Pasta met groene asperges in geitenkaassaus recept van Foodblog Foodinista

Pasta met groene asperges in geitenkaassaus

Deel deze post

Snel een vegetarisch pastarecept op tafel zetten? Dat doe je in de lente natuurlijk met asperges! Witte asperges of groene asperges beiden hebben ze een eigen karakter, smaak en beet. Deze keer bereid ik de groene asperges in een snel pasta recept met groene asperges en geitenkaassaus. Een gerecht met minder dan vijf ingrediënten en binnen 20 minuten op tafel, maar met heel veel smaak. Naast de smaak is ook de snelheid en simpelheid van dit pasta recept met asperges een groot voordeel. Maken? Lees hier hoe.

Volg je Foodinista al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste recepten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Pasta met asperges in geitenkaassaus recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor pasta met groene asperges en geitenkaassaus

  • 250 gram verse papardelle
  • 350 gram groene asperges
  • 1 rode ui
  • 125 gram creme fraiche
  • 150 gram Chavroux Frais Nature geitenkaas
  • snufje peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Tips voor de bereiding van papardelle met asperges en geitenkaas

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: 2 pannen, wok, snijplank, mes, spatel, schaaltje, garde

TIP! Maak ook eens de risotto met groene asperges en zalm

Pasta met groene asperges en geitenkaassaus recept van Foodblog Foodinista

Recept voor pasta met groene asperges en geitenkaassaus

Kook het water voor de pasta met een snufje zout en beetje olijfolie. Kook ook het water voor de groene asperges met een snufje zout.

Groene asperges bereiden

Maak ondertussen de asperges schoon, snijd het kontje eraf en snijd de asperges in drie delen. Kook de asperges voor 5 minuten. Niet beetgaar, want we gaan de asperges ook nog wokken. Kook ondertussen ook de pasta volgens de verpakking.

Geitenkaas pastasaus bereiden

Snipper de rode ui. Verhit de wok met olijfolie en wok de rode ui en de groene asperges. Klop ondertussen de geitenkaas met de creme fraiche tot een gladde saus. Een snufje peper en zout mag erbij. Giet de geitenkaassaus bij de asperges en ui en op een laag vuur. Giet de pasta af, bewaar 3 eetlepels kookwater met zetmeel. Meng de pasta door de geitenkaassaus en verdun met drie eetlepels kookwater. Meng alles goed door elkaar.

Dien de pasta op op de borden en garneer eventueel af met een beetje peterselie en parmezaanse kaas.

Variëren met asperges?

Maak dan ook eens de frittata met groene asperges, witte aspergeragout of de lasagne met asperges.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Amber
    Geplaatst op 19:08h, 11 mei

    Ik heb dit net gemaakt en het was heerlijk! Ik heb nog wat courgette toegevoegd voor meer groente. Bedankt voor het recept!

  • admin
    Geplaatst op 09:02h, 12 mei

    Hoi Amber,

    Leuk dat je het recept hebt gemaakt! En groot gelijk lekker variëren.

    Groetjes,

    Daphne

Geef een reactie