24 jan Hutspot met sucadelappen
Op en top Nederlands en één keer per jaar moet ik het sowieso eten, als ik het zelf niet op tafel zet: hutspot met sucadelappen. Lekker ouderwets Nederlands. Wij zetten graag de stoofpan op het vuur en dan maak ik mals stoofvlees bij de hutspot, zoals deze sucadelappen in de jus. Heerlijk! Voor een stoofpotje draai ik sowieso mijn handen niet om. Wil je een beetje variëren met het stoofvlees in plaats van sucadelappen, dan kun je er bijvoorbeeld ook heerlijk zuurvlees bij maken. Ook zo’n winters gerecht is hachee met appeltjes, de hachee. Ook zo’n heerlijk winters en Nederlands gerecht. De hutspot met sucadelappen maak je als volgt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Hutspot met Sucadelappen 4 personen
sucadelappen stoof ingrediënten
- 750 gram sucadelappen
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel peperkorrels
- 1 eetlepel ketjap
- snuf zout
- 150 ml witte wijn
- 100 ml water
- 25 gram roomboter
hutspot ingrediënten
- 1 kilo aardappels
- 500 gram winterpenen
- 300 gram uien
- 50 gram roomboter
- 150 ml halfvolle melk
- snufje peper
- snufje zout
- snufje nootmustkaat
Tips voor de bereiding van de hutspot met sucadelappen
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Hutspot 30 minuten en sucadelappen 3 uur
Benodigdheden in de keuken
- mes
- snijplank
- braadpan
- pan
- aardappelstamper
- dunschiller
Recept Hutspot met sucadelappen
Recept sucadelappen stoven
Start met het stoven van de sucadelappen in de braadpan. Deze moeten minimaal 2,5 uur stoven. Verhit in de braadpan de boter. Braad snel aan beiden kanten de sucadelappen bruin aan. Zet de temperatuur laag en blus de sucadelappen af met de water en witte wijn. Breng op smaak met de peperkorrels, laurierblaadjes, ketjap en een klein snufje zout. Laat de sucadelappen op een klein pitje en op een lage temperatuur 2,5 uur stoven. Controleer wel regelmatig of het vocht niet is verdwenen en blus dan steeds af met nog 50 ml extra water.
Echte jus maken
Heb je 15 minuten voor tijd te veel vocht? Laat het vocht dan inkoken tot een jus.
Recept hutspot
Start met het koken van het water voor de aardappelen en de groente. Schil de aardappelen. De groente voor de hutspot bereiden is makkelijk. Je kunt hutspotgroente voorgesneden kopen, maar wortelen en uien heb ik eigenlijk altijd in huis, dus ik hak de groente in de keukenmachine. Snijd de hutspotgroente anders in schijfjes en strookjes. Als het water kookt kunnen de aardappelen en de groente erbij.
Hutspot stampen
Giet deze na ongeveer 20 minuten af en doe de aardappels en de groente terug in de pan. Stamp de hutspot met de melk en de boter en breng op smaak met een snufje nootmustkaat, peper en zout.
Tijd om de hutspot samen met de sucadelappen te serveren en te smullen van een echte Nederlandse maaltijd.
Stamppot variatie recepten van Foodblog Foodinista
Meer winterse stamppotten maken? Wat dacht je van één van de volgende stamppot recepten van Foodblog Foodinista?
- Een andijviestamppot met spekjes en appeltjes
- Een zoete zuurkoolstamppot
- Of een spruitjesstamppot met pittige kaas
Meer snelle recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de zijbalk.
Geen reactie's