10 jul 10 Zomer recepten voor op je vakantie bestemming
De zomervakantie is begonnen. Genieten! Langzaam aan krijg iedereen zomervakantie en ook wij gaan er tussenuit. Even een aantal weken geen weekmenu. Op Foodblog Foodinista verschijnt er iedere week een weekmenu, maar aangezien iedereen nu zomervakantie heeft en ik ook komt er de komende acht weken even geen weekmenu op Foodblog Foodinista. Het Weekmenu komt op 4 September weer terug, wanneer we allemaal na de zomervakantie weer behoefte hebben aan rust en ritme. Nu gaan we genieten van de zomervakantie. Natuurlijk laat ik je niet in de steek! In dit artikel 10 Zomer recepten voor op je vakantie bestemming. Barbecue recepten, koken met lokale recepten en makkelijke recepten voor warme dagen. Op zoek naar een weekmenu? Dan ga je hier heel veel inspiratie vinden.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
10x Zomer recepten voor op je vakantie bestemming
Nog meer zomer inspiratie? Bekijk hier dan de 25 Zomer recepten.
Lasagne in de stoofpan
Lasagne is altijd een goed idee! Maar logisch dat je op vakantie geen uitgebreide lasagne in potten en ovenschalen gaat maken. Wel kun je in Italië de mooiste mozzarella en tomaten vinden. Deze éénpans lasagne is dan een goed idee. Makkelijk om te maken en je schuift de lasagne zo in de oven en je laat de pan pruttelen op de barbecue.
Stoofpan lasagne bolognaise recept
Tips in Toscane ga je hier lezen!
Bietjes tartaar met Morbier of andere Franse kaas
Eigenlijk is dit bietjes recept een kerstrecept op de foodblog, maar in de zomer is het ook heel fris en leuk om te maken op vakantie in Frankrijk bijvoorbeeld. Je kunt kiezen voor Morbier, maar ook voor een ander heerlijk lokaal kaasje wat je uitzoekt op de markt in Frankrijk. Bijvoorbeeld in de Ardeche of in de Dordogne kun je shoppen op heerlijke markten.
Recept bietjes tartaar met Franse kaas
Spaghetti met paprika ansjovis saus
Spaghetti is altijd populair! En ken je in Zuid-Europa die grote potten ansjovis? Die zijn toch geweldig voor de ansjovis liefhebber? Alleen wat doe je er mee. Nou dat weten wij wel. Perfect voor een salade nicoise of deze pasta met ansjovis in tomatensaus met paprika.
Spaghetti recept met ansjovis in paprika-tomatensaus
Romige Pasta Pesto
Geen vakantie zonder pasta pesto. Makkelijk om te maken en altijd populair bij iedereen. Kijk even rond voor een altijd leuke ideeën.
Spaghetti met inktvis in tomatensaus
Pasta is gewoon heel populair op vakantie en ook nog eens heel makkelijk om zelf te maken. Wanneer je zelf kookt op vakantie kun je natuurlijk ook een beetje variëren. Eet je graag calamares en wil je ze vers op je bord? Dan ben je in Zuid-Europa op de juist plek. Haal ze vers op de markt en maak deze spaghetti met calamares ringen in tomatenaus.
Spaghetti met calamares in tomatensaus
Bruschetta’s zelf maken
In Italiaanse sferen? Of stockbrood over? Een makkelij lunch maken of borrelhapjes met een goede fles wijn? Dan zien hier een aantal makkelijk bruschetta tips. Dit kan in de keuken met de oven, maar ook met hulp van de grillplaat of barbecue.
Recept bruschetta’s zelf maken
Borrelbrood Caprese op de barbecue
Geen bruschetta’s, maar even leuk en makkelijk om te maken. Even in de oven schuiven of op de barbecue. Het borrelbrood caprese. Op vakantie in Italië met de mooiste Mozarella, heerlijkste tomaten en pesto. Genieten met een wijntje.
Oesters in frisse kruidenmarinade op de barbecue
Voor de één genieten en voor de ander helemaal niet, maar oesters zijn toch een delicatessen. Op de markten in Frankrijk, bijvoorbeeld de markt in Frejus of de markt in de culinaire Dordogne kun je ze kopen. Vergeet geen oestermesje mee te nemen. Eet de oesters zo of kies ook eens voor bereiding op de barbecue.
Recept gegrilde oesters op de barbecue
Caesar salade met zalm en garnalen
Makkelijk om te maken en mooi met verse lokale vis. Een frisse salade op warme dagen. Caesar salade met zalm en garnalen.
Recept Caesar salade met zalm en garnalen
CousCous salade met merguez en geitenkaas uit de Ardeche
Een beetje zelf koken, de couscous salade, en grillen op de barbecue de merguez worstjes. Makkelijk om te maken en koken met ingrediënten uit de streek. Zoals deze couscous salade met ingrediënten uit de Ardeche.
Couscous recept met merguez en geitenkaas
Meer recepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Geen reactie's