Lasagne recept van Jamie Oliver

Zomerse lasagne

Deel deze post

Afgelopen week heb ik een zomerse lasagne van Jamie Oliver van internet geplukt. In lasagne had ik gewoon heel veel trek, maar ik wilde even iets anders en dat is gelukt!

Het lasagne recept van Jamie Oliver deel ik graag met je en ja ik heb wel een aantal aanpassingen gemaakt, waardoor het ook een beetje Foodinista is geworden, maar dat maakt het voor de zomer alleen maar beter of makkelijker om het te maken. Deze lasagne kost je ongeveer 40 minuten aan voorbereidingstijd en nog 40 minuten in de oven en dan is het genieten.

Benodigdheden voor de zomerse lasagne (6 personen)

Dit lasagne recept is met mijn aanpassingen beschreven.

4 plakken mager ontbijtspek
2 winterpenen
2 uien
2 stengels bleekselderij
2 tenen knoflook
2 etl gedroogde oregano
3 etl olijfolie
1 blik tomatenblokjes en 350 ml water
1 pakje passata di pomodori
500 gram mager rundergehakt
15 gram basilicum blaadjes
150 gram Parmezaanse kaas of Pecorino
375 gram verse lasagnebladen
250 ml room
2 tomaten

Tips voor de bereiding van de zomerse lasagne

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: Voorbereiding 40 minuten en oven 40 minuten
Benodigdheden: mes, snijplank, keukenmachine of hakmolen, hapjespan, spatel, lepel, ovenschaal

Zomerse lasagne van Jamie Oliver

Start met het voorverwarmen van de oven op 175 graden en vet de ovenschaal in. Dit heb ik altijd graag voorbereid, want aan het einde gaat het altijd snel. Pak daarnaast een stuk aliminiumfolie, waarmee de schaal geheel afgedekt kan worden, voordat deze in de oven gaat.

Start met het snijden van de winterpenen, uien, bleekselderij dit kan natuurlijk ook in de keukenmachine. Verhit olie in de pan. Snij ondertussen de magere magere ontbijtspek in snippers. Rul de gehakt samen met de ontbijtspek, de oregano en peper en zout naar smaak totdat deze licht bruin ziet.

Voeg de wortel, ui en bleekselderij toe en rul dit door met het gehakt, totdat het glanzend wordt. Snij ondertussen de helft van basilicum fijn en pers of hak de knoflooktenen. Meng deze door de lasagnemix.

De saus gaat gemaakt geworden! Roer de tomatensaus, de tomatenstukjes en de room (ongeklopte slagroom) er doorheen. Laat dit nog 5 minuten pruttelen en klaar is je saus.

Snij ondertussen de tomaten in plakken.

Bouwen van de lasagne

Start als eerste laag altijd met de saus deze mag in de ingevette schaal worden gegoten en worden uitgesmeerd. Dit is een dunne laag voor het zacht worden van de vellen. Wissel vervolgens laag om laag met saus en lasagnevellen. Eindig altijd met een saus laag en maak deze vervolgens af door de schijfjes tomaat, basilicum en parmezaanse kaas erover te verdelen. (bij het vouwen van de lasagne wordt de slagroom vervangen door zure room en wordt er afgewisseld met lagen saus en zure room, wij vonden dit de eerste keer geen succes de bladen werden niet goed zacht en wij vonden de lasagne ook zurig smaken, hierdoor zijn de verhoudingen veranderd).

De laatste stap voor de zomerse lasagne

Dek de lasagneschaal af met folie en zet deze 20 minuten in de oven op 175 graden. De lasagne gaat nu koken en de vellen worden mooi zacht. Haal na 20 minuten de lasagne uit de oven en haal het folie er af. Plaats de lasagne nog 20 minuten terug op 200 graden (deze stijgt tijdens het plaatsen van de lasagne), zodat de bovenste laag mooi knapperig wordt. Klaar! Serveer de lasagne en genieten.

Meer recepten van Jamie Oliver, zoals de zomerse lasagne? Eén van mijn favoriete kookboeken is al tijden Jamie’s ItaliëIn dit kookboek staat ook onder andere nog een heerlijk lasagne recept van Jamie Oliver en meerdere heerlijke ovenrecepten uit Italië.

Lasagne recepten van Foodinista

Vaker lasagne maken? Wat dacht je van deze lasagne met asperges? Of een ham, kaas en ei lasagne het is weer eens iets anders!

Direct de nieuwste blogs, recepten en kookboeken ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie