24 jun Courgettelasagne zonder pasta
Lasagne zonder pasta? Ik weet het pasta is ontzettend lekker en makkelijk om te maken en daarom staan er ook heel veel pastarecepten op de foodblog. Maar wil je een keer iets gezonder eten, een lichtere maaltijd, een frissere maaltijd of een makkelijke lasagne voor warme dagen die niet zo zwaar op de maag valt? Dan is lasagne zonder pastavellen perfect. Deze koolhydraatarme lasagne; de courgettelasagne zonder pasta is pefect. Lees mee met deze frisse lasagne met veel groente en varieer eens met je Italiaanse ovenschotel recepten.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Courgettelasagne zonder pasta voor 4 personen
- 3 courgettes
- 400 gram kipgehakt
- 200 gram tomaten passata
- 2 teentjes knoflook
- 2 roden uien
- 1 bol mozzarella
- 250 gram cherrytomaatjes
- handje geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- handje verse basilicum
- snufje peper en zout
Tips voor de bereiding van de courgettelasagne
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 40 minuten en oventijd 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, mandoline, ovenschaal, hapjespan of wok keukenpapier, spatel, soeplepel en een hakmolen is makkelijk
Recept Courgettelasagne Koolhydraatarm met kipgehakt
Tomaatjes roosteren in de oven
Verwarm de oven voor op 225 graden. Rooster vervolgens de cherrytomaatjes voor 15 minuten in de oven. Bestrooi de tomaatjes met een snufje zout en een scheutje theelepel olijfolie plaats de tomaatjes in de oven. Sla deze stap niet over, want het geeft zo veel meer smaak aan de courgettelasagne! Zet de oven vervolgens niet uit maar laat deze afkoelen naar 200 graden.
Courgettestroken snijden
Begin met het snijden van de courgettes in lange stroken dit doen we met behulp van de mandoline. Snijd de uiteinden van de courgettes en schuif de courgettes over de mandoline in lange stroken.
Lasagnesaus maken
Verhit in de hapjes één eetlepel olijfolie. Snipper de rode ui en de knoflook. Doe dit eventueel in de hakmolen. Makkelijk en snel. Rul in de pan het gehakt met de ui en knoflook. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Blus af met de tomatenpassata en de geroosterde cherrytomaatjes. Deze gaan op in de lasagnesaus. Meng door de saus de gedroogde oregano. De verhitting mag uit. Snijd de baslicum fijn en meng ook deze door de lasagnesaus voor de courgettesaus. De saus is niet heel vochtig. Maar de courgettebladen zijn ook vochtiger dan normale pasta. In de oven gaan deze nog vocht loslaten.
Courgettelasagne zonder pasta bouwen
Smeer de ovenschaal in met één theelepel olijfolie en smeer dit goed uit met keukenpapier. Verdeel één eetlepel lasagnesaus over de bodem van de ovenschaal. Dit dient alleen als het bedekken van de bodem. Verdeel vervolgens courgettestrokken over de lasagnesaus. Verdeel vervolgens rijkelijker de lasagnesaus over de lasagnebladen. Herhaal dit totdat alles op is, maar eindig met de lasagnesaus. Top de courgettelasagne af met de mozzarella en de geraspte Parmezaanse kaas. Plaats de lasagne ovenschotel met courgette in de oven voor dertig minuten op 200 graden. Eet smakelijk!
Meer gezonde recepten lezen van Foodblog Foodinista?
- Weer eens iets anders maak risotto met parelgort en varkenshaas.
- Ook lekker en met een Griekse twist? De geroosterde aubergines met gehakt en feta.
- Snel en waanzinnig lekker? Maak dan eens de noedels met garnalen en prei.
Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Lia van den berg
Geplaatst op 19:11h, 29 aprilHeerlijke lasagne. Wel extra champignons en extra knoflook en uien toegevoegd. Ook heb ik tussen de courgettebladen extra kaas gestrooid.
admin
Geplaatst op 16:27h, 30 aprilLeuk dat je het recept het gemaakt! En natuurlijk kun je het lekker naar eigen smaak aanpassen.