnalen door de appel en het ei. Breng op smaak met 2 eetlepels gin-tonicsaus. Serveer de rest van de gin-tonicsaus apart op tafel. We gaan nu de garnalencocktail maken.

Garnalencocktail met gin-tonicsaus maken

Snijd de kont van de sla. Breek de bladeren af en was deze. Verdeel de sla bladeren over de cocktailglazen. Schep de garnalencocktail over de ijsbergsla. Versier de garnalencocktail vervolgens met extra gin-tonic saus en de laatste Hollandse garnalen en platte peterselie. Serveer bij de garnalencocktail een glaasje gin-tonic of tonic.

Nog een voorgerecht bekijken voor de feestdagen? Bekijk dan het recept voor vegetarische tartaar met bietjes en Morbier.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie