15x Kook ideeën met aardappel - Recepten van Foodblog Foodinista

15x Kook ideeën met aardappel

Deel deze post

Eten we alweer aardappels? Inderdaad! Er staan al weer aardappels op het menu. Ik zal heel eerlijk zijn met een normaal avg-tje, kortom aardappel, vlees-vis, groente maak je mij ook niet echt enthousiast. Het moet dan wel heel erg feestelijk zijn. En zo eentje heb ik er wel bij staan, want jij bij 15 kook ideeën met aardappel moet het ook wel. Maar wanneer het er echt op aan komt en je gaat aan het werk dan vervelen aardappels nooit! Daarbij kun je natuurlijk ook heel veel variëren met aardappels. Er zijn gerecht bij dan proef je geen eens dat er aardappels in verwerkt zijn. Ook het laatste is fijn om te weten, wanneer je van je voorraadje af wilt. Dus tijd voor aardappel variatie en gevarieerde aardappel recepten? Kijk en lees mee, want hier komen 15 recepten met aardappels. We gaan koken van stoofpotjes, soepen tot stamppoten en de aardappels gaan ook nog op de barbecue en in salades. Niks saai! Gewoon lekker gevarieerd eten.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

15 Recepten met aardappels – Kook ideeën met de aardappel

Met de aardappel kun je gevarieerd koken en oké het zijn koolhydraten. Maar koolhydraten heb je nodig. Een aardappel eten is dus gewoon gezond en lekker, wanneer je het kunt waarderen. Daarbij is een aardappel ook nog veelzijdig. Dus wat maak jij het liefst met aardappels?

15x koken met aardappels - Wat kan ik met aardappels maken - Foodblog Foodinista

Natuurlijk stamppot! In stamppot moet een aardappel toch?

Indische zuurkoolstamppot

Indonesische zuurkoolstamppot met rookworst - Pittige zuurkoolstamppot

Lekker aardappels stampen met deze Indische zuurkoolstamppot. Onze Nederlandse keuken van zuurkoolstamppot lekker pittig en op smaak gebracht door de Indonesische keuken. Dit natuurlijk met veel aardappels en een mooie rookworst.

Andijvie stamppot met Iberico worst en geitenkaas

Andijvie stamppot met peer, geitenkaas en Iberico worst - Recept van Foodblog Foodinista

We stampen nog even door! Stamppot moet bij kook ideeën met aardappel. Een klassieke stamppot is natuurlijk altijd lekker. Maar bij ‘al weer’ aardappels wijken we daar toch van af. Deze keer andijviestamppot met Iberico worst, geitenkaas en peer. Een beetje anders, maar wel lekker!

Nog één stamppot met pit! Prei, chili en ananas

Preistamppot recept met ananas, chilikaas en rookworst - Foodblog Foodinista

Vlammende smaken moet je afblussen! Dat doen we met deze preistamppot! Preistamppot en chilikaas voor de pit en ananas en rookworst voor zoetigheid en een zoute smaak en dat is lekker! En de aardappel die moet er natuurlijk bij!

Ovenschotels met aardappel de oven in..

Rode kool ovenschotel met gegratineerde aardappel

Rode kool ovenschotel met appel, gehakt en gegratineerd met verse boerenkaas van Firma Kaas

Een klassieker! De ovenschotel met rode kool. Je kunt een bord rode kool, aardappel en gehakt eten (een avg-tje) of je maakt er een lekkere ovenschotel mee. De ovenschotel gratineren we met heerlijke boerenkaas met extra pit.

Prei ovenschotel met gegratineerde aardappel en gehakt

Ovenschotel prei en kerrie met gehakt en aardappelpuree - koken zonder pakjes en zakjes - recept van Foodblog Foodinista

Een typisch pakjes en zakjes recept wat je dus heel makkelijk en vooral lekker zelf maakt! De ovenschotel prei met gehakt en met een dakje van aardappelpuree uit de oven.

Nog makkelijker dan een ovenschotel – Ovenplaat recepten

Gegrilde kip met krieltjes en zoete worteltjes

Gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven op bord recept van Foodblog Foodinista

Alles op één grillplaat. Daar komt het wel op neer. Zo de oven in en klaar. Maak de ovenplaat met gegrilde kip, aardappeltjes en zoete worteltjes.

Frittata met aardappeltjes, feta en aubergine

Griekse frittata van receptblog Foodinista

Heel anders, maar even goed een ovenschotel met aardappel is deze Griekse frittata met aardapeltjes, feta en aubergine.

Bakplaat aardappel, pompoen en chorizo uit de oven

Bakplaat recept: Aardappel met chorizo, pompoen en rode ui uit de oven - Foodblog Foodinista

Schuif een bakplaat in de oven met pompoen, chorizo en aardappel. Een aantal extra smaken natuurlijk, maar zo is je aardappelmaaltijd in ieder geval niet saai!

Bakplaat aardappel, pompoen, kip, gorgonzola en parmezaan

Kip Parmezaan maken met pompoen, aardappeltjes en gorgonzola op de bakplaat - Snel en simpel uit de oven - Foodblog Foodinista

Eigenlijk kun je in de oven heel makkelijk en uitgebreid koken. Ook makkelijk aardappelrecept. Eerst kook je de aardappels en vervolgens bakken ze op en gratineren de aardappeltjes. Heel erg lekker! Variëren? Maak dan eens deze bakplaat met aardappel, pompoen, kip, gorgonzola en parmezaan.

Aardappels bij je stoofpotje

Iers stoofpotje met aardappelpuree

Ierse stoofpot met Guinness en aardappelpuree - Iers stoofvlees met bier -Foodblog Foodinista

Is het een stoofpotje of een ovenschotel? Beiden eigenlijk. Het stoofpotje stoven we gewoon in de pan. Vervolgens is het Ierse stoofpotje met Guinness het lekkerst met aardappels. We maken er aardappelpuree bij en zetten het Ierse stoofpotje met een dakje van aardappelpuree nog even in de oven.

Hert in Port bereid met aardappelpuree

Wild vlees stoofpotje recept: Hert in Port bereid met aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Stoofpotjes kun je eten met pasta, rijst, maar ook met frietjes, gekookte aardappelen en wanneer je het mij vraagt is aardappelpuree toch wel heel erg lekker! Maak ook eens dit winterse stoofpotje: hert in Port met aardappelpuree.

Aardappels in de airfryer

Zelf frietjes maken in de airfryer

Kogelbiefstuk met ansjovisboter recept van Foodblog Foodinista

We hebben aardappels gekookt, ovenschotels, gestampt en aardappelpuree gemaakt. Maar natuurlijk kun je aardappels bereiden in de airfryer! En vooral zelf frietjes maken in de airfryer! Jummie! Eet er dan ook een lekker biefstuk bij en maak zelf ansjovisboter of een andere kruidenboter.

Speziebonensalade met spekjes en aardappeltjes uit de airfryer

Sperziebonensalade met spekjes en champignons recept Foodblog Foodinista

Zo makkelijk, lekker en minder vet! Aardappeltjes bakken in de Airfryer. En doe dat dan bijvoorbeeld voor de warme maaltijdsalade met krieltjes, champignons, sperzieboontjes en spekjes.

Lekker soepje met aardappel

Mosterdsoep met spekjes, prei en aardappel

Mosterdsoep met spekjes, prei en aardappel recept van Foodblog Foodinista

Even opwarmen bij een lekker pittig soepje. Dat is deze mosterdsoep wel. En er gaat ook aardappel in. Echt proeven doe je het eigenlijk niet, want de aardappel is meer een bindmiddel.

Complete aardappel maaltijd op de barbecue

Asperges met aardappeltjes en beenham op de barbecue

Asperges met beenham en krieltjes bereiden op de barbecue - Complete maaltijd op de barbecue - Foodblog Foodinista

Al zin in de lente? Warmer weer en de barbecue weer aan? Dan kun je nog steeds variëren met de aardappel recepten. Want bij de lente komen ook de asperges weer op de borden. Eet bijvoorbeeld asperges met aardappels en beenham bereid op de barbecue.

Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Heidi
    Geplaatst op 12:50h, 30 januari

    Wat zien ze er allemaal behoorlijk lekker uit.

Geef een reactie