Stoofvlees Vadouvan recept van receptblog Foodinista

Stoofschotel Vadouvan met sperzieboontjes

Deel deze post

Lang, heel lang heb ik al diverse kruiden van Jonnie Boer in huis. Zalige kruiden, met een heerlijke geur en eigenlijk nog vollere smaak, maar niet alledaags. Niet een beetje van dit en een beetje van dat en klaar ben je. Het grote voordeel vind ik wel is dat er aan deze kruiden geen grote hoeveelheid zout en peper is toegevoegd, maar echte smaakmakers. Een aantal kruidenmixen verdwenen even in een keukenlade, voordat ik er mee ging koken. Zonde natuurlijk! Toen kreeg ik wel weer zin in een stoofschotel die ik eerdere keer met een andere smaak wil maken en dacht ik, waarom deze keer niet met de vadouvan kruiden? Een heerlijke oosterse mix van mosterdzaad, laurier, knoflook, karkuma, kardemom, komijn, venkel, kaneel en nog meer wat er een heerlijke oosterse smaak aan geeft met een pittige smaak. Door de Vadouvan kruiden is het niet nodig om er verder nog veel kruiden aan toe te voegen. Eigenlijk heel makkelijk. Met de Vadouvan kruiden van Jonnie Boer als basis maakte ik een geurig stoofpotje met rundvlees en sperzieboontjes. De stoofschotel met vadouvan maak ik als volgt.

Ingrediënten Stoofschotel Vadouvan voor 6 porties

800 gram runderlappen
2 uien
8 tomaten (of 1 blik tomaten blokjes), maar vers vind ik gezonder en lekkerder
500 gram sperzieboontjes
4 eetlepels vadouvan kruiden
250 ml water + 3 liter water
1 eetlepel vloeibare boter
snufje zout

Eet de stoofschotel vadouvan met rijst, frietjes of tussen een wrap

Tips voor de bereiding van de stoofschotel vadouvan

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en stoven 3 uur
Benodigdheden: snijplank, stoofpan, pan, mes, lepel, spatel, keukenmachine of staafmixer

Stoofschotel Vadouvan met sperzieboontjes recept foodblog Foodinista

Recept Vadouvan stoofschotel met sperzieboontjes

Start met het maken van de tomatensaus. Snijd de tomaten grof en pureer deze in de blender of met de staafmixer.

Snipper nu de uien en snij het vlees grof in blokken van 3 bij 3 cm. Verhit in de stoofpan de boter en fruit de uitjes aan en bak het vlees kort aan, zodat alle kanten bruin zien. De Vadouvan kruiden mogen erbij na twee minuten en bak het vlees nog twee minuten mee met de kruiden, zodat de smaak los komt.

Blus nu af met de tomaten en 0,75 liter water. Zet de stoofschotel op een lage temperatuur en laat deze 2,5 uur stoven. Kijk wel af en toe of de stoofschotel niet droog kookt dan mag er 100 ml water bij.

Snijd ondertussen de sperzieboontjes en kook deze bijna beetgaar, in 3 liter water, want aan het einde laat je de boontjes nog 30 minuten zacht meestoven met de stoofschotel. Dan is de stoofschotel klaar en stiekem is deze de volgende dag als de kruiden nog meer zijn ingetrokken en het vlees nog malser is het allerlekkerst.

Recepten met Vadouvan kruiden van Foodblog Foodinista

Vind jij Vadouvan kruiden ook zo lekker? Maak meer recepten met Vadouvan kruiden, zoals bijvoorbeeld één van deze recepten die ik met je deel op de foodblog.

– Een favoriet op de blog zijn de gevulde wraps met eiersalade met Vadouvan kruiden. Lekker en heel simpel om te maken voor de lunch of bij de borrel.
– De salade met appel, walnoten en morbier maak ik heerlijk pittig op smaak met Vadouvan! Echt een smaak sensatie.
– De oosterse pompoensoep met spinazie en kikkererwten heeft zijn Oosterse smaak mede te danken aan de Vadouvan kruiden.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Helmuth
    Geplaatst op 14:09h, 15 februari

    Hoi Daphne

    wat een leuk recept en het was heerlijk ga zo door en blijf je volgen

Geef een reactie