03 jun Wat eten we deze week? – Lente Weekmenu Week 11 2024 Foodinista
Een nieuw lente weekmenu met leuke recepten voor iedere dag van de week voor gevarieerd eten. Op Foodblog Foodinista helpen we je graag met leuke, lekkere en gezonde recepten en dagelijkse inspiratie. Simpele recepten en kook ideeën die iedereen kan bereiden waarbij je fris en gezond eet met recepten aangepast op het seizoen. Aspergere cepten, ovenschotel recepten en makkelijke salades bijvoorbeeld die passen bij de lente. We bieden de lente op je bord aan in een nieuw gevarieerd weekmenu. Kun je inspiratie gebruiken voor je dagelijkse gevarieerde maaltijden lees dan mee met dit weekmenu van Foodblog Foodinista. Hier is het lente weekmenu week 11 2024 Foodinista. Eet smakelijk!
Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2022 en de weekmenu’s van 2023 met ‘bordenvol inspiratie’. Bekijk hier het lente weekmenu week 10 2024.
Volg je Foodinista ook op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Wat eten we deze week? – Lente Weekmenu Week 11 2024
Maandag – Tagliatelle met groene asperge en geitenkaassaus
Begin de week makkelijk en snel met tagliatelle in geitenkaassaus met groene asperges.
Recept tagliatelle met groene asperges en geitenkaassaus
Dinsdag – Sperziebonen salade met krieltjes en spekjes
Een makkelijk bordje met groente, aardappel en vlees. Maak deze sperziebonen maaltijd in één pan. Wokken of in de airfryer. Deze sperziebonensalade met spekjes en krieltjes. Nog iets fris erbij? Dan eet je er een frisse salade bij voor lekker veel groente op dinsdag.
Recept sperziebonensalade met krieltjes en spekjes
Woensdag – Griekse moussaka
Breek de week met een ovenschotel moussaka. Maak de Griekse ovenschotel vooruit en warm deze op een drukke woensdag nog even op na sportavonden of zwemles. Zo’n moussaka breekt heerlijk de week en neemt je even mee naar Griekenland.
Donderdag – Griekse spaghetti met gekruid gehakt, courgette en feta
Heb je van het bereiden van de moussaka nog restjes over? Gehakt, feta, aubergine of nog een courgette in de koelkast liggen of tomatensaus over die niet meer in de ovenschotel ging? Geen probleem! Dan maak je op donderdag deze left-over Griekse pasta die altijd heerlijk. Griekse pasta met tomatensaus, gehakt, courgette en feta – een beetje mixen en matchen met je eigen ingrediënten kan natuurlijk altijd.
Recept Griekse spaghetti met gekruid gehakt en feta
TIP!: Beiden maaltijden, zowel de Griekse moussaka als de Griekse spaghetti zijn heerlijk met tzatziki en Griekse salade. Met deze bijgerechten erbij kun je vooruit koken en bijna voor 4 dagen koken. Met een stokbroodje erbij. Heb je een koelkast vol eten. Kook vooruit in het weekend en pak doordeweeks uit de koelkast waar je trek in hebt! Kies voor de zekerheid en voor een makkelijke maaltijd nog deze Griekse salade bij de boodschappen.
Vrijdag – Bakplaat citroenkip met frietjes en knoflookdressing
Makkelijk en heerlijk koken op vrijdag. We eten kip met friet uit de oven met veel knoflook uit de Libanese keuken. Zelf pita’s met citroenkip, friet en knoflooksaus maken en frisse salade. Voor de kinderen lekker met appelmoes.
Dit heerlijke recept komt uit het mooie kookboek Bayrut waarin de Libanese keuken en het mooie land Libanon uitgebreid aan bod komen.
Recept citroenkip bakplaat met friet en salade
Zaterdag – Italiaans saucijzenbroodjes
Zaterdag gaan we even bakken en maken we snackbroodjes voor het weekend en de aankomende week. Maak een grote voorraad, want je kunt deze broodjes ook invriezen. Deze Italiaanse saucijzenbroodjes zijn heerlijk voor in de lunchbox, bij een kopje courgettesoep of op de Italiaanse borrelplank in een kleine variant.
Recept Italiaans saucijzenbroodjes
Zondag – Rabarbercake met aardbeien en witte chocolade
Sluit de week af met een zoet recept. De rabarbercake met witte chocolade en aardbeien.
Recept rabarbercake met witte chocolade en aardbeien
Tot volgende week op Foodblog Foodinista met een nieuw lente Weekmenu.
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's