Griekse frittata van receptblog Foodinista

Griekse frittata met aubergine en feta

Deel deze post

Een frittata een gebakken omelet uit de oven en heel makkelijk om te maken. Het omelet is de dankzij de oven aan twee kanten gegrilld. De frittata kun je maken met leftovers die je hebt liggen, als je toch een gezonde maaltijd wilt maken en gewoon weg niet zoveel tijd hebt. Maar eerlijk ik maak ook een frittata als ik er gewoon heel veel trek in heb en er gewoon dingetjes in wil doen die ik gewoon heel erg lekker vind. Zoals deze keer. Een frittata ovenschotel recept met aubergine, feta en diverse kruiden en zo kwam ik op een Griekse frittata. Die ik eigenlijk heel simpel maakte.

Meer variëren? Maak dan ook eens het recept frittata met tomaat en mozzarella

Griekse frittata van receptblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Griekse frittata voor 4 personen

  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 aubergine
  • 200 gram feta
  • 1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
  • 1 rode ui
  • teentje knoflook
  • paar blaadjes basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 100 gram krielaardappeltjes met schil
  • paar takjes verse munt
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf peper en zou

EXTRA TIP:

Maak een salade met rucola, tomaatjes, komkommer en fetablokjes of maak het recept voor Griekse salade.

Tips voor de bereiding van de Griekse frittata met feta en aubergine

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 40 minuten en oven 25 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • mengschaal
  • snijplank
  • garde
  • hakmolen
  • mes
  • kaasrasp
  • knoflookpers

Recept Griekse frittata met feta en aubergine

Verwarm de oven voor op 210 graden en smeer de ovenschaal in met olijfolie.

Aubergines voor de ovenschotel

Snijd de aubergine op de lengte door de helft en vervolgens in op de breedte in vier delen. Maak er vervolgens kleinere plakjes van. Bestrooi ze met zout en laat in een schaal voor een half uur het vocht onttrekken.

Griekse frittata maken

Hak in de hakmolen of snijd de ui gesnipperd en de basilicumblaadjes fijn net als de munt. Meng deze door de eieren met de spatel. Net als de oregano, paprikapoeder, peper en zout en knijp de knoflook uit.  Snijd de krielaardappeltjes in plakjes en meng deze er doorheen. Snijd de feta en blokjes en meng deze aubergine er samen met de feta voorzichtig door het eiermengsel. Gratineer de Griekse frittata met de geraspte kaas.

Griekse frittata bakken

Giet het geheel in de ovenschaal en laat de frittata voor 20 minuten garen in de oven op 210 graden en nog 5 minuten onder de grill. Garneer de frittata eventueel met rucola en een aantal cherrytomaatjes.

Meer frittata recepten van Foodinista?

Nog een frittata’s maken of extra inspiratie om te variëren?

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie