13 feb Zuurkoolbroodjes met rookworst
Zuurkool met worst is een favoriet winter recept. Iedere winter komt er dan ook zuurkoolstamppot met rookworst op tafel. Zuurkool kan ook anders gegeten worden. Het Unox broodje rookworst met zuurkool bijvoorbeeld, heel erg populair. Deze maak je iedere keer zelf met de Unox saus. Het kan ook anders. Ben je fan van frikandelbroodjes of kaassnacks? Dan gaat dit broodje met zuurkool en rookworst je ook bevallen en deze kun je natuurlijk ook vullen met Unox saus (gewoon een tip). Onlangs maakte ik al een zuurkoolfrittata met rookworst. En zo begon het variëren met de zuurkool met rookworst, want er is meer mogelijk dan een zuurkool stamppot recept. Dit laat ik je zien, want deze hartige broodjes maken met zuurkool en rookworst is een top idee! Daarbij kun je dit zuurkoolbroodjes recept ook prima maken met restjes zuurkool en rookworst. Een leuk budget bak idee.
Volg Foodblog Foodinista op Facebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.
Ingrediënten voor de zuurkoolbroodjes met rookworst 4 stuks
- 4 vellen bladerdeeg
- 150 gram zuukool
- halve rookworst
- theelepel kerriepoeder
- eetlepel mosterd
- 1 ei
- handje geraspte kaas
Extra ingrediënt tip! Vervang de mosterd door Calvé broodje Unox saus.
Tips voor de bereiding van de zuurkoolbroodjes met rookworst
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden in de keuken
- bakpapier
- schaal
- snijplank
- mes
- bakkwast
- lepel
- kaasrasp
- bakje
Heb je deze al gezien? Maak ook zelf kaasbroodjes met kaasragout
Zuurkoolbroodjes met rookworst recept
Voorbereidingen zuurkoolbroodjes met rookworst bakken
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel het bladerdeeg op het bakpapier. Meng in de schaal de uitgelekte zuurkool met het kerriepoeder. Snijd de rookworst in plakjes. Ongeveer vier plakjes per broodje en dat maakt 16 in totaal. Kluts het ei.
Zuurkoolbroodjes met rookworst maken
Smeer het bladerdeeg in met mosterd. Verdeel de zuurkool aan de linkerkant van het broodje in een streep. Laat aan de bovenkant, onderkant en linker zijde een centimeter ruimte vrij. Verdeel de rookworst in een streep over de zuurkool. Vouw de broodjes dicht. De rechterkant van het bladerdeeg over de zuurkool met worst heen. Druk deze aan alle kanten aan met een vork voor mooi refliëf en zodat de broodjes goed dicht gaan. Smeer de broodjes in met ei. Daar is een bakkwast makkelijk voor. Snijd in het bladerdeeg over de breedte vier streepjes in, zodat de zuurkoolbroodjes luchtiger worden. En verdeel vervolgens de geraspte kaas over de bladerdeegbroodjes. Plaats de hartige broodjes voor 20 minuten in de oven.
Meer hartige broodjes maken? Maak dan ook eens deze geitenkaasbroodjes.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's