Rabarbercake met witte chocolade en aardbeien - Rabarber recept - Foodblog Foodinista

Rabarbercake met witte chocolade en aardbeien – Rabarber recept

Deel deze post

Het rabarberseizoen is begonnen. Thuis zijn we dol op rabarber. Het zuurtje in de rabarber heerlijk! Zelf heb ik een allergie voor citrus en daarmee zijn veel zuren vruchten van mijn eet lijst geschrapt. Het zegt natuurlijk niet dat ik er niet van hou. Dus rabarber is voor mij een favoriet door de smaak. Ik maakte al eerder een compote met rabarber en een hartige taart met rabarber en geitenkaas. Uiteindelijk kun je met rabarber heel veel kanten op van hartig to extreem zoet. Met deze reden vind ik rabarber dan ook een echt eetfeestje! Maar vooral het zoete, daar is het nu eens tijd voor. Een zoete rabarbercake met witte chocolade en aardbeien. Hallo lente! Een feestje voor bij de thee of koffie is deze lentecake met rabarber. Daarbij is de cake ook nog heel lekker als toetje met en bolletje vanille ijs of slagroom. Jouw keuze. Maar bij de gemarmerde rabarbercake wel als volgt.

Rabarbercake met witte chocolade en aardbeien - Rabarber recept - Foodblog Foodinista
Rabarbercake met witte chocolade en aardbeien - Rabarber recept - Foodblog Foodinista

Ingrediënten rabarbercake met witte chocolade en aardbeien

100 gram amandelmeel
50 gram bloem
zakje bakpoeder, zoals deze
2 stengels rabarber
2 eetlepels witte chocoladedruppels
100 ml Griekse yoghurt (zonder vet)
2 eetlepels aardbeienjam
100 gram suiker
100 ml olijfolie
2 eieren
snufje zout

Rabarbercake met witte chocolade en aardbeien - Rabarber recept - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de gemarmerde cake met rabarber, witte chocolade en aardbeien

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten + 50 minuten bakken
Benodigdheden: snijplank, mes, mengschaal, lepel, garde, folie, spatel, bakpapier, cakevorm metaal van 16 cm, zoals deze

Rabarbercake met witte chocolade en aardbeien - Rabarber recept - Foodblog Foodinista

Recept rabarbercake met aardbeien en witte chocolade

Verwarm de oven voor op 180 graden. Knip het bakpapier iets kleiner. Knip de hoeken in van het bakpapier. Druk het bakpapier in het bakblik de randen staan omhoog en het past makkelijk. Na het bakken haal je de cake makkelijk uit het blik.

Basis maken voor de rabarbercake

Meng de bloem met het amandelmeel, suiker en bakpoeder. Breek de eieren en meng deze door de basis met een garde. De yoghurt kan bij de basis. Meng alles door elkaar. Doe het zelfde met de olie, wanneer de olie erbij gaat blijf mengen met de garde. Meng ook de witte chocolade druppels door het deeg meng nu luchtig met een spatel. Dek de schaal af met folie en zet even apart.

Vulling voor de rabarbercake

Was de twee stronken schoon. Snijd de rabarber stronken in stukken van 5 centimeter lang. En snijd de rabarber vervolgens in dunnere reepjes.

Rabarbercake klaar maken voor de oven

Giet de eerste helft van het beslag in het cakeblik. Verdeel vervolgens rabarber in het beslag. Houd ruimte aan de buitenkant. Schep aarbeienjam over de rabarber. Schenk het tweede deel van het beslag in het cakeblik. Snijd de overgebleven rabarber door de helft en druk de rabarber in het beslag. De cake kan in de oven. 50 minuten op 180 graden. Haal de cake vervolgens uit de oven en laat de cake met rabarber afkoelen voor 20 minuten buiten de oven.

Rabarber recepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten met rabarber van Foodinista? Kijk dan ook eens naar de volgende recepten op de blog.

  • Begin simpel met een basis recept maar niet te missen in het rabarberseizoen. Maak een simpele en lekkere rabarbercompote suikervrij, maar wel lekker zout. Het recept ga je hier vinden.
  • Een hartige rabarbertaart? Maak de rabarber plaattaart met geitenkaas. Een heerlijke frisse en hartige combinatie. Het recept voor de bladerdeeg plaattaart ga je hier vinden.
  • Nog een zoete rabarbercake maken? Maak dan de rabarbercake met kersen. Hier ga je het recept vinden.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie