23 nov Kip Parmezaan met pompoen, aardappeltjes en gorgonzola op de bakplaat – Snel en simpel uit de oven
Gooi alle excuses voor geen zin in koken maar over boord, want je kunt namelijk altijd een bakplaat recept maken in de oven. Smaakvol, uitgebreid koken, simpel en je eet gevarieerd. Echt waar iedereen kan het! Wat dacht je bijvoorbeeld van kip Parmezaan met pompoen, aardappeltjes en gorgonzola op de bakplaat die je dus echt heel makkelijk, smaakvol en binnen 50 minuten op tafel kunt zetten inclusief de tijd in de oven. Zonder dat je er veel werk aan hebt, want alles gaat op één bakplaat en vervolgens doet de oven het meest werk.
Gezinsmaaltijd met pompoen in één keer uit de oven
Wij hebben er ook nog met hele gezin van gegeten. 2 volwassenen en 2 kinderen. Perfecte recepten dus voor een druk huishouden waar je iedere keer weer gevarieerd, gezond en vooral lekker wilt blijven eten. Iedereen pakt zijn favorieten of je stelt gewoon een heel mooi bordje samen met alle ingrediënten, wat natuurlijk de bedoeling is. Hoe je deze bakplaat maaltijd met kip, pompoen en aardappeltjes precies gaat bereiden vertel ik je nu.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Meer inspiratie voor een complete maaltijd uit de oven? Kijk dan ook naar deze bakplaat maaltijd. Kippenpoten, aardappeltjes en worteltjes.
Ingrediënten Bakplaat recept: Kip parmezaan, pompoen, aardappeltjes met gorgonzola en amandelen uit de oven voor 4 personen
- 5 middelgrote aardappels
- 4 kipfilets of filets van kippendij
- 1 flespompoen of voor snel effect 800 gram pompoenblokjes, zoals deze
- 250 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- snuf peper en zout
- 150 ml creme fraiche
- 100 gram gorgonzola
- handje Parmezaanse kaas
- handje paneermeel
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- handje amandelschaafsel, zoals deze
Tips voor de bereiding van de kip parmezaan met pompoen op de bakplaat
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en in de oven 45 minuten
Benodigdheden:
- snijplank
- mes
- pan
- lepel
- braadslede
- maatbeker
- vork
- schaaltje
Nog een lekkere bakplaat maken met pompoen? Bekijk dan ook de bakplaat met pompoen en chorizo hier.
Recept: Kip Parmezaan met pompoen, aardappeltjes en gorgonzola op de bakplaat
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de kippenbouillon klaar staat.
Aardappels voorbereiden
Schil en snijd de aardappels in schijven van 2 centimeter dik. Spoel de aardappels goed schoon in een vergiet, zodat het al het zand eraf is. Verdeel de aardappels over de braadslede.
Braadslede vullen en in de oven plaatsen
Snijd de pompoen in stukken wanneer je een flespompoen hebt. Verdeel anders de stukjes pompoen over de braadslede. Steek de stukken kip tussen de aardappels en pompoen. Strooi met zout en peper. Schep lepeltjes creme fraiche tussen de kip, pompoen en aardappel. Steek ook de gorgonzola ertussen. Giet olijfolie over de braadslede en vervolgens de kippenbouillon. Plaats de braadslede in de oven voor 30 minuten op de 200 graden. De kippenbouillon verdampt en de maaltijd krijgt een rijke smaak.
Meng ondertussen de oregano, parmezaan en het paneermeel.
Bakplaat met kip, pompoen en aardappeltjes grillen
Haak de bakplaat even uit de oven wellicht nog een beetje vochtig, maar de bovenlaag van de kip is boven de bouillon uit. Strooi de paneermeel, parmezaan en oregano over de kip. Strooi de amandelen over de ovenplaat ingrediënten. Plaats nog 15 minuten in de oven. Vervolgens eet smakelijk!
P.s. check wel even de kip. Wellicht moet deze nog 5 minuten langer.
Maaltijden bereiden in de oven?
Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk lekker risotto in de oven maken. Het recept kun je hier vinden. Ook de ovenschotel met kabeljauw en worteltjes uit de oven is een goed en lekker idee! Het recept staat hier. Een ander idee en altijd lekker zijn frittata’s. Een hele lekker en iets meer culinaire is bijvoordeeld deze frittata met zalm en groene asperges welke je hier kunt vinden.
Recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's