
22 jun Zomerse stamppot met rucola en kruidenkaasblokjes
Het fijne van stamppotrecepten is dat je met heel weinig ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten, zoals de stamppot met rucola en kruidenkaas. Onlangs kreeg ik van HelloFresh een foodbox thuisgestuurd. Alles zag er weer heel vers uit en de recepten en boodschappen waren al compleet verzorgd. Ook ik kan dat waarderen. Soms is het gewoon heel fijn om niet over je maaltijd na te denken. TIjdens het ontvangen van de de foodbox ben ik zeven maanden zwanger van ons tweede kindje. En dan ben je beste wel vaak moe. Dan vind ik de ontwikkelde recepten door HelloFresh prettig en het thuisbezorgen van je boodschappen.
Inhoud foodbox van HelloFresh
In de foodbox hebben wij drie recepten ontvangen met de bijbehorende boodschappen. Eén daarvan is de stamppot met rucola en kruidenkaas waarmee je weer eens heerlijk kunt variëren met stamppot en toch gezond kunt eten. Stamppot maken, de boodschappen thuis bezorgd krijgen, niet nadenken en eenvoudig koken. Ideaal! Een beetje inspiratie opdoen van HelloFresh? Even meekijken en zelf ook geïnteresseerd. Kies dan voor koken met korting bij HelloFresh.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten zomerse stamppot met rucola en kruidenkaas voor 2 personen
Als voorbeeld deel ik de ingrediënten voor de stamppot met rucola, courgette en kruidenkaas voor 2 personen.
- 600 gram kruidige aardappelen
- 125 gram cherrytomaatjes
- 6 blaadjes verse basilicum
- 2 eetlepels creme fraiche
- 1 courgette
- 80 gram rucola
- 20 gram zonnebloempitjes
- 75 gram kruidenkaas blokjes (Je kunt ook variëren met bijvoorbeeld pestokaas)
- 1 eetlepel olijfolie
- blokje roomboter
- 1 eetlepel mosterd
- peper en zout naar smaak, vond ik niet nodig
Tips voor de bereiding van de zomerse stamppot met rucola, courgette en kruidenkaas
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, wok of koekenpan, stamppotstamper en spatel, lepel
Recept stamppotje met rucola, courgette en kruidenkaas
Aardappelen koken
Start met het schillen en het koken van de aardappelen. Schil de aardappels in kwarten, de aardappels mogen in een pan met water en eventueel een snufje zout. Laat de aardappels vervolgens aan de kook komen en laat deze vijftien minuten zachtjes koken. Giet de aardappels vervolgens af en laat deze nog even droog koken.
Vegetarisch stamppot recept
Snijd ondertussen de courgette in blokjes en halveer de cherry tomaatjes. Maak de rucola en de basilicum kleiner. Verhit de wok of de koekenpan en rooster de zonnebloempitjes tot ze bruin worden. Haal deze uit de pan en bewaar even apart. De olijfolie mag nu in de koekenpan of wok en bereid daarin de courgette voor zes minuten en de cherrytomaatjes voor drie minuten.
Stamppot maken met courgette, tomaat en rucola
De verhitting voor de aardappelen mag uit. Voeg aan de aardappelen de boter, creme fraiche en mosterd toe. Stamp de aardappels tot een grove puree. Meng vervolgens met de spatel de courgette, tomaatjes, helft van de rucola, basilicum en de kruidenkaas door de aardappelpuree.
Stamppot met groente en kruidenkaas opdienen
Verdeel de overgebleven rucola over de borden, schep daar de stamppot bovenop in een mooi stapeltje en maak de zomerse stamppot af met de overgebleven kruidenkaas en basilicum en strooi de zonnebloempitjes over de zomerse stamppot van HelloFresh.
Meer inspiratie van HelloFresh of wil je gewoon meer weten? Maak dan ook eens deze Italiaanse aardappelsalade. Of neem een kijkje op de website zelf voor meer HelloFresh inspiratie.
Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's