02 mrt Vegetarische lasagne met ricotta en gegrilde paprika
Ben je in Italiaanse sferen en dan bedoel ik vooral zin in een rijke Italiaanse vegetarische maaltijd? Dan blijven lasagne recepten toch echt een favoriet? Voor ons thuis eigenlijk wel of een goed Italiaans stoofpot recept, daar moet ik eerlijk in zijn. Maar wil ik de kinderen echt lekker groente laten eten, zonder dat ze zeuren, dan komt er een grote schaal comfort food op tafel in de vorm van Italiaanse lasagne en gaan we zelf lasagne maken. Deze keer een vegetarische lasagne met ricotta en gegrilde paprika.
Zelf vegetarische lasagne maken
Ondertussen eten wij zeker vier tot vijf keer per week vegetarisch en dit gaat prima. Ook deze vegetarische lasagne met ricotta en gegrilde paprika was een succes. Iedereen had zijn of haar bord leeg. De lasagne is goed gestapeld met laagjes tomatensaus, gegrilde paprika en ricotta met kruiden. De paprika grilde ik eerst even in mijn nieuwe Padova Greenpan grillpan en dit ging heel snel, binnen vijftien minuten was de zachte en grilde paprika klaar en kon ik de lasagne gaan stapelen. Zo is zelf lasagne maken simpel. Dit lasagne recept is dus ook een aanrader, wanneer je snel een makkelijke vegetarische lasagne wilt bereiden.
Zelf lasagne maken – Jummie!
Nou ja ik ga natuurlijk het hele lasagne recept met je delen. Uiteindelijk gaat de lasagne de oven in, maar eerst even koken. Alvast eet smakelijk! Want deze schaal met Italiaanse comfort food wil je! Zo maak je de lasagne met ricotta, tomatensaus en gegrilde paprika.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Nog een vegetarisch lasagne recept bekijken? Bekijk hier de lasagne met truffel, spinazie en mascarpone.
Ingrediënten Lasagne met ricotta en gegrilde paprika voor 6 personen
- 500 ml passata
- 2 grote uien
- 2 knoflookteentjes
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- 500 gram ricotta
- 2 eierdooiers
- theelepel zoete geroosterde paprikapoeder
- 6 theelepels groene pesto
- 400 gram verse lasagnevellen
- 3 gemengde paprika’s
- Parmezaanse kaas
- olijfolie, snufje peper en zout
P.s. de lasagne is extra lekker met een kleine rucolasalade aangemaakt met balsamico, olijfolie, peper, zout en Parmezaan.
Tips voor de bereiding van de vegetarische lasagne met ricotta en gegrilde paprika
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en 30 minuten in de ovenBenodigdheden:
Keukengerei voor het bereiden van de lasagne
- stoofpan of hapjespan
- grillpan
- ovenschaal
- spatel
- snijplank
- mes
- lepel
- rasp
- satéprikker
- folie
Recept lasagne met paprika, ricotta en tomatensaus
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Grill de paprika
Smeer de grillpan in met olijfolie en snijd de paprika’s in grove stukken. Grill de paprika’s om en om voor vijftien minuten, totdat de paprika’s mooie strepen hebben gekregen en zacht zijn geworden. Maak ondertussen de tomatensaus voor de lasagne.
Tomatensaus maken voor de lasagne
Verhit in de hapjespan een eetlepel olijfolie. Snipper de uien en knijp de knoflook uit. Bij de uien en de knoflook, totdat deze niet meer rauw zijn. Blus af met de passata en breng op smaak met de paprikapoeder, een snufje peper en zout. Laat nog 3 minuten pruttelen, zodat de saus in één geheel is.
Ricotta op smaak brengen
Klop de ricotta los in een schaal met de twee eierdooiers, hierdoor bakt de ricotta mooi op in de lasagne en loopt deze niet uit. Breng op smaak met de oregano, peterselie en een snufje peper en zout. Rasp een klein handje Parmezaan door de ricotta. Klop dit alles door elkaar en zet de ricotta even aan de kant.
Lasagne bouwen
Smeer de ovenschaal in met olijfolie. Verdeel over de bodem een dun laagje tomatensaus. Start met lasagne vellen. Bedek vervolgens met tomatensaus en paprika. Je hebt nu van beiden de helft nog over. Bedek nog een keer met lasagnevellen. Smeer deze in met de helft van de ricotta (rijkelijk). Bedek met lasagne vellen en herhaal alles nog een keer en je eindigt met de ricotta. (heb je iets over dan kun je natuurijk een extra laagje er tussen doen). De ricotta bedek je met 6 theelepels pesto en geraspte Parmezaan. Schuif de lasagne in de oven. Waarvan de laatste 15 minuten met folie, zodat de lasagne niet gaat verbranden. Wanneer de lasagne klaar is dan kun je met een satéprikker de pesto verdelen door de ricotta, zodat iedereen evenveel smaak heeft. Nog een beetje parmezaan raspen en klaar. Verdeel de lasagne op de borden met de rucola salade. Eet smakelijk!
Nog een lasagne recept? Maak ook eens het lasagne recept met courgette en salami.
Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's