Courgettelasagne zonder pasta recept van Foodblog Foodinista

Courgettelasagne zonder pasta

Deel deze post

Lasagne zonder pasta? Dat kan natuurlijk ook! Ik weet het pasta is ontzettend lekker en makkelijk om te maken en daarom staan er ook heel veel pastarecepten op de foodblog. Maar wil je een keer iets gezonder eten, een lichtere maaltijd, een frissere maaltijd of gewoon een andere beet? Maak dan eens deze courgettelasagne zonder pasta. Het is ook nog een slanker recept dus dat is mooi meegenomen. Voor mij past dit recept prima bij mijn NewFysic eetplan al mag je daarbij ook gewoon pasta eten, maar 40 gram is wel erg weinig voor een lekkere lasagneschotel. Vlees en groente mag je daarentegen veel en groente onbeperkt dus met deze lasagneschotel met courgette kun je maar blijven bouwen. Zo wordt de lasagne ovenschotel met courgette een goed gevulde maaltijd. Hoe je de courgettelasagne moet bouwen? Lees mee en je krijgt er ongetwijfeld heel veel trek van!

Ingrediënten Courgettelasagne zonder pasta voor 4 personen

3 courgettes
400 gram kipgehakt
200 gram tomaten passata
2 teentjes knoflook
2 roden uien
1 bol mozzarella light
250 gram cherrytomaatjes
handje geraspte parmezaan 32+
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde oregano
handje verse basilicum
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de courgettelasagne

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 40 minuten en oventijd 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, mandoline, ovenschaal, hapjespan of wok keukenpapier, spatel, soeplepel en een hakmolen is makkelijk

Recept Courgettelasagne Koolhydraatarm met kipgehakt

Tomaatjes roosteren in de oven

Verwarm de oven voor op 225 graden. Rooster vervolgens de cherrytomaatjes voor 15 minuten in de oven. Bestrooi de tomaatjes met een snufje zout en een scheutje theelepel olijfolie plaats de tomaatjes in de oven. Sla deze stap niet over, want het geeft zo veel meer smaak aan de courgettelasagne! Zet de oven vervolgens niet uit maar laat deze afkoelen naar 200 graden.

Courgettestroken snijden

Begin met het snijden van de courgettes in lange stroken dit doen we met behulp van de mandoline. Snijd de uiteinden van de courgettes en schuif de courgettes over de mandoline in lange stroken.

Lasagnesaus maken

Verhit in de hapjes één eetlepel olijfolie. Snipper de rode ui en de knoflook. Doe dit eventueel in de hakmolen. Makkelijk en snel. Rul in de pan het gehakt met de ui en knoflook. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Blus af met de tomatenpassata en de geroosterde cherrytomaatjes. Deze gaan op in de lasagnesaus. Meng door de saus de gedroogde oregano. De verhitting mag uit. Snijd de baslicum fijn en meng ook deze door de lasagnesaus voor de courgettesaus. De saus is niet heel vochtig. Maar de courgettebladen zijn ook vochtiger dan normale pasta. In de oven gaan deze nog vocht loslaten.

Courgettelasagne zonder pasta bouwen

Smeer de ovenschaal in met één theelepel olijfolie en smeer dit goed uit met keukenpapier. Verdeel één eetlepel lasagnesaus over de bodem van de ovenschaal. Dit dient alleen als het bedekken van de bodem. Verdeel vervolgens courgettestrokken over de lasagnesaus. Verdeel vervolgens rijkelijker de lasagnesaus over de lasagnebladen. Herhaal dit totdat alles op is, maar eindig met de lasagnesaus. Top de courgettelasagne vervolgens af met de mozzarella en de geraspte Parmezaanse kaas. Plaats de lasagne ovenschotel met courgette vervolgens in de oven voor dertig minuten op 200 graden. Eet smakelijk!

Meer gezonde en lekkere recepten lezen van Foodinista?

Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: