Zelf appelmoes maken recept van Foodblog Foodinista

Zelf appelmoes maken zonder suiker

Deel deze post

Appelmoes staat bij ons met grote regelmaat op tafel. Nee ik wil mijn kind niet leren dat alles lekkerder is met een sausje, al werkt dat natuurlijk wel, maar het gaat mij er om dat hij zijn vitamines binnen krijgt. Daarbij is appelmoes gewoon heel erg lekker. Zijn we er niet allemaal groot mee geworden? Daarbij is het bij ons zo dat de kleine man eigenlijk niet dipt, geen mengseltje wilt, maar dat hij eet met de oogjes. Mijn recepten komen bij hem dan ook wel gewoon op het bord, maar als het echt ingewikkeld is dan krijgt hij de ingrediënten los. Werkt goed en zo blijft hij ontdekken. Alles komt met de tijd. Maar appelmoes is daarbij met regelmaat een terugkerende saus. Vers, zelf gemaakt en dus met veel fruit en vitamines. Zelf appelmoes maken is simpel en dit appelmoes recept zonder suiker is ook nog eens verantwoord.

Appelmoes recept zonder suiker foodblog Foodinista

Ingrediënten voor zelf appelmoes maken zonder suiker 1 liter

Ik maak een grotere hoeveelheid die je in een schone weckpot, ingevroren in vrieszakken voor langere tijd kunt bewaren en in normale voorraadbakjes ongeveer een week in de koelkast. 

  • 1 kilo appels
  • 1/2 limoen of citroen
  • 1 kaneel stokje
  • 150 ml water
  • snufje kaneel

Tips voor de bereiding van appelmoes zonder suiker

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, appelboor, dunschiller, mes, pan, maatbeker, spatel en staafmixer voor als je de appelmoes pureert.

Appelmoes recept zonder suiker foodblog Foodinista

Recept voor zelf appelmoes maken

Schil de appels, haal met een appelboor het hart uit de appels of snijd deze eruit en snijd de appels in blokjes. De appels kunnen in de pan laat de pan eerst even goed heet worden en blus dan af met water, zodat de appels zachter gekookt worden. Knijp een halve citroen of limoen uit. Ik gebruik bijvoorbeeld zelf limoen, omdat ik voor citroen allergisch ben. Evenals voor sinaasappels enzovoorts. Meng ook het kaneelstokje door de appelmoes. Laat deze 30 minuten pruttelen, zacht koken en roer af en toe even door. Is al het water verdampt, maar moeten de appels nog even doorkoken? Giet er dan zo lang als het mogelijk 50ml water bij. Haal vervolgens het kaneelstokjes uit de appelmoes en pureer, wanneer je een gladde moes wilt, de appelmoes glad met de staafmixer.

Appelmoes combineert perfect met kip! Laat je inspireren door de volgende kiprecepten:

Kip, patat en appelmoes? Kijk dan eens naar de volgende kiprecepten. Maak bijvoorbeeld kip drumsticks in cola marinade, maak een bierkip op de barbecue of maak zoete drumsticks in de oven.

Meer recepten ontvangen van Foodinista en Foodblog Foodinista blijven volgen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie