Gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven op bord recept van Foodblog Foodinista

Gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven – Ovenschotel recept op één grillplaat

Deel deze post

Je kunt een complete maaltijd makkelijk op één ovenplaat bereiden of een traybake recept. Simpel, snel en makkelijk. Zoals deze kip uit de oven. Gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes in één keer uit de oven. Voor dit recept bereid je overzichtelijk, makkelijk en heel praktisch gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven op één grillplaat en ik kan je zeggen dat gaat dus ook nog heel weinig afwas opleveren. Nog een voordeel. En houden we allemaal niet een beetje van zo’n makkelijk traybake recept?

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven op bord recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven voor 3 personen

  • 3 kippenpoten
  • 400 gram culinaire Roseval aardappeltjes met schil die ik het liefst bij de Lidl haal
  • 300 gram regenboog wortelmix
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 ml water
  • snuf zout
  • snuf zwarte peper
  • handje verse peterselie
  • handje verse bieslook

Tips voor de bereiding de gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes op de ovenplaat

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 60 minuten, waarvan 45 minuten in de oven

Benodigdheden in de keuken

  • ovenplaat
  • bakpapier
  • snijplank
  • schaal
  • lepel
  • mes
  • knoflookpers
  • schaar
  • dunschiller
Bakplaat recept kip, knoflookaardappeltjes en worteltjes van Foodblog Foodinista

Recept gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven

Verwarm de oven voor op 190 graden. Plaats het bakpapier op de ovenplaat.

Kip marineren

De kip marineren is eigenlijk heel simpel. Plaats de kip in een schaal en smeer deze goed in met één lepel olijfolie. Bestrooi vervolgens goed met peper en zout. Dankzij het zout en de olijfolie krijg je tijdens het grillen een heerlijke knapperige korst en een malse binnenkant.

Kip uit de oven recept van Foodblog Foodinista

Roseval aardappeltjes voorbereiden

Snijd de aardappeltjes in schijfjes. Verdeel deze in een hoek op de ovenplaat. Maak de knoflook schoon en knijp de knoflook uit over de aardappeltjes. Strooi zout en peper over de aardappeltjes. Druppel vervolgens één eetlepel olijfolie over de aardappeltjes.

Knoflookaardappeltjes recept uit de oven van Foodblog Foodinista

Worteltjes voorbereiden

Snijd het kopje en het kontje van de worteltjes af en schil de worteltjes. Snijd de worteltjes vervolgens in delen. Verdeel deze in een hoek op de ovenplaat. Strooi het suiker over de worteltjes.

Ovenplaat voorbereiden voor het grillen

Plaats de kip op de ovenplaat. Druppel nog één eetlepel olijfolie over de kip, zodat deze goed ingevet is. Verdeel de 100 ml water over de worteltjes en over de aardappeltjes. Alles moet grillen, maar kan om zacht te worden wel een beetje vocht gebruiken. De ovenplaat kan de oven in voor 45 minuten op 100 graden. Als alles uit de oven komt snijd je de bieslook en peterselie fijn en verdeel je deze over de aardappeltjes en worteltjes. Verdeel de maaltijd over de borden en eet smakelijk!

Meer tips van Foodinista

Recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


2 Reactie's
  • henk
    Geplaatst op 15:49h, 15 december

    Als veggie is die kip een no-no voor me, maar de rest ziet er erg goed uit. met een vega-alternatief voor die kip lijkt het me een lekker gerecht om te maken

  • admin
    Geplaatst op 17:58h, 17 december

    Ja dat begrijp ik helemaal. Wij eten ook zeker niet iedere dag vlees. We zijn al heel veel geminderd. Maar ik ga ook eens nadenken over een leuke bakplaat zonder vlees, maar je wilt natuurlijk wel een ‘onderscheidende bite’. Ik heb wel een aantal ideeën.

Geef een reactie