04 jul Lasagne bolognaise uit de stoofpan – éénpans recept lasagne
Ik ben fan! Recepten die je in één pan kunt maken. Lasagne recepten zijn al niet heel ingewikkeld, maar meestal ben ik toch wel druk met pannen, ovenschalen en een vol aanrecht. Deze éénpans recept lasagne uit de stoofpan is echt ideaal! Dit kan veel makkelijker met met deze makkelijke ovenschotel, een lasagne bolognaise uit de stoofpan. Een éénpans lasagne recept. Lasagne maak ik graag en de kinderen houden er van, maar er is niks mis met afentoe een quick fix.
Eénpans lasagne recept
We hebben allemaal drukke dagen. Ook daar is een oplossing voor. Lasagne bolognaise uit de stoofpan. Een éénpans recept lasagne die zo makkelijk is om te maken en nog steeds heel erg lekker! De pan werd bijna uitgelikt. Dit zegt wel wat. Een one-pot-wonder is sowieso altijd erg fijn. Snel om te maken en erg efficient. Wanneer je weinig rommel in de keuken wilt dan is het perfect. Op drukke dagen erg prettig, zodat er snel een einde aan de dag kan komen. Zo’n voorbeeld is ook deze pasta met parmezaan, spekjes en paddenstoelen of de linguine met limoen en doperwtjes. Alleen een bord lasagne blijft toch altijd een gulzige favoriet of niet soms? Je maakt de lasagne bolognaise uit de stoofpan als volgt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Stoofpan lasagne bolognaise – One pot wonder lasagne voor 4 personen
Ingrediënten lasagne
- 2 bollen mozzarella
- 400 gram harde lasagnevellen
- handje geraspte Parmezaan
- 6 tomaten
- 2 uien
- 500 ml passata
- 500 gram mager runder gehakt
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 2 teentjes knoflook
- theelepel paneermeel
- snuf peper en zout
- olijfolie
- 50 ml rode wijn
- 50 ml water
P.s. de lasagne is extra lekker met een kleine rucolasalade:
- balisamico
- olijfolie
- peper
- zout
- Parmezaan
TIP! MAAK DEZE LASAGNE MET EEN RESTJE ITALIAANS STOOFVLEES! Ongeveer 1/4 uit de pan die je over hebt is voldoende!
Italiaans Stoofvlees Recepten
We gebruiken in dit recept gehakt met tomatensaus als basis, maar wanneer je een stoofpotje hebt, zoals één van de volgende Italiaanse stoofvlees recepten dan kun je deze ook prima als basis gebruiken. Dan ben je zo klaar! Volg verder gewoon het recept en de overige ingrediënten.
- Italiaans stoofvlees zonder alcohol of rode wijn (deze is in het voorbeeld recept) perfect voor het hele gezin
- Italiaanse wild zwijn ragu
- Italiaans rundvlees stoofpotje met rode wijn
Tips voor de bereiding stoofpan lasagne bolognaise
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en 30 minuten in de oven
Benodigdheden voor de lasagne in de stoofpan
- spatel
- snijplank
- mes
- rasp
- stoofpan
Recept stoofpan lasagne bolognaise – one pot wonder
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Lasagne saus maken voor de Lasagne bolognaise
Verhit in een stoofpan olijfolie. Snipper de uien en knijp de knoflook uit. Rul en bak deze met het gehakt in de stoofpan. Breng het gehakt op smaak met de paprikapoeder, oregano en een flinke snuf peper en zout. laat dit vijf minuten sudderen. Snijd ondertussen vijf van de zes tomaten in kleine blokjes. Sudder deze ook mee. Blus het geheel af met de pastasaus, 50 ml rode wijn en 50 ml water. Meng alles goed door elkaar.
Lasagne in stoofpan maken
Breek de lasagne vellen en steek deze steeds tussen de pastasaus. Roer afentoe alles door elkaar, zodat de lasagnevellen ook naar de bodem zakken. Breek de mozarella af in stukken en verdeel deze over de lasagne. Rasp de parmezaan over de lasagne. Snijd de laatste tomaat en plakken en verdeel deze over de lasagne. Smeer de tomaat in met olijfolie, zo kan de topping grillen. Strooi een theelepel paneermeel op de topping, deze neemt het vocht op van bijvoorbeeld de mozarella. De stoofpan kan de oven in voor 30 minuten op 190 graden en daarna. Eet smakelijk!
Meer lasagne recepten van Foodblog Foodinista
Bekijk ook eens deze lasagne recepten op de website:
Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's