
18 okt Mosterdsoep met spekjes, appel, prei en aardappel
De ideale manier om je te verwarmen in de herfst en winter is toch met een warme kop soep. Daarom heb ik weer een lekker moesterdsoep recept met spekjes, appel, prei en aardappel voor je klaar staan op de foodblog. De mosterdsoep is lekker op smaak en goed gevuld. Een goed gevulde mosterdsoep met spekjes, prei en aardappel. Een echte mosterdsoep voor de herfst en winter.
Mosterdsoep recepten
Deze mosterdsoep is niet het eerste recept voor mosterdsoep op de foodblog al eerder maakte ik deze mosterdsoep met courgette ook een echte aanrader. Alleen nu pakken we het iets steviger aan. Mag ook wel denk ik zo. Ook deze mosterdsoep zet je weer snel en makkelijk op tafel. Recepten sneller dan 20 minuten blijven toch erg fijn op drukke dagen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Ingrediënten mosterdsoep met spekjes, appel, prei en aardappel voor 4 personen
- 5 preien
- 1 rode ui
- 2 grote aardappels
- 1 appel
- 1 knoflookteen
- 125 gram spekreepjes
- 4 eetlepels pittige mosterd
- 200 gram creme fraiche
- 1 liter groente bouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- handje verse peterselie
- snufje peper
Tips voor de bereiding van de mosterdsoep met spekjes, appel, prei en aardappel
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden bereiden mosterdsoep
- pan
- snijplank
- mes
- koekenpan
- spatel
- staafmixer
- garde
- keukenpapier
Recept Mosterdsoep recept met spekjes, appel, aardappel en prei
Mosterdsoep maken
Maak vier van de preien schoon en snijd de preien in ringen en snijd de rode ui grof en de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in de pan. Roerbak de preien, de knoflook en de rode ui glazig in de pan. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in kleine stukjes. De aardappels kunnen in de pan. Blus de prei en de aardappels af met de bouillon. Laat dit alles op middelhoog vuur voor zeker tien minuten doorkoken. De aardappels moeten zacht zijn.
Garnituren mosterdsoep maken
Snijd ondertussen de vijfde prei in ringen en schil de appel en snijd de appel in blokjes. Verhit een koekenpan. Bak de spekjes uit in het eigen vet en bak de prei en de appel mee. Zet de verhitting uit en laat de spekjes, appel en de prei uitlekken op keukenpapier.
Mosterdsoep inschenken en garneren
Pureer vervolgens de soep tot een gladde soep. Meng door de soep vervolgens met de garde de creme fraiche en de mosterd. Schep de soep in de soepborden of de soepkommen. Garneer de soep met de spekjes, prei een beetje peterselie en een snufje peper.
Psssssst Wordt jij ook zo blij van onze recepten die wij kostenloos met jou delen. Scheelt toch weer een kookboek of e-book. Dit doen wij met liefde. Wil jij ons een keer trakteren op koffie, een krop sla of bijdragen in het website onderhoud dan vinden we dit erg leuk! Blijven wij al die leuke tips en recepten verzamelen.
Meer soeprecepten van Foodinista?
Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de deze soeprecepten:
- Maak ook eens de curry met zoete aardappelen paprika
- Eet ook eens deze pittige herfstsoep. Een goed gevulde pompoensoep met kikkererwten en spinazie met pittige oosterse kruiden.
- Of super gezond en pittig een zomerse linzen currysoep
Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's