Wat eten we deze week? – Lente Weekmenu Week 10 2024 Foodinista

Wat eten we deze week? – Lente Weekmenu Week 10 2024 Foodinista

Deel deze post

Een nieuw lente weekmenu met recepten voor iedere dag van de week voor gevarieerd eten. Op Foodblog Foodinista helpen we je graag voor leuke, lekker en gezonde eet inspiratie met dagelijkse recepten. Simpele recepten en kook ideeën die iedereen kan bereiden waarbij je fris en gezond eet met recepten aangepast op het seizoen. Aspergerecepten, ovenschotels en makkelijke salades bijvoorbeeld die passen bij de lente. We bieden de lente op je bord in een nieuw gevarieerd weekmenu. Kun je inspiratie gebruiken voor je dagelijkse gevarieerde maaltijden lees dan mee met dit weekmenu van Foodblog Foodinista. Italiaans gehaktbrood, groentespiraaltjes en groene curry risotto bijvoorbeeld. Hier is het lente weekmenu week 10 2024 Foodinista. Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2022 en de weekmenu’s van 2023 met ‘bordenvol inspiratie’. Bekijk hier het lente weekmenu week 9 2024.

Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Wat eten we deze week? – Lente Weekmenu Week 10 2024

Maandag – Groente tortilla met paprika en cheddar

Groente tortilla met paprika en cheddar - Foodblog Foodinista

Begin de week makkelijk met groente tortilla’s met paprika en cheddar met een dipsausje. Geen stress op de maandag.

Recept groente tortilla paprika met cheddar

Dinsdag – Groene curry risotto met groente en kip

Groene curry risotto met kip en Thaise groente - Foodblog Foodinista

Op dinsdag maak je een risotto met een twist. Groene curry risotto met kip en groente. Een makkelijk en heel smakkelijk éénpansrecept.

Recept groene curry risotto met kip en groente

Woensdag – Italiaans gehaktbrood met pancetta

Gehaktbrood met pancetta, mozzarella en Italiaanse kruiden

Op woensdag bakken we een Italiaans gehaktbrood wat eigenlijk gehakt bakken in een cakeblik is. Simpel om te doen, maar met veel smaak en resultaat. Ideaal op een woensdag. Wat een drukke dag kan zijn met zwemles, sport of andere activiteiten en ook fijn om de week mee te breken. Dit gehaktbrood kun je vooruit maken op dinsdagavond bijvoorbeeld en dan staat het klaar. Eet het op woensdag op brood of met pasta in tomatensaus wat zo klaar is. Kortom zoals jij wilt. Ook lekker met groente en aardappelen en dan staat dit gehaktbrood al klaar. Alleen even opwarmen in de oven.

Recept Italiaans gehaktbrood

Donderdag – Gevulde courgette ovenschotel met tonijn

Ovenschotel recept gevulde courgette met tonijn van Foodblog Foodinista

Een heerlijke en simpele ovenschotel voor de donderdag. Gevulde courgette met tonijn. Fris en gezond. Eet smakelijk op deze donderdag gezonderdag.

Recept ovenschotel gevulde courgette met tonijn

Vrijdag – Kogelbiefstuk met ansjovisboter en frietjes

Kogelbiefstuk met ansjovisboter recept van Foodblog Foodinista

Weekend en op vrijdag eten we snel, makkelijk, maar ook heel lekker. Grill biefstuk in een grillpan of op de barbecue. Maak daarbij zelf ansjovisboter en bak frietjes. Het weekend is begonnen. Heerlijk met en glas rode wijn.

Recept kogelbiefstuk met ansjovisboter

Zaterdag – Spaghetti puttanesca

Spaghetti Puttanesca - Pasta recepten - Foodblog Foodinista

Op zaterdag een heerlijk pasta maken? Maak dan deze spaghetti puttanesca met heel veel smaken. Dan komen de blikjes ansjovis voor een heerlijke zoute smaak ook weer van pas. Heb je nog ansjovisboter van vrijdag over? Dan kun je deze direct in de pan doen om mee te beginnen. Deze ansjovisboter smelt dan als smaakmaker direct weg. Zo gebruik je de restjes weer.

Recept pasta puttanesca

Zondag – Groentespiraaltjes met kaas

Groentespiraaltaartjes met kaas recept van foodblog Foodinista

Zondag is bakdag. Voor de lunch of als borrelhapjes op de kaasplank voor een beetje extra groente maak je deze kleine groentespiraaltaartjes. Ook lekker doordeweeks in de lunchbox.

Recept kleine groentespiraaltaartjes

Tot volgende week op Foodblog Foodinista met een nieuw lente Weekmenu.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie