Chili met rundvlees en chocolade uit Kookboek Dé bakplaat - Foodinista

Chili met rundvlees en chocolade recept uit Kookboek Dé bakplaat

Deel deze post

Geen zin om te koken of geen tijd om te koken? Is je keuken te klein voor een culinair hoogstandje, maar je hebt wel een oven? Gooi alle excuses maar oven boord, want je kunt namelijk altijd koken. Een stoofpotje, zoals chili met rundvlees en chocolade maak je makkelijk in de oven. Een beetje inspiratie voor deze recepten kunnen handig zijn en dan grijp je soms naar een kookboek. De kookboeken van Rukmini Iyer en haar recepten zijn mateloos populair en ik het begrijp het wel. In de oven kun je op de bakplaat en in de stoofpan geweldige recepten creëren met ingrediënten en smaken waar je misschien niet zo snel aan had gedacht. Soms zijn de ingrediënten misschien niet direct in huis, maar je kunt het ook altijd iets versimpelen. Hoe? Lees mee.

Chili stoofpotje in de oven maken met hulp van Rukmini

Met dit recept, chili met rundvlees en chocolade, heb ik dat ook gedaan. Uit het nieuwe kookboek, een Limited Edition, Dé Bakplaat waarin de beste recepten en de meest populaire recepten zijn gebundeld vond ik het recept voor chili met rundvlees en chocolade. Niet alle ingrediënten had ik in huis, maar de basis wel. Dit recept heb ik in de stoofpan gemaakt en in de oven geschoven. Mijn recept deel ik met je en voor het echt recept en nog veel meer ovenrecepten is het kookboek Dé Bakplaat een echte aanrader. Je kunt er makkelijk heerlijke maaltijden mee op tafel zetten en mee variëren. Over de kookboeken van Rukmini Iyer zal ik nog iets meer vertellen.

Bekijk hier het recept voor Pompoen met chorizo op de bakplaat van Rukmini Iyer wat ik eerder maakte.

Chili met rundvlees en chocolade uit Kookboek Dé bakplaat - Foodinista

Kookboek Dé Bakplaat van Rukmini Iyer

Met koken in de oven tover je een uitgebreide maaltijd op tafel en kun je eindeloos variëren. Smaakvol, uitgebreid en het ziet er ook nog smakelijk uit. Rukmini Iyer heeft dit met haar kookboeken al een aantal keer bewezen. Haar eerdere kookboeken:

BAKPLAAT KOOKBOEKEN

De Wereldse Bakplaat (recepten uit de wereldkeuken)
De Groene Bakplaat (met vegetarische recepten)
De Snelle Bakplaat (recepten met minder dag 20 minuten bereidingstijd)
De Makkelijke Bakplaat
(makkelijke recepten die iedereen kan maken)
De Zoete Bakplaat (zoet bakken, hartig bakken en desserts)

Waren allemaal een succes. De inspiratie is divers en neemt je nu heel de wereld mee over en voor iedereen staat er inspiratie in. Van zoet tot hartig, bakken en recepten in de stoofpan. Alles bereid in de oven. Echt kunnen koken is eigenlijk niet mogelijk. En het laatste is zo fijn aan deze kookboeken. Daarbij kun je ook nog steeds prima budget koken met de kookboeken van Rukmini en zijn ze ook leuke als cadeau voor studenten en of voor een drukke moeder of vader met een (groter) gezin. Zo blijf je gevarieerd eten en geïnspireerd. Voor inspiratie kun je bijvoorbeeld ook dit recept eens bekijken voor Schwarzwalder brownies of de baketray met pompoen, chorizo en aardappel. Maar ik begrijp het, ook dit recept de chili met rundvlees & chocolade wil je heel graag.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten chili met rundvlees en chocolade voor 6 personen

  • 700 gram runderlappen (in het originele recept wordt 800 gram klapstuk en 350 gram varkensschouder gebruikt), de runderlappen had ik in huis
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 10 gram pure chocolade
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels gerookte zoete paprikapoeder
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 2 theelepels komijnpoeder 
  • 2 theelepels koriander
  • 600 ml runderbouillon
  • flinke snuf zeezout

Voor de garnering van de chili

  • zure room (ik had Griekse yoghurt, ging ook prima)
  • verse koriander
  • tortilla chips
  • rijst
  • avocado
  • gebakken ei

De chili is het allerlekkerste wanneer je deze een dag vooruit of in de ochtend maakt.

Tips voor bereiding van de chili met rundvlees en chocolade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten, maar minimaal 3 uur sudderen in de oven

Klaarzetten in de keuken voor de bereiding

  • snijplank
  • stoofpan
  • mes
  • knoflookpers
  • spatel
  • maatbeker
  • lepel
  • theelepel
  • waterkoker
Chili met rundvlees en chocolade uit Kookboek Dé bakplaat - Foodinista

Recept Chili met rundvlees en chocolade

Voorbereidingen

Zorg dat de bouillon alvast klaar staat, zodat je de ingrediënten in de pan kunt doen en direct kunt afblussen.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stoofpotje met rundvlees maken

Snijd het rundvlees het grove stukken. Het vlees kan in de pan. De kruiden en smaakmakers, behalve de chocolade en het zout, mogen in de pan. Snijd de ui en rode peper (bepaal zelf hoe scherp je het wilt je kunt de zaadlijsten eruit halen) fijn en knijp de knoflook ui. Ook deze mogen in de pan. Giet de bouillon en de tomatenblokjes erbij. Schep alles nog een keer om. Plaats de pan dicht in de oven voor drie uur op 170 graden. De bouillon met tomaten verdampen en het vlees wordt mals.

Chili uit de oven

Maak de chili af door op de smaak te brengen met het zout en de chocolade. Swirl de zure room of yoghurt door de chili. Strooi de verse koriander over de chili. Eet de chili met rijst, avocado, nacho’s met kaas, een frisse salade. Niet alles is natuurlijk nodig, maar dit is een tip of advies.

Je kunt ook avocado’s vullen met chili, wanneer je nog restjes over hebt van het stoofvlees.

TIP! Het Limited Edition kookboek Dé Bakplaat Bestel je hier.

Chili met rundvlees en chocolade uit Kookboek Dé bakplaat - Foodinista

Meer recepten en kookboeken tips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie