Rode kool ovenschotel met appel, gehakt en gegratineerd met verse boerenkaas van Firma Kaas - Recept van Foodblog Foodinista

Rode kool ovenschotel met appel, gehakt en gegratineerd met verse boerenkaas

Deel deze post

Mijn rode kool ovenschotel met kaas is een recept wat al zo lang op het lijstje stond om te maken. Zo’n lekker doordeweeks recept wat je eigenlijk heel makkelijk zelf kunt maken en wat ook veel makkelijker op tafel staat dan wat je vaak denkt. Wat alleen belangrijk is? De ingrediënten natuurlijk! Fruit, groente, gehakt en smeuïge kaas. Deze rode kool ovenschotel heeft het allemaal.Je ziet het ook op de foto’s. Ziet deze rode kool ovenschotel er niet heerlijk smeuïg en gegratineerd uit? De zurige smaken van de rode kool en tegelijkertijd fris en dan het zout erbij van de kaas en het gehakt. De smaken zijn heerlijk! Dit Rode kool ovenschotel met appel, gehakt en gegratineerd met verse boerenkaas recept wil je maken.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Rode kool ovenschotel met appel, gehakt en gegratineerd met verse boerenkaas van Firma Kaas - Recept van Foodblog Foodinista
Gegratineerde ovenschotel recept - Foodblog Foodinista

Onze ‘gratis’ recepten delen wij met heel veel plezier! We hopen vooral dat je er van geniet. Wil je er keer iets van terug doen? Het scheelt toch weer een kookboek of e-book. Dan kun je ons trakteren op een kopje koffie of iets anders. Waarderen wij enorm kunnen we de website in de lucht houden.

Rode kool ovenschotel met appel, gehakt en gegratineerd met verse boerenkaas van Firma Kaas
rediënten Rode kool ovenschotel met appel, gehakt en gegratineerd met verse boerenkaas

Ingrediënten Rode kool ovenschotel met appel, gehakt en gegratineerd met verse boerenkaas voor 4 personen

  • 500 gram rode kool
  • 3 appels
  • 2 handjes rozijnen
  • 8 aardappels
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • snufje kaneel
  • klontje roomboter
  • 50 ml (magere) melk
  • 200 gram geraspte extra belegen kaas
  • 100 gram kaas in blokjes
  • snufje peper en zout
  • 1 rode ui
  • 300 gram (mager) gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
Rode kool ovenschotel met appel, gehakt en gegratineerd met verse boerenkaas van Firma Kaas

Tips voor de bereiding van de ovenschotel rode kool met appel, gehakt en gegratineerde kaas

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en tijd in de oven 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, wok, koekenpan, staafmixer, spatel, ovenschaal, aardappelstamper, pannenlikker

Rode kool ovenschotel met appel, gehakt en gegratineerd met verse boerenkaas van Firma Kaas

Recept Ovenschotel met rode kool en gegratineerde aardappelpuree

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Voorbereiden ingrediënten voor de ovenschotel

Start met het koken van het water voor de aardappels. Schil de aardappels en snijd de aardappels in kleinere stukken. Kook de aardappels beetgaar in ongeveer 15 minuten met een snufje zout.

Gehakt rullen

Verhit in de koekenpan één eetlepel olijfolie en rul het gehakt. Snipper ondertussen de rode uien. Bak de uien mee met het gehakt. Breng het gehakt op smaak met de komijn.

Rode kool voorbereiden

Verhit in de wok in één theelepel olijfolie. Wok de rode kool. schil de appels en snijd de appels in kleine blokjes. Wok de appels mee. Meng ook de rozijnen door de rode kool. Breng de rode kool op smaak met een snufje kaneel. Wok de rode kool voor ongeveer 10 minuten

Aardappelpuree maken voor de ovenschotel

Giet de aardappels af en verdeel de aardappels over een schaal. Breng de aardappels op smaak met een snufje peper en zout. Door de aardappels mogen de boter, één handje geraspte boerenkaas en de melk. Stamp de aardappels met de aardappelstamper tot een gladde aardappelpuree.

Ovenschotel met rode kool voorbereiden voor de oven

Als eerste mag het gehakt in de ovenschaal. Vervolgens de rode kool. Verdeel de rode kool over het gehakt en maak het glad. Schep vervolgens de aardappelpuree over dit mengsel. Strijk het glad met de pannenlikker. Maak het eventueel mooi met een aantal schuine streepjes met een vork. Het is leuk om structuur te maken. Gratineer met een handje geraspte kaas. De overige kaas snijd je in kleine blokjes. Steek de kaas kris-kros in de aardappelpuree. Plaats de ovenschotel in de oven voor 40 minuten op 190 graden. Voor een mooi bruin laagje plaats je de ovenschotel de laatste 5 minuten onder de grill. Snijd de ovenschotel vervolgens met een mes uit de ovenschotel en schep deze er voorzichtig uit. Eet smakelijk!

Gegratineerde ovenschotel recept - Foodblog Foodinista

Meer ovenschotel recepten van Foodinista?

Laat je dan ook inspireren door één van de volgende recepten.

  • Ook heel smakelijk is de andijviestamppot ovenschotel met appel en brie, waarvoor je het recept hier kunt vinden
  • Iets anders, maar heel lekker! Maak dan ook eens deze ovenschotel met kabeljauw en asperges
  • Een echte favoriet met vis? Dat is de ovenschotel voor gevulde courgettes met tonijn, waarvoor je het recept hier gaat vinden.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie