09 okt Herfst rundvlees stoofpotje met chorizo en pompoen in Port
Haal de geuren en de smaken van de herfst maar in huis met dit recept voor herfst rundvlees stoofpotje met chorizo en pompoen. Een stoofpotje met herfstsmaken van pompoen, langzaam gegaard rundvlees, pittige chorizo, kaneel en gestoofd in rode Port. Heerlijk op dagen dat het weer guurder wordt. Herfst recepten zijn altijd zo fijn om te maken. Een stoofpotje maken waarbij de geuren zich in huis verspreiden en waarbij je al langzaamaan zin in krijgt in het avondeten. Bij dit stoofpotje bereiden we de krieltjes mee in het stoofpotje, waarbij het hele gerecht een éénpansgerecht is. Hoe je dit herfstrecept zelf maakt? Lees mee en maak het stoofpotje met rundvlees, pompoen, chorizo en krieltjes zelf.
TIP! Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste recepten en berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Koken met Port
Nog even over het stoofpotje en de bereiding van het stoofvlees in Port. We kiezen als smaakmaker voor Port. Port kan droog zijn en zoet, daarbij is Port een versterkte wijn, meer geconcentreerd en dit proef je terug bij het stoofpotje met rundvlees. Port geeft van zichzelf een glanzende laag over het stoofpotje. Wij kiezen ook voor een zoete Port oftewel Ruby Port. Natuurlijk zijn de zoete tonen dan ook terug te proeven in het stoofpotje en daar komen nog een aantal andere smaakmakers bij.
Stoofpotjes maken is eenvoudig werk
Het stoofvlees recept met Port blijft even eenvoudig, want in de kern is stoofvlees maken eenvoudig. Of je dit nu doet in een stoofpan of slowcooker. Het stoofpotje met rundvlees in Port recept bereiden blijft ook gewoon een recept met geduld, maar het is de moeite waard. Het duurt altijd even voordat het stoofvlees goed mals is en voordat het stoofpotje een mooie glas krijgt, maar dan is het genieten.
P.s. Deze borden ook gebruiken om je gerechten op te serveren? Je gaat ze hier vinden voor een hele leuke prijs en in diverse kleuren!
Ingrediënten Herfst rundvlees stoofpotje met pompoen, chorizo en krieltjes voor 4 personen
- 600 gram rundvlees stoofvlees
- 1 pittige chorizo worst
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 400 gram pompoenblokjes
- 400 gram krieltjes
- 200 ml passata
- 2 bruine boterhammen
- 350 ml rode ruby port
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- flinke snuf zwarte peper
- eetlepel olijfolie
- 150 ml kippenbouillon
- handje platte peterselie
TIP! VOOR ERBIJ: stoofpeertjes bereid in port.
Tips voor de bereiding voor het herfst rundvlees stoofpotje met pompoen in Port
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 4 uur
Tip: Ik stoof een dag vooraf, dan vind ik stoofschotels veel lekkerder en malser.
Benodigdheden in de keuken voor bereiding van het stoofpotje
Recept stoofpotje met rundvlees in Port met pompoen en chorizo
Rundvlees braden
Verhit de olijfolie in de pan. Snipper de ui. De gesnipperde uien mogen in de olijfolie, totdat deze glanzend bruin zijn. Kruid het rundvlees rondom met de peper en zout en braad het rundvlees rondom. Snijd de chorizo en stuk en braad deze mee. Breng het vlees op smaak met de kaneel en paprikapoeder. Roerbak het vlees en braad het aan.
Tijdens het braden van het rundvlees
Blus af met de passata, Port en bouillon. En meng alles goed door elkaar. Stoof het rundvlees voor 1 uur.
Rundvlees stoofpotje op smaak brengen
Na een uur mogen de pompoen, gesneden paprika en krieltjes in de pan. Stoof dit op laag vuur nog 2 uur verder. Maal een flinke snuf zwarte peper in het stoofpotje. Bedek het stoofpotje met twee bruine boterhammen voor de binding. Dit kookt niet fijn, want het stoofpotje suddert heel langzaam verder.
Stoofpotje met rundvlees, pompoen en chorizo opdienen
Het stoofpotje kun je in één keer opdienen na vier uur wanneer alles is gebonden. Maak het bord af met een handje fijngesneden platte peterselie. Bij de aardappeltjes mag een beetje aioli of mayonaise. Eet smakelijk!
Stoofpotjes recepten van Foodblog Foodinista
Meer stoofschotels maken? Dan inspireer ik je graag met de volgende recepten:
- Wat dat je van een Marokkaanse stoofschotel?
- Nog een stoofpotje maken, maar dan een stoofschotel met Italiaanse smaken.
- Variëren met een Oosterse stoofschotel met 5 spices kruiden
- Voor meer wild bekijk dan de konijn in rode vruchtensaus.
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's