Stamppot met rucola en kruidenkaas recept Foodblog Foodinista

Zomerse stamppot met rucola en kruidenkaasblokjes van HelloFresh

Deel deze post

Stamppot in de zomer? Echt wel. Het fijne van stamppot is dat je juist met heel veel ingrediënten kunt variëren en zo een zware winterse stamppotvariant kunt maken, maar ook een frisse zomerse stamppot, zoals de stamppot met rucola en kruidenkaas van Hello Fresh. Onlangs kreeg ik van HelloFresh een foodbox thuisgestuurd voor drie personen. Voor mij, mijzelf en de peuter. Alles zag er weer heel vers uit en de recepten en boodschappen waren al compleet verzorgd. Ik moet toegeven dat ook ik dat nu zo aan het einde van mijn zwangerschap kan waarderen. Het is al een tijdje zwaar, maar als ik het allemaal iets makkelijker kan maken voor mijzelf, mijn vriend en eigenlijk ook wel de omgeving daaromheen dan vind ik je uitgedachte boodschappen doen bij HelloFresh een aanrader. In de foodbox hebben wij drie recepten ontvangen met de bijbehorende boodschappen. Eén daarvan is de stamppot met rucola en kruidenkaas waarmee je weer eens heerlijk kunt variëren, want ook ik vind een beetje inspiratie heel erg leuk! Dit Hello Fresh recept deel ik dan ook graag met je.

Stamppot met rucola en kruidenkaas recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten zomerse stamppot met rucola en kruidenkaas voor 2 personen

Als voorbeeld deel ik de ingrediënten voor de stamppot met rucola, courgette en kruidenkaas voor 2 personen. 

600 gram kruidige aardappelen
125 gram cherrytomaatjes
6 blaadjes verse basilicum
2 eetlepels creme fraiche
1 courgette
80 gram rucola
20 gram zonnebloempitjes
75 gram kruidenkaas blokjes (Je kunt ook variëren met bijvoorbeeld pestokaas)
1 eetlepel olijfolie
blokje roomboter
1 eetlepel mosterd
peper en zout naar smaak, vond ik niet nodig

Stamppot met rucola en kruidenkaas recept van Hello Fresh Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de zomerse stamppot met rucola, courgette en kruidenkaas

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, wok of koekenpan, stamppotstamper en spatel, lepel

Stamppot met rucola, courgette en tomaat van Hello Fresh Foodblog Foodinista

Recept stamppotje met rucola, courgette en kruidenkaas

Start met het schillen en het koken van de aardappels. Schil de aardappels in kwarten, de aardappels mogen in een pan met water en eventueel een snufje zout. Laat de aardappels vervolgens aan de kook komen en laat deze vijftien minuten zachtjes koken. Giet de aardappels vervolgens af en laat deze nog even droog koken.

Snijd ondertussen de courgette in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Maak de rucola en de basilcum kleiner.

Verhit de wok of de koekenpan en rooster de zonnebloempitjes tot ze bruin worden. Haal deze uit de pan en bewaar even apart.

De olijfolie mag nu in de koekenpan of wok en bereid daarin de courgette voor zes minuten en de cherrytomaatjes voor drie minuten.

De verhitting voor de aardappelen mag uit. Voeg aan de aardappelen de boter, creme fraiche en mosterd toe. Stamp de aardappels tot een grove puree. Meng vervolgens met de spatel de courgette, tomaatjes, helft van de rucola, basilicum en de kruidenkaas door de aardappelpuree.

Verdeel de overgebleven rucola over de borden, schep daar de stamppot bovenop in een mooi stapeltje en maak de zomerse stamppot af met de overgebleven kruidenkaas en basilicum en strooi de zonnebloempitjes over de zomerse stamppot van HelloFresh.

Meer inspiratie van HelloFresh of wil je gewoon meer weten? Maak dan ook eens deze Italiaanse aardappelsalade. Of neem een kijkje op de website zelf voor meer HelloFresh inspiratie.

Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie