Mosterdsoep met spekjes, prei en aardappel recept van Foodblog Foodinista

Mosterdsoep met spekjes, appel, prei en aardappel

Deel deze post

De ideale manier om je te verwarmen in de herfst en winter is toch met een warme kop soep. Daarom heb ik weer een lekker soeprecept voor je klaar staan op de blog. Deze keer voor een goed gevulde mosterdsoep met spekjes, prei en aardappel. Een echte mosterdsoep voor de herfst en winter. Deze mosterdsoep is niet het eerste recept voor mosterdsoep op de blog al eerder maakte ik deze mosterdsoep met courgette ook een echte aanrader. Alleen nu pakken we het iets steviger aan. Mag ook wel denk ik zo. Ook deze soep zet je weer snel en makkelijk op tafel. Sneller dan 20 minuten heb je zelf je soep gemaakt met verse ingrediënten. Tijd om te beginnen denk ik zo?

Mosterdsoep met spekjes, prei en aardappel recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten mosterdsoep met spekjes, appel, prei en aardappel voor 4 personen

5 preien
1 rode ui
2 grote aardappels
1 appel
1 knoflookteen
125 gram spekreepjes
4 eetlepels pittige mosterd
200 gram creme fraiche
1 liter groente bouillon
1 eetlepel olijfolie
handje verse peterselie
snufje peper

Tips voor de bereiding van de mosterdsoep met spekjes, appel, prei en aardappel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, koekenpan, spatel, staafmixer, garde, keukenpapier

Mosterdsoep recept met spekjes, appel, aardappel en prei

Maak vier van de preien schoon en snijd de preien in ringen en snijd de rode ui grof en de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in de pan. Roerbak de preien, de knoflook en de rode ui glazig in de pan. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in kleine stukjes. De aardappels kunnen in de pan. Blus de prei en de aardappels af met de bouillon. Laat dit alles op middelhoog vuur voor zeker tien minuten doorkoken. De aardappels moeten zacht zijn.

Snijd ondertussen de vijfde prei in ringen en schil de appel en snijd de appel in blokjes. Verhit een koekenpan. Bak de spekjes uit in het eigen vet en bak de prei en de appel mee. Zet de verhitting uit en laat de spekjes, appel en de prei uitlekken op keukenpapier.

Pureer vervolgens de soep tot een gladde soep. Meng door de soep vervolgens met de garde de creme fraiche en de mosterd. Schep de soep in de soepborden of de soepkommen. Garneer de soep met de spekjes, prei een beetje peterselie en een snufje peper.

Meer soeprecepten van Foodinista?

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de deze soeprecepten:
– Maak ook eens de curry met zoete aardappelen paprika
– Eet ook eens deze pittige herfstsoep. Een goed gevulde pompoensoep met kikkererwten en spinazie met pittige oosterse kruiden.
– Of super gezond en pittig een zomerse linzen currysoep

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: