Gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven op bord recept van Foodblog Foodinista

Gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven – Recept op één grillplaat

Deel deze post

In een kleine keuken kun je geweldig koken en ik weet er eigenlijk wel alles van. Tegenwoordig kook ik in een mooie en ruime keuken en eerlijk is eerlijk als foodie mag het natuurlijk al ruimer en luxer, want ik weet wel wat ik nog zou kunnen gebruiken en wat ik graag zou willen. Toen ik alleen echt begon met koken woonde ik in een kleine studio. Mijn bed, eettafel, tv-hoek en keuken bevonden zich in de zelfde ruimte. Voor mij bestonden er geen kleine keukens, want ik wist niet beter. Regelmatig kwamen er vriendinnen eten en ik kookte gewoon complete maaltijden, bereidde high tea middagen en borrelavonden. Als ik er nu op terug kijk dan vind ik dat erg knap! Die ruimte was namelijk niet echt ruimer dan 2,5 m2. Je kunt alleen zo’n keuken praktisch inrichten en je kunt natuurlijk ook heel praktisch en vooral lekker koken. Zo kun je bijvoorbeeld een recept op een één grillplaat bereiden en dan vervolgens niet vergeten om de afzuigkap goed aan te zetten. Een oven heb je bij deze bereiding ook zeker nodig, maar die past in bijna iedere keuken! Bekijk deze handige kleine keukens (inclusief oven!) maar eens! Voor dit recept bereid je overzichtelijk, makkelijk en heel praktisch gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven op één grillplaat en ik kan je zeggen dat gaat dus ook nog heel weinig afwas opleveren.

Gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven op bord recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven voor 3 personen

 • 3 kippenpoten
 • 400 gram culinaire Roseval aardappeltjes met schil die ik het liefst bij de Lidl haal
 • 300 gram regenboog wortelmix
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel suiker
 • 100 ml water
 • snuf zout
 • snuf zwarte peper
 • handje verse peterselie
 • handje verse bieslook

Tips voor de bereiding de gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes op de ovenplaat

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 60 minuten, waarvan 45 minuten in de oven
Benodigdheden: ovenplaat, bakpapier, snijplank, schaal, lepel, mes, knoflookpers, schaar, dunschiller

Bakplaat recept kip, knoflookaardappeltjes en worteltjes van Foodblog Foodinista

Recept gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven

Verwarm de oven voor op 190 graden. Plaats het bakpapier op de ovenplaat.

Kip marineren

De kip marineren is eigenlijk heel simpel. Plaats de kip in een schaal en smeer deze goed in met één lepel olijfolie. Bestrooi vervolgens goed met peper en zout. Dankzij het zout en de olijfolie krijg je tijdens het grillen een heerlijke knapperige korst en een malse binnenkant.

Kip uit de oven recept van Foodblog Foodinista

Roseval aardappeltjes voorbereiden

Snijd de aardappeltjes in schijfjes. Verdeel deze in een hoek op de ovenplaat. Maak de knoflook schoon en knijp de knoflook uit over de aardappeltjes. Strooi zout en peper over de aardappeltjes. Druppel vervolgens één eetlepel olijfolie over de aardappeltjes.

Knoflookaardappeltjes recept uit de oven van Foodblog Foodinista

Worteltjes voorbereiden

Snijd het kopje en het kontje van de worteltjes af en schil de worteltjes. Snijd de worteltjes vervolgens in delen. Verdeel deze in een hoek op de ovenplaat. Strooi het suiker over de worteltjes.

Ovenplaat voorbereiden voor het grillen

Plaats de kip op de ovenplaat. Druppel nog één eetlepel olijfolie over de kip, zodat deze goed ingevet is. Verdeel de 100 ml water over de worteltjes en over de aardappeltjes. Alles moet grillen, maar kan om zacht te worden wel een beetje vocht gebruiken. De ovenplaat kan de oven in voor 45 minuten op 100 graden. Als alles uit de oven komt snijd je de bieslook en peterselie fijn en verdeel je deze over de aardappeltjes en worteltjes. Verdeel de maaltijd over de borden en eet smakelijk!

Meer recepten die geschikt zijn voor een kleine keuken?

Wellicht wil ook jij wel graag creatief en lekker koken in een kleine keuken? Kijk dan ook eens naar een van de volgende recepten.

Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk lekker risotto in de oven maken. Het recept kun je hier vinden. Ook de ovenschotel met kabeljauw en worteltjes uit de oven is een goed en lekker idee! Het recept staat hier. Een ander idee en altijd lekker zijn frittata’s. Een hele lekker en iets meer culinaire is bijvoordeeld deze frittata met zalm en groene asperges welke je hier kunt vinden.

Recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


2 Reactie's
 • henk
  Geplaatst op 15:49h, 15 december

  Als veggie is die kip een no-no voor me, maar de rest ziet er erg goed uit. met een vega-alternatief voor die kip lijkt het me een lekker gerecht om te maken

 • admin
  Geplaatst op 17:58h, 17 december

  Ja dat begrijp ik helemaal. Wij eten ook zeker niet iedere dag vlees. We zijn al heel veel geminderd. Maar ik ga ook eens nadenken over een leuke bakplaat zonder vlees, maar je wilt natuurlijk wel een ‘onderscheidende bite’. Ik heb wel een aantal ideeën.

Geef een reactie