Zuurkoolbroodjes met rookworst recetp van Foodblog Foodinista

Zuurkoolbroodjes met rookworst

Deel deze post

Zuurkool met worst is gewoon één van de favoriete gerechten in de winter. Eerlijk niet echt van mij, maar wel van mijn vriend. Het komt dus echt wel een keer op tafel. Onlangs maakte ik al een zuurkoolfrittata met rookworst. En zo begon het variëren met de zuurkool met rookworst. Ik had nog restjes over en besloot deze hartige zuurkoolbroodjes met rookworst te maken. Lekker voor de lunch, meenemen in de lunchbox of als snack bij een kopje soep. En zelf mag je jouw favoriete moment ook invullen. Deze hartige broodjes maak je heel snel en ook nog eens simpel.

Ingrediënten voor de zuurkoolbroodjes met rookworst 4 stuks

4 vellen bladerdeeg
150 gram zuukool
halve rookworst
theelepel kerriepoeder
eetlepel mosterd
1 ei
handje geraspte kaas

Tips voor de bereiding van de zuurkoolbroodjes met rookworst

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: bakpapier, schaal, snijplank, mes, bakkwast, lepel, kaasrasp, bakje

Heb je deze al gezien? Maak ook zelf kaasbroodjes met kaasragout

Broodjes met zuurkool en rookworst recept van Foodblog Foodinista

Zuurkoolbroodjes met rookworst recept

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Verdeel het bladerdeeg op het bakpapier. Meng vervolgens in de schaal de uitgelekte zuurkool met het kerriepoeder. Snijd de rookworst in plakjes. Ongeveer vier plakjes per broodje en dat maakt 16 in totaal. Kluts het ei.

Smeer het bladerdeeg in met mosterd. Verdeel de zuurkool aan de linkerkant van het broodje in een streep. Laat aan de bovenkant, onderkant en linker zijde een centimeter ruimte vrij.  Verdeel de rookworst in een streep over de zuurkool.  Vouw de broodjes dicht. De rechterkant van het bladerdeeg over de zuurkool met worst heen. Druk deze aan alle kanten aan met een vork voor mooi refliëf en zodat de broodjes goed dicht gaan. Smeer de broodjes in met ei. Daar is een bakkwast makkelijk voor. Snijd in het bladerdeeg over de breedte vier streepjes in, zodat de zuurkoolbroodjes luchtiger worden. En verdeel vervolgens de geraspte kaas over de bladerdeegbroodjes. Plaats de hartige broodjes voor 20 minuten in de oven.

Meer hartige broodjes maken? Maak dan ook eens deze geitenkaasbroodjes.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie