29 mrt Aspergesoep met tuinkruiden en garnalen
Het aspergesoep is weer begonnen. Tijd voor een lekker aspergerecept. Wat dacht je van een recept voor aspergesoep met tuinkruiden en garnalen? Simpel om te maken, een snel recept, maar maximaal genieten van het aspergeseizoen. Kortom ik heb weer een nieuw aspergesoep recept voor je. Trek gekregen in asperges? Zo maak je dit soeprecept met asperges zelf.
Psssst nog een tip voor een lekker aspergesoep recept, bekijk ook eens de aspergesoep met gravad lax.
Ingrediënten aspergesoep met tuinkruiden en garnalen voor 4 personen
- 1 kilo witte asperges geschild (voor aspergesoep haal ik bij de aspergeboer meestal puntjes – c keuze) je gaat toch pureren en ook daar zijn kopjes bij. Het scheelt flink in de portemonnee en het gaat voedselverspilling tegen.
- blokje visbouillon
- 1/4 limoen of citroen voor de limoenschil
- 4 eetlepels roomkaas
- 500 gram grote garnalen
- handje verse bieslook, dille en peterselie
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 700 ml water
- snufje en zout
Tips voor de bereiding van aspergesoep met garnalen
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, knoflookpers, soeppan of grote pan en kleine pan, spatel, steelpan en aspergeschiller
Recept aspergesoep met garnalen en tuinkruiden
Asperges koken
Schil de asperges en snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 tot 4 centimer. Verdeel de asperges in een grote pan en de aspergekopjes kunnen direct in een steelpan. Kook de asperges met een snufje zout en kook vervolgens de asperges voor ongeveer vijf minuten beetgaar. Zowel in de grotere pan als in de steelpan. Giet de asperges af.
Aspergesoep maken
Maak de visbouillon met 700 ml water en een blokje visbouillon. Schenk de bouillon bij de asperges (niet de aspergekopjes). Laat deze even goed verhitten. Pureer de asperges (zonder de kopjes) tot een gladde soep. Maak de soep romig met de roomkaas en pureer nogmaals. Breng de soep op smaak met de zest van de limoen of citroen. Rasp de schil door de soep. Snijd de helft van de dille, bieslook, bosuitjes en de platte peterselie fijn en roer deze door de aspergesoep. Kook de garnalen mee met de soep, totdat deze gaar zijn. Ook de aspergekopjes mogen in de soep. De aspergesoep met garnalen is klaar.
Aspergesoep met garnalen opdienen
Snijd de dille, bieslook, bosui en de platte peterselie fijn. Schenk de aspergesoep met garnalen in de borden. Maak de aspergesoep af met de verse kruiden. Eet smakelijk!
Meer asperge recepten van Foodblog Foodinista?
Maak dan ook eens de frittata met groene asperges, witte aspergeragout of de lasagne met asperges.
Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's