Mantova een leuke tussenstop in Italië

Mantova een leuke tussenstop in Italië

Deel deze post

Voor mij is Italië een land waar ik het liefst alles wil meemaken, beleven en proeven. Uiteindelijk is het een groot land, maar ook in Italië heeft iedere streek eigen gewoontes, ontdekkingen en vooral culinaire specialiteiten. Wij gingen zelf naar Toscane, maar als je naar Toscane gaat rijden dan weet je dat een aantal tussenstops noodzakelijk zijn, al is het maar om te eten en drinken en vooral wanneer er kinderen mee reizen. Sowieso ben ik zelf onderweg altijd te nieuwsgierig en kan ik gewoon niet in één keer doorrijden. Te reislustig. Over onze tussenstop in Oostenrijk en de ontdekkingen in Innsbruck schreef ik al een blog. Ook in Innsbruck zou ik langer kunnen verblijven evenals in Salzburg, want we hebben de reis ondertussen meerdere keren afgelegd naar Italië. Niet alleen naar Toscane, maar ook naar de Adriatische Kust.

Van Oostenrijk naar Toscane

Vroeg in de ochtend vertrokken wij vanuit Oostenrijk naar Toscane en wij wisten dat het zeker nog zeven uur rijden zou zijn. Florian had ook weinig zin in zeven uur achter elkaar in de auto zitten, dat was wel duidelijk. Na onze tripjes in Oostenrijk was de vakantiesfeer al echt begonnen en inchecken kon toch pas vanaf drie uur, voldoende tijd voor een leuke tussenstop in Italië en een Italiaans restaurantje voor de lunch. Natuurlijk ook  voor een plekje om onze dreumes even de beentjes te laten strekken. Tijdens onze rit kwamen wij tot de ontdekking dat Mantova een leuke tussenstop in Italië is om te gaan ontdekken. Waarom Mantova een leuke tussenstop in Italië is en waarom wij dat vinden dat vertel ik in dit blog. Natuurlijk gingen wij ook uitgebreid lunchen.

Waarom Mantova een leuke tussenstop in Italië is

Waarom een Mantova een leuke tussenstop in Italië is? Daar zijn veel redenen voor het. Het is een Unesco stadje in Lombardië een bekende streek in Italië die alleen al de moeite waard is in Italië. Wanneer je de tolweg afrijdt dan raak je even verdwaald en vraag je je af waar je naartoe moet, maar blijf de navigatie of borden volgen voor het oude centrum van Mantova en dan zie je het stadje opeens en het is heel opvallend met de stadsmuren, als een oud fort. Ga met de auto het stadscentrum in en parkeer in één van de kleine parkeergarages. Waarvan een aantal ook gratis zijn. Wil je een nachtje blijven, wat zeker een aanrader is dan deel ik onder aan de blog een aantal leuke hotel tips met je.

Onze ervaring in Mantova

Hoe wij Mantova hebben ervaren en waar wij hebben geluncht dat kan ik het beste laten zien met de foto’s die we hebben gemaakt.

Mantova een leuke tussenstop in Italië met lokale winkeltjes tips van foodblog Foodinista

Leuke Italiaanse kneuterige winkeltjes in Mantova, maar ook de grotere ketens, waar we graag shoppen voor de populaire merken zijn aanwezig.

Wandelen in montova tijdens de tussenstop onderweg naar Toscane

Wandelen door de knusse straatjes van Montova.

Diverse restaurantjes in de straatjes van Montova

Door de straatjes wandelden wij al langs diverse restaurantjes, bakkertjes en diverse andere leuke winkeltjes.

Markt in Montova

Ook was er een kleine markt, waar ik achteraf spijt had, dat ik de vijgen niet had geshopt, want in Toscane kon ik ze nergens kopen. Dit varieert dus per streek. Had ik maar direct beter geweten, want die vijgen waren natuurlijk heerlijk geweest met gorgonzola en Italiaanse ham.

Even de beentjes strekken in Montova en meer tips voor Montova als tussenstop in Italië op doorreis naar zuid Italië

Even de beentjes strekken tijdens de lange autorit naar Toscane.

Lunchen bij restaurant La Cucina in Mantova

En lunchen bij kidsproof restaurant La Cucina in Mantova. Met kinderstoel, verschoningsruimte op het toilet en waar kinderen mee eten van het menu en waar extra bordjes en bestek.

Dagmenu bij La Cucina voor de lunch

Iedere dag heeft La Cucina een wisselend menu voor de lunch en voor het diner. Dit menu is ook alles wat ze bij La Cucina serveren op de dag zelf. Wij bestelden de pasta’s en de desserts van de dag.

Inktvispasta in tomatensaus bij La Cucina in Montova

Inktvispasta in tomatensaus

Aspergetortellini bij La cucina in Montova

Aspergetortellini bij La Cucina in Montova

Italiaanse Citroen taart de nonna bij La Cucina in Montova

Italiaanse citroentaart de nonna bij La Cucina. Deze stond op mijn bucketlist om te proeven, de Italiaanse citroentaart dan en was direct van mijn Italiaanse eetbucketlijst af. Om heel eerlijk te zijn, ik heb de citroentaart bij nog wel een aantal restaurantjes geproefd, zo heerlijk fris!

Italiaanse citroentaart en panna cotta bij la cucina in Montova

Ook bestelden wij onze eerste echte Italiaanse panna cotta met veel vanille en aardbeiensaus. Als je éénmaal in Italië bent, dan moet je het goed doen!

Binnen bij restaurant La cucina in Montova

Restaurant La Cucina in Mantova

Wij lunchten op het terras, want het was heerlijk weer, maar ook binnen is het heel leuk en modern! Wat je wilt eten bestel je binnen en vervolgens komen ze het aan je tafel uitserveren, je rekent pas af na het diner. Geen stress dus en net zo ontspannen met kinderen. Onze kleine man at eerst even een klein broodje bijvoorbeeld en zo zijn er ook nog weleens andere dingetjes met kinderen die je eerst wilt doen. Je kunt ook eerst rustig een wijntje drinken, dat zag ik andere Italiaanse gasten doen. Zij haalden eerst de wijn en gingen past later de lunch bestellen.

Wij vinden Mantova een leuke tussenstop in Italië en een echt succes en stoppen er de volgende keer zo weer! Misschien ook wel om er de volgende keer langer te blijven. Kende jij Mantova al?

Hotel tips in Mantova

Vind jij Mantova net zo leuk als ik? Dan heb ik alvast de leukste hotels in Mantova voor je uitgezocht, voor als je er langer dan één dagje wilt blijven. Iets wat wij denk ik de volgende keer wel doen, want er is veel meer te zien en te doen.

Overnachten in Mantova en op zoek naar hotel en appartementen tips? De leukste tips voor een hotel of appartement in Mantova heb ik verzameld.

Budget: Bij Parco de Mincio verblijf je voor een kleine prijs in een vriendelijke B&B.
Luxe: Bij hotel Casa Poli slaap je in een designer hotel midden in het centrum van Mantova voor nog steeds een leuke kamerprijs. Het Bed & Breakfast Casa del Teatro is midden in het centrum van Mantova en in een oud pand, maar je geniet van al het gemak.
Kidsproof: Met een gezin is een appartement fijn en dan verblijf je prettig in appartement ottoetti in het centrum van Mantova. Iets buiten Mantova verblijven bij een Agriturismo met met zwembad doe je bij Corte Trincerone.

Reistips van Foodinista is Italië

Meer reistips lezen van Foodinista in Italië? Lees dan ook eens de blogs over het Italiaanse stadje Lucca in het hart van Toscane of lees mijn tips en do’s en don’ts in Florence.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodblog Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie