Andijvie stamppot met peer, geitenkaas en Iberico worst - Recept van Foodblog Foodinista

Andijvie stamppot met peer, geitenkaas en Iberico worst

Deel deze post

Koud weer en regenbuien? Dan is het tijd voor een lekkere stamppot en deze stamppot met andijvie gaat heerlijk verwarmend zijn. Andijvie kan bitter zijn, maar we gaan er een beetje zoetigheid en mediterrane aan toevoegen! Dat doen we dan ook deze keer. Het is een andijvie stamppot met peer, geitenkaas en Iberico worst. Echte smaakmakers! Weet je nog dat andijvie vroeger het allerlekkerst was met verse appelmoes, deze keer gaan we hetzelfde doen met peer. Dan ook komt er ook nog lekkere pittige geitenkaas bij voor de variatie bij stamppot deze keer geen rookworst, maar een mediterraan worstje de Spaanse Iberico worst. Weer eens iets anders, maar heel erg lekker! Hoe je deze stamppot gaat maken? Dat ga ik nu natuurlijk met je delen!

Andijvie stamppot met peer, geitenkaas en Iberico worst - Recept van Foodblog Foodinista

Variëren met recepten met andijvie

Nog een andijviestamppot maken? Schuif dan ook eens deze andijviestamppot ovenschotel in de oven! Een vegetarische andijviestamppot ovenschotel met brie, appel en walnoten.

Andijvie stamppot met peer, geitenkaas en Iberico worst - Recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor Andijvie stamppot met peer, geitenkaas en Iberico worst voor 4 personen

10 middelgrote aardappels
600 gram andijvie
2 peren
100 gram Geitenkaas salade bolletjes, zoals deze
1 eetlepel honing
2 rode uien
1 Iberico fuet worst, zoals deze
50 ml melk
klontje boter
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de Andijvie stamppot

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten en 30 minuten in de oven
Benodigdheden: pan, grote pan voor de stamppot, hapjespan of wok, snijplank, mes, aardappelstamper, lepel, spatel

Recept Andijviestamppot met peer, geitenkaas en Iberico worst

Kook het water voor de aardappelen. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in stukken. Spoel de aardappel af, zodat het zand weg is. Kook de aardappelen met een snuf zout in ongeveer 15 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en kook nog heel even droog.

Worst en uien wokken

Snijd de worst in kleinere stukken en snipper de rode uien. Verhit in een hapjespan of wok één theelepel olijfolie. De worst is al vet genoeg. Wok voor 5 minuten de worst met de uien. Schil ondertussen de peren en snijd in kleinere stukken.

Andijvie stamppot met peer, geitenkaas en Iberico worst - Recept van Foodblog Foodinista

Andijviestamppot maken met peer, geitenkaas en Iberico worst

Het is heel simpel om deze smaakvolle stamppot te maken. Wanneer de aardappels klaar zijn kun je gaan stampen. Giet de melk, een klontje boter en de honing bij de aardapels. Stamp de aardappels met de andijvie tot de stamppot. Bewaar een klein beetje geitenkaas en Iberico worst voor de garnering. Maar meng vervolgens de geitenkaas, Ibericoworst, uien en peer met een spatel door de andijviestamppot. Serveer de stamppot in een grote schaal. Garneer met de laatste geitenkaas en Ibericoworst en eet smakelijk!

Stamppotrecepten van Foodinista

Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.
* Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
* Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
* Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
* Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!
* Een favoriet van velen, spinazie met zalm, maar dan in een stamppot? Mijn stamppotrecept kun je hier vinden.

Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie