Bakplaat recept: Aardappel met chorizo, pompoen en rode ui uit de oven - Foodblog Foodinista

Bakplaat recept: Aardappel met chorizo, pompoen en rode ui uit de oven

Deel deze post

Geen zin om te koken? Heb je geen idee wat je gaat maken? Geen tijd om te koken? Is je keuken te klein voor een culinair hoogstandje, maar je hebt wel een oven? Gooi alle excuses maar oven boord, want je kunt namelijk altijd een traybake recept maken in de oven. Ook wel koken op je bakplaat in de oven. Zo tover je een uitgebreide maaltijd op tafel en kun je eindeloos variëren. Smaakvol, uitgebreid en het ziet er ook nog smakelijk uit. Dit komt vooral door het eindeloos variëren. Je zult versteld staan hoeveel complete maaltijden je kunt bereiden in de oven. Sowieso dit recept uit de oven. Het Bakplaat recept: aardappel met chorizo, pompoen en rode ui uit de oven. Waarvoor ik het recept met heerlijke herfstsmaken met je ga delen.

Makkelijk koken in de oven

Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde zalm, knoflookaardappeltjes en asperges uit de oven met tomaat en parmezaan. Maar ook een complete paella zet je even easy peasy op tafel, zoals deze paella uit de oven. Maar we zijn nu in de herfst beland en dan willen we koken met pompoen. Met de bakplaat met pompoen, chorizo en aardappel zet je makkelijk een ovenschotel gerecht op tafel. Zo kwam ik in het nieuwe bakplaat kookboek, De wereldse bakplaat van Rukmini Iyer een heerlijk recept tegen, maar de groente ontbrak. Ik ben er mee gaan variëren en zo zette ik een complete herfstmaaltijd uit de oven op tafel met pompoen. Het bakplaat recept: Aardappel met chorizo, pompoen en rode ui uit de oven. Zonder dat je er veel werk aan hebt, want alles gaat op één bakplaat en vervolgens doet de oven het meest werk.

Complete gezinsmaaltijd uit de oven

Wij hebben er ook nog met hele gezin van gegeten. Iedereen prikt er tenslotte uit wat hij of zij lekker vind. Maar ja.. worstjes met veel knoflook, aardappel en pompoen zijn hier favorieten dus het ging prima deze avond. Perfecte recepten dus voor een druk huishouden waar je iedere keer weer gevarieerd, gezond en vooral lekker wilt blijven eten. Iedereen pakt zijn favorieten of je stelt gewoon een heel mooi bordje samen met alle ingrediënten, wat natuurlijk de bedoeling is. Hoe je deze bakplaat maaltijd precies gaat bereiden vertel ik je nu.

Meer inspiratie voor een complete maaltijd uit de oven? Kijk dan ook naar deze bakplaat maaltijd. Kip, aardappeltjes en worteltjes.

Bakplaat recept: Aardappel met chorizo, pompoen en rode ui uit de oven - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Bakplaat recept: Aardappel met chorizo, pompoen en rode ui uit de oven

Ingrediënten Bakplaat recept: Aardappel met chorizo, pompoen en rode ui uit de oven voor 4 personen

  • 250 gram chorizo worst, zoals deze
  • 5 middelgrote aardappels
  • 1 flespompoen of voor snel effect 800 gram pompoenblokjes, zoals deze
  • 2 rode ui
  • handjevol verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml kippenbouillon
  • snufje kaneel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf peper en zout
  • handje verse koriander
  • 150 ml creme fraiche

Tips voor de bereiding van de Aardappel met chorizo, pompoen en rode ui op de bakplaat

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en in de oven 45 minuten

Benodigdheden in de keuken voor het bereiden van de bakplaat uit de oven

  • snijplank
  • mes
  • pan
  • lepel
  • braadslede
  • maatbeker
  • vork
  • schaaltje
Bakplaat recept: Aardappel met chorizo, pompoen en rode ui uit de oven - Foodblog Foodinista

Bakplaat recept: Aardappel met chorizo, pompoen en rode ui uit de oven

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zorg dat de kippenbouillon klaar staat.

Aardappels voorbereiden

Schil en snijd de aardappels in schijven van 2 centimeter dik. Spoel de aardappels goed schoon in een vergiet, zodat het al het zand eraf is. Verdeel de aardappels over de braadslede.

Bakplaat recept: Aardappel met chorizo, pompoen en rode ui uit de oven - Foodblog Foodinista

Braadslede vullen en in de ovenplaatsen

Snijd de pompoen in stukken wanneer je een flespompoen hebt. Verdeel anders de stukjes pompoen. Snijd de Chorizo worst in stukken. Snijd de rode uien in halve ringen. Strooi de tijm en en snuf peper over de braadslede. Steek de laurierblaadjes ertussen. Giet olijfolie over de braadslede en vervolgens de kippenbouillon. Plaats de braadslede in de oven voor 45 minuten op de 220 graden. De kippenbouillon verdampt en de maaltijd krijgt een rijke smaak.

Serveer het gerecht met frisse koriander en creme fraiche. Eet smakelijk!

Makkelijke recepten uit de oven?

Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk lekker risotto in de oven maken. Het recept kun je hier vinden. Ook de ovenschotel met kabeljauw en worteltjes uit de oven is een goed en lekker idee! Het recept staat hier. Een ander idee en altijd lekker zijn frittata’s. Een hele lekker en iets meer culinaire is bijvoordeeld deze frittata met zalm en groene asperges welke je hier kunt vinden.

Ook iets voor jou?

Recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie