
14 mrt Pasta met groene asperges in geitenkaassaus
Snel een pasta op tafel zetten? Dat doe je dit seizoen natuurlijk met asperges! Witte asperges of groene asperges beiden hebben ze een eigen karakter, smaak en beet. Deze keer kook is voor een snelle pasta met groene asperges en geitenkaassaus. Minder dan vijf ingrediënten en binnen 20 minuten op tafel. Naast de smaak was ook de snelheid en simpelheid van dit recept een groot voordeel.
Ingrediënten voor pasta met groene asperges en geitenkaassaus
250 gram verse papardelle
350 gram groene asperges
1 rode ui
125 gram creme fraiche
150 gram Chavroux Frais Nature
snufje peper en zout
2 eetlepels olijfolie
Extra: parmezaanse kaas
Tips voor de bereiding van papardelle met asperges en geitenkaas
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: 2 pannen, wok, snijplank, mes, spatel, schaaltje, garde
Maak ook eens de risotto met groene asperges en zalm
Recept voor pasta met groene asperges en geitenkaassaus
Kook het water voor de pasta met een snufje zout en beetje olijfolie. Kook vervolgens ook het water voor de groene asperges met een snufje zout.
Maak ondertussen de asperges schoon, snijd het kontje eraf en snijd de asperges in drie delen. Kook de asperges voor 5 minuten. Niet beetgaar, want we gaan de asperges ook nog wokken. Kook ondertussen ook de pasta volgens de verpakking.
Snipper de rode ui. Verhit de wok met olijfolie en wok de rode ui en de groene asperges. Klop ondertussen de geitenkaas met de creme fraiche tot een gladde saus. Een snufje peper en zout mag erbij. Giet de geitenkaassaus bij de asperges en ui en op een laag vuur. Giet de pasta af, bewaar 3 eetlepels kookwater met zetmeel. Meng de pasta door de geitenkaassaus en verdun met drie eetlepels kookwater. Meng alles goed door elkaar.
Dien de pasta op op de borden en garneer eventueel af met een beetje peterselie en parmezaanse kaas.
Variëren met asperges?
Maak dan ook eens de frittata met groene asperges, witte aspergeragout of de lasagne met asperges.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's