Lasagne pesto tomaat uit de stoofpan - éénpans recept lasagne - Foodblog Foodinista

Lasagne pesto tomaat uit de stoofpan – éénpans recept lasagne

Deel deze post

Enthousiast worden we er van. Recepten die je in één pan kunt maken. Makkelijk en efficient. Dan kun je ook nog eens lasagne maken in de stoofpan. Deze lasagne recepten zijn al niet heel ingewikkeld, maar meestal ben je toch wel druk met pannen, ovenschalen en een vol aanrecht. Ik maak het graag en de kinderen houden er van. Daarom vind ik het ook geen probleem om een grote schaal lasagne te maken. Er is alleen wel een probleem. Tijdgebrek. Je wilt graag lasagne maken en het is natuurlijk ook heerlijk dus je gaat op zoek naar een andere oplossing. Lasagne met pesto en tomaat uit de stoofpan.

Eénpans lasagne recept

Een éénpans recept lasagne die zo makkelijk is om te maken en nog steeds heel erg lekker! De pan werd bijna uitgelikt. Dit zegt wel wat. Een one-pot-wonder is sowieso altijd erg fijn. Snel om te maken en erg efficient wanneer je weinig rommel in de keuken wilt toch? Op drukke dagen erg prettig, zodat er snel een einde aan de dag kan komen. Zo’n voorbeeld is ook deze pasta met parmezaan, spekjes en paddenstoelen of de linguine met limoen en doperwtjes. Nog zo’n lasagne recept is deze lasagne bolognaise gemaakt in de stoofpan. Alleen een bord lasagne blijft toch altijd een gulzige favoriet of niet soms? Je maakt de lasagne pesto tomaat uit de stoofpan als volgt.

Lasagne pesto tomaat uit de stoofpan - éénpans recept lasagne - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Lasagne pesto tomaat uit de stoofpan - éénpans recept lasagne - Foodblog Foodinista
Pesto bestellen

Ingrediënten Stoofpan lasagne pesto tomaat – One pot wonder lasagne voor 4 personen

Ingrediënten lasagne

  • 2 bollen mozzarella
  • 400 gram harde lasagnevellen
  • handje geraspte Parmezaan
  • 10 tomaten
  • 2 uien
  • 1 pot bechamelsaus
  • 150 gram pesto
  • 2 teentjes knoflook
  • theelepel paneermeel
  • snuf peper en zout
  • 50 ml water
  • olijfolie

De lasagne is extra lekker met een kleine rucolasalade. Ingrediënten:

  • rucola
  • balisamico
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Parmezaan.

Tips voor de bereiding stoofpan lasagne pesto tomaat

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en 30 minuten in de oven
Benodigdheden: spatel, snijplank, mes, rasp, stoofpan

Recept stoofpan lasagne pesto tomaat – one pot wonder

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Lasagne saus maken voor de lasagne pesto tomaat

Verhit in een stoofpan olijfolie. Snipper de uien en knijp de knoflook uit. Snijd acht tomaten in kleine blokjes en bak deze mee. Blus de tomaten af met pesto, bechamelsaus en 50 ml water en meng alles door elkaar. Breng het de lasagne saus op smaak met een flinke snuf peper en zout. Laat dit vijf minuten sudderen.

Lasagne in stoofpan maken

Breek de lasagne vellen en steek deze steeds tussen de pastasaus. Roer afentoe alles door elkaar, zodat de lasagnevellen ook naar de bodem zakken. Breek de mozarella af in stukken en verdeel deze over de lasagne. Rasp de parmezaan over de lasagne. Snijd de laatste tomaat en plakken en verdeel deze over de lasagne. Smeer de tomaat in met olijfolie, zo kan de topping grillen. Strooi een theelepel paneermeel op de topping, deze neemt het vocht op van bijvoorbeeld de mozarella. De stoofpan kan de oven in voor 30 minuten op 190 graden en daarna. Eet smakelijk!

Meer lasagne recepten van Foodblog Foodinista

Bekijk ook eens deze lasagne recepten op de website:

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie