Griekse frittata van receptblog Foodinista

Griekse frittata met aubergine en feta

Deel deze post

Over een frittata zal ik heel eerlijk zijn ik vind het eigenlijk niet zo heel veel meer dan een omelet uit de oven, maar dan wel een heel erg smakelijk omelet. Het is ook zo iets wat je kunt maken met leftovers die je hebt liggen, als je toch een gezonde maaltijd wilt maken en gewoon weg niet zoveel tijd hebt. Maar eerlijk ik maak ook een frittata als ik er gewoon heel veel trek in heb en er gewoon dingetjes in wil doen die ik gewoon heel erg lekker vind. Zoals deze keer. Ik had aubergine, feta en diverse kruiden en zo kwam ik op een Griekse frittata. Die ik eigenlijk heel simpel maakte.

Meer variëren? Maak dan ook eens het recept frittata met tomaat en mozzarella

Griekse frittata van receptblog Foodinista

Ingrediënten Griekse frittata voor 4 personen

6 eieren
100 ml melk
1 aubergine
200 gram feta
1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
1 rode ui
teentje knoflook
paar blaadjes basilicum
1 theelepel gedroogde oregano
100 gram krielaardappeltjes met schil
paar takjes verse munt
50 gram geraspte kaas
1 eetlepel olijfolie
snuf peper en zout
Maak de frittata eventueel af met een lichte salade van rucola, olijfolie en cherrytomaatjes

Tips voor de bereiding van de Griekse frittata met feta en aubergine

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 40 minuten en oven 25 minuten
Benodigdheden: mengschaal, snijplank, garde, hakmolen, mes, kaasrasp, knoflookpers

Recept Griekse frittata met feta en aubergine

Verwarm de oven voor op 210 graden en smeer de ovenschaal in met olijfolie.

Snijd de aubergine op de lengte door de helft en vervolgens in op de breedte in vier delen. Maak er vervolgens kleinere plakjes van. Bestrooi ze met zout en laat in een schaal voor een half uur het vocht onttrekken.

Hak in de hakmolen of snijd de ui gesnipperd en de basilicumblaadjes fijn net als de munt. Meng deze door de eieren met de spatel. Net als de oregano, paprikapoeder, peper en zout en knijp de knoflook uit.  Snijd de krielaardappeltjes in plakjes en meng deze er doorheen.

Snij de feta en blokjes en meng deze aubergine er samen met de feta voorzichtig door het eiermengsel. Gratineer de Griekse frittata met de geraspte kaas.

Giet het geheel in de ovenschaal en laat de frittata voor 20 minuten garen in de oven op 210 graden en nog 5 minuten onder de grill. Garneer de frittata eventueel met rucola en een aantal cherrytomaatjes.

Meer frittata recepten van Foodblog Foodinista?

Nog een frittata’s maken of extra inspiratie om te variëren? Maak dan deze heerlijke frittata met groene asperges en zalm de frittata met chorizo of een goed gevulde boerenfrittata.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: