Courgettesoep met gorgonzola en ravioli - Foodblog Foodinista

Courgettesoep met gorgonzola en ravioli

Deel deze post

Eigenlijk haal ik altijd te veel groente in huis. Gewoon omdat ik veel groente wil eten. Makkelijke recepten voor groente zijn soep, shakshuka en een frittata, ook wel een ovenomelet. Koken moet dan vooral niet te moeilijk zijn. Eigenlijk moet je groente dan ook verspreid over de dag eten, zodat je in de avond niet een lading groente voor je neus zit en de lol er wel af is. Wat dan een goed is? Vervang je boterham voor een lekker soepje! Natuurlijk is dit soeprecept met courgette ook lekker als avondeten, want de soep is stevig genoeg dankzij de gorgonzola en ravioli. De soep is ook een goed idee voor de vegetariërs, want je kunt natuurlijk zelf je favoriete ravioli kiezen, maar ik zou kiezen voor kaasvulling of kaas met noten. Met deze courgettesoep gaan we, zoals al een keer eerder op de Italiaanse tour. Met courgettesoep kun je natuurlijk blijven variëren. Courgette schijnt een beetje een saaie smakeloze groente te zijn. Daar ben ik het niet mee eens. Met courgette moet je gewoon zelf koken. Zoals bijvoorbeeld met de Italiaanse courgette roomsoep en nu doen we dat ook met de courgettesoep met gorgonzola en ravioli.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Courgettesoep met gorgonzola en ravioli - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Courgettesoep met gorgonzola en ravioli voor 4 kommen

Tips voor de bereiding van de soep met courgette en mascarpone

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, spatel, lepel, knoflookpers, staafmixer, garde

Courgettesoep met gorgonzola en ravioli - Foodblog Foodinista

Recept Courgettesoep met Gorgonzola en Ravioli

Kook water voor de ravioli. Bereid de ravioli volgens de verpakking.

Courgettesoep maken

Snipper de ui en de knoflook. Verhit in de pan de olijfolie en laat de ui en de knoflook rustig garen. Laat het blokje groentebouillon meebakken de smaken komen los. Snijd de courgette grof en bak deze even mee. Snijd de basilicum en gaar deze even mee. Peper de groente naar smaak. Blus het geheel af met het water. Roer alles door elkaar en laat de soep rustig op kooktemperatuur komen. Alles komt ondertussen ook op smaak. Pureer na ongeveer 15 minuten op smaak. Snijd de helft van de gorgonzola in blokjes. Meng de helft van de Gorgonzola door de soep. Klop met de garde de soep tot een glade courgette roomsoep met gorgonzola. Serveer de soep in de kommen.

Courgettesoep met gorgonzola en ravioli

Schenk de courgettesoep in kommen of borden. Maak de courgettesoep af met de ravioli en breek de gorgonzola. Strooi deze over de courgettesoep. Maak de soep eventueel af met een beetje baslicum.

Meer soep recepten van Foodinista?

Kijk voor meer soep recepten op de blog. Wat dacht je van de deze soeprecepten:
– Maak ook eens deze mosterdsoep met spekjes, prei en appel. Dat is weer eens iets anders.
– Eet ook eens deze pittige herfstsoep. Een goed gevulde pompoen soep met kikkererwten en spinazie met pittige oosterse kruiden.
– Of super gezond en pittig een zomerse linzen currysoep

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie