Lasagne bolognaise uit de stoofpan - éénpans recept lasagne - Foodblog Foodinista

Lasagne bolognaise uit de stoofpan – éénpans recept lasagne

Deel deze post

Ik ben fan! Recepten die je in één pan kunt maken. Lasagne is al niet heel ingewikkeld, maar meestal ben ik toch wel druk met pannen, ovenschalen en een vol aanrecht. Ik maak het graag en de kinderen houden er van. Daarom vind ik het ook geen probleem. Er is alleen wel een probleem. Tijdgebrek. We hebben allemaal drukke dagen. Ook daar is een oplossing voor. Lasagne bolognaise uit de stoofpan. Een éénpans recept lasagne die zo makkelijk is om te maken en nog steeds heel erg lekker! De pan werd bijna uitgelikt. Dit zegt wel wat. Een one-pot-wonder is sowieso altijd erg fijn. Snel om te maken en erg efficient wanneer je weinig rommel in de keuken wilt toch? Op drukke dagen erg prettig, zodat er snel een einde aan de dag kan komen. Zo’n voorbeeld is ook deze pasta met parmezaan, spekjes en paddenstoelen of de linguine met limoen en doperwtjes. Alleen een bord lasagne blijft toch altijd een gulzige favoriet of niet soms? Je maakt de lasagne bolognaise uit de stoofpan als volgt.

Lasagne bolognaise uit de stoofpan - éénpans recept lasagne - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Lasagne bolognaise uit de stoofpan - éénpans recept lasagne - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Stoofpan lasagne bolognaise – One pot wonder lasagne voor 4 personen

Ingrediënten lasagne

P.s. de lasagne is extra lekker met een kleine rucolasalade aangemaakt met balisamico, olijfolie, peper, zout en Parmezaan.

 • 2 bollen mozzarella
 • 400 gram harde lasagnevellen
 • handje geraspte Parmezaan
 • 6 tomaten
 • 2 uien
 • 500 ml passata
 • 500 gram mager runder gehakt
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • 1 theelepel oregano
 • 2 teentjes knoflook
 • theelepel paneermeel
 • snuf peper en zout
 • olijfolie
 • 50 ml rode wijn
 • 50 ml water

TIP! MAAK DEZE LASAGNE MET EEN RESTJE STOOFVLEES! Ongeveer 1/4 uit de pan die je over hebt is voldoende!

We gebruiken in dit recept gehakt met tomatensaus als basis, maar wanneer je een stoofpotje hebt, zoals één van de volgende dan kun je deze ook prima als basis gebruiken. Dan ben je zo klaar! Volg verder gewoon het recept en de overige ingrediënten.

Lasagne bolognaise uit de stoofpan - éénpans recept lasagne - Foodblog Foodinista

Italiaans Stoofvlees Recepten

Italiaans stoofvlees zonder alcohol of rode wijn (deze is in het voorbeeld recept) perfect voor het hele gezin
Italiaanse wild zwijn ragu
Italiaans rundvlees stoofpotje met rode wijn

Tips voor de bereiding stoofpan lasagne bolognaise

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en 30 minuten in de oven
Benodigdheden: spatel, snijplank, mes, rasp, stoofpan

Recept stoofpan lasagne bolognaise – one pot wonder

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Lasagne saus maken voor de Lasagne bolognaise

Verhit in een stoofpan olijfolie. Snipper de uien en knijp de knoflook uit. Rul en bak deze met het gehakt in de stoofpan. Breng het gehakt op smaak met de paprikapoeder, oregano en een flinke snuf peper en zout. laat dit vijf minuten sudderen. Snijd ondertussen vijf van de zes tomaten in kleine blokjes. Sudder deze ook mee. Blus het geheel af met de pastasaus, 50 ml rode wijn en 50 ml water. Meng alles goed door elkaar.

Lasagne in stoofpan maken

Breek de lasagne vellen en steek deze steeds tussen de pastasaus. Roer afentoe alles door elkaar, zodat de lasagnevellen ook naar de bodem zakken. Breek de mozarella af in stukken en verdeel deze over de lasagne. Rasp de parmezaan over de lasagne. Snijd de laatste tomaat en plakken en verdeel deze over de lasagne. Smeer de tomaat in met olijfolie, zo kan de topping grillen. Strooi een theelepel paneermeel op de topping, deze neemt het vocht op van bijvoorbeeld de mozarella. De stoofpan kan de oven in voor 30 minuten op 190 graden en daarna. Eet smakelijk!

Lasagne bolognaise uit de stoofpan - éénpans recept lasagne - Foodblog Foodinista

Meer lasagne recepten van Foodblog Foodinista

Bekijk ook eens deze lasagne recepten op de website:

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie