04 jan Lasagne met tonijn en groente – Lekker en zo simpel!
Pasta lekker en simpel om te maken. Naast simpel is deze lasagne met tonijn echt comfort food. Eén van die pastarecepten die wij graag delen op de foodblog. Nu is er een nieuw pastarecept. Lasagne met tonijn en groente. Deze lasagne ovenschotel met tonijn schuif je makkelijk de oven in. Geen ingewikkeld sausrecept voor je pasta. Een rode tomatensaus met tonijn, groente en kruiden. De lasagne maken is simpel en natuurlijk mag een mooie kaaslaag niet ontbreken! Meer weten over de pasta ovenschotel met tonijn? Lees mee en je krijgt er ongetwijfeld heel veel trek van, want dit is een lasagnerecept met tonijn voor de tonijnliefhebbers en lasagneliefhebbers in één keer.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Lasagne met tonijn en groente voor 4 personen
- 250 gram lasagne vellen, vers of uit pak het kan beiden
- 350 gram tomatensaus
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 300 gram diepvries doperwten
- 2 wortels
- 2 blikjes tonijn op water
- parmezaanse kaas (geraspt)
- mozzarella rasp
- 1 eetlepel olijfolie
- snuf peper en zout
Tips voor de bereiding van de lasagne met tonijn, groente in tomatensaus en mozarella
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en 45 minuten in de oven
Benodigdheden: wok of hapjespan, ovenschaal, garde, spatel, 2 lepels, kleine schaal
Met liefde delen wij onze recepten op Foodblog Foodinista gratis en voor niks. Geniet je daar ook zo van?
Wil je ons daarvoor bedanken en een klein bedankje geven? In de vorm van:
Een kopje koffie?
Een ondersteuning in de boodschappen?
Een kleine bijdragen aan het online houden van de website?
Dan vinden wij het geweldig! Dankjewel!
Recept lasagne tonijn, gemengde groente in tomatensaus en mozzarella
Verwarm de oven voor op 190 graden en smeer de ovenschaal alvast ligt in met olijfolie.
Groentesaus met tonijn voorbereiden
Verhit in een wok of hapjespan olijfolie. Snipper de uien en de knoflook. Roerbak deze. Blus af met de tomatensaus. Breng de tomatensaus op smaak met de paprikapoeder, oregano en een snufje peper en zout. Meng de doperwten door de saus en laat op lage verhitting pruttelen. Maak de wortels schoon en snijd de wortels in kleine stukjes Meng ook deze door de saus. De basissaus is klaar.
Lasagne bouwen met tonijn
Smeer de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Verdeel over de bodem een dun laagje saus. De eerste laag lasagnebladen mag in de ovenschaal. Verdeel vervolgens een laag pastasaus over de lasagnevellen. Maak de tonijn open zorg dat er weinig vocht achter blijft. 2/3 blikje verdeel je over de tomatensaus. Verdeel de lasagnebladen over de pastasaus met tonijn. Herhaal alles nog 2x. En bewaar een beetje pastasaus zonder de tonijn voor de toplaag. Evenveel als op de bodem. De bovenste laag maak je af met de mozzarella en geraspte Pecorino. Plaats de ovenschaal met tonijnlasagne in de oven voor 45 minuten op 180 graden. Eventueel plaats je deze de laatste 5 minuten onder de grill voor een mooie bruine toplaag.
Ovenschotel recepten van Foodblog Foodinista
Meer smulrecepten van Foodinista voor een heerlijk tv avondje en relaxen? Maak dan eens één van de volgende recepten.
- Heel veel courgette en echt smullen, maar zonder pasta. Dat is het recept voor deze koolhydraatarme lasagne. Het recept kun je hier vinden.
- Ook lekker en met een Griekse twist? De geroosterde aubergines met gehakt en feta.
- Snel en waanzinnig lekker? Maak dan eens de noedels met garnalen en prei.
Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Heidi
Geplaatst op 20:08h, 12 januari• Wat heerlijk, ik zelf ben verzot op lagania.
Deze ziet der ook super heerlijk uit.