19 okt Rode kool stamppot ovenschotel met geitenkaas en appel
De herfst is goed op gang en het vraagt om stamppotrecepten. Bij regen krijg je trek in stevigere maaltijden! Van pompoensoep, paddenstoelenrecepten tot stamppot, zoals deze rode kool stamppot ovenschotel met geitenkaas en appel. Met stamppot kun je uiteindelijk eindeloos variëren. Van zachte smaken, zoet tot ook lekker pittig! Maar ook vegetarisch en natuurlijk stamppot met rookworst. Met klassiekers, zoals Hete Bliksem en een lekkere pittige Indonesische stamppot of Mexicaanse stamppot. Meer creativiteit kan ook. Een tijdje terug maakte ik een hartige taart met rode kool en geitenkaas. De kinderen vonden deze heel erg lekker, het zijn naast pittige Indische eters ook echte kaaskopjes een beetje het beste van beiden. Maar een stamppot met deze smaken staat veel makkelijker en sneller op tafel. Tijd dus voor een rode kool stamppot met geitenkaas en appel. We gratineren de geitenkaas wel even dus we maken er een een lekkere ovenschotel van. Vervolgens is het aanvallen! En zo eet je ook nog een vegetarische rode kool stamppot. Het rode kool stamppot recept met geitenkaas en appel ga ik met je delen!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Dezelfde ovenschaal de oven in schuiven? Deze heb ik hier vandaan.
Variëren met stamppot recepten
P.s. Nog een lekker stamppot recept? Maak ook eens de stamppot met andijvie, geitenkaas en Iberico worst. Ook dat is weer eens iets anders.
Ingrediënten Rode kool stamppot ovenschotel met geitenkaas en appel voor 4 personen
- 10 middelgrote aardappels
- 500 gram rode kool
- 3 appels
- 1 rode ui
- 2 gerijpte geitenkaas
- 50 ml melk
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel honing
- klontje roomboter
- 1 theelepel olijfolie
- snuf zout
Variëren met stamppot recepten
Recepten met zuurkool? Wat dacht je van deze hartige zuurkoolbroodjes met rookworst of deze koolhydraatarme frittata met zuurkool en rookworst?
Tips voor de bereiding van de rode kool stamppot
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: koekenpan, snijplank, mes, hakmolen is makkelijk, grote stamppotpan, ovenschaal, theelepel, spatel, aardappelstamper
Recept Rode kool stamppot ovenschotel met geitenkaas en appel
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Aardappelen koken
Kook het water voor de aardappelen met een snufje zout. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Spoel de aardappelen schoon. Kook de aardappelen beetgaar in de stamppot pan. Bereid ondertussen de rode uien en de rode kool. Lees verder.
Rode uien en rode kool bereiden
Snipper de rode ui. Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en bak de rode ui. Verwarm de rode kool in een steelpan en breng op smaak met de kaneel. Terwijl alles aan het koken is schil je appels en snijd je de appels in blokjes.
Rode kool stamppot met geitenkaas maken
Giet melk bij de aardappels. De boter mag erbij. Stamp tot een gladde aardappelpuree. Meng met een spatel de rode kool, appel en rode ui door de aardappelpuree. Verdeel de rode koolstamppot met appel over de ovenschotel. Plaats de geitenkaas boven op de rode kool stamppot. Verdeel de honing over de geitenkaas. Schuif de rode kool stamppot ovenschotel in de oven voor 20 minuten op 190 graden. Wil je de ovenschotel iets knapperiger? Plaats deze vervolgens dan nog 5 minuten onder de grill. Eet smakelijk!
Stamppotrecepten van Foodinista
Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.
* Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
* Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
* Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's