Hartige taart met rode kool, geitenkaas en appel recept van Foodblog Foodinista

Hartige taart met rode kool en geitenkaas

Deel deze post

Lekker! Stamppot rode kool! Maar dat kan natuurlijk ook heel anders. Maak een keer een winterse hartige taart met rode kool. Je kunt de rode kool ook vegetarisch eten en de hartige taart. Met dit rode kool recept deed ik dat ook. Ik maakte een hartige taart met rode kool en geitenkaas een heerlijke zoete en pittige combinatie voor de herfst en de winter. De hartige taart met rode kool was smullen voor het hele gezin en ging heel snel op. Je brengt de rode kool natuurlijk nog extra op smaak met een appeltje, want dat mag natuurlijk niet ontbreken en lekkere kruiden. Het hele recept ga ik met je delen, maar zoals altijd is ook dit hartige taart recept weer simpel om te maken.

Nog een lekker recept maken voor een hartige taart voor de winter? Maak dan ook de plaattaart met gemengde paddenstoelen.

Hartige taart met rode kool, geitenkaas en appel recept van Foodblog Foodinista

Recept hartige taart met rode kool en geitenkaas voor 10 punten

1 kant en klaar deeg voor hartige taart bodem
520 gram rode kool in zak
2 appels
2 rode uien
1 teentje knoflook
Zachte geitenkaas naturel 55+ van 125 gram
100 gram geraspte geitenkaas
125 gram creme fraiche light
3 eieren
1 eetlepel paneermeel
theelepel tijm
theelepel kaneelpoeder
snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de hartige taart met rode kool en geitenkaas

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en in de oven 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, eventueel is een hakmolen makkelijk, garde, zeef met steel, grote schaal, spatel en een taartvorm met losse bodem van 28 cm doorsnede.

Recept hartige taart met rode kool, geitenkaas en appel

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed het bakblik alvast met de taartbodem, zodat deze klaar staat houd het bakpapier in de taartbodem, dan kun je de hartige taart makkelijk uit de taartvorm tillen. Hang een zeef met stil in een schaal of pan en lek de rode kool daarin uit, zodat de inhoud van de hartige taart niet te vochtig is.

Hartige taart met rode kool, geitenkaas en appel recept van Foodblog Foodinista

Vulling voor de hartige taart met rode kool

Klop in de schaal met de garde de eieren tot een glad geheel. Klop de creme fraiche door de eieren tot één geheel en klop vervolgens de zachte geitenkaas door de eieren en de creme fraiche, totdat het een zacht geheel is met eventueel een aantal klontjes. Breng de geitenkaasmousse op smaak met een snuf peper, zout, tijm en kaneel. Snipper de rode uien en de knoflook en doe dit eventueel in de hakmolen. Meng deze door het geitenkaasmengsel. Schil de appels en snijd de appels in blokjes. Meng de appels ook door de geitenkaas. Als de rode kool is uitgelekt, druk deze nog een keer goed aan, meng dan de rode kool door de geitenkaas.

Hartige taart maken

Meng alles nog een aantal keer goed door elkaar met de spatel. Strooi één eetlepel paneermeel over de hartige taart bodem. Het paneermeel zorgt er voor dat het vocht niet in de bodem zakt, maar dat je een knapperige bodem krijgt en een massieve vulling. Giet de rodekool en geitenkaas vulling in de taartbodem. Verspreid alles over de taartbodem en maak de hartige taart af met de geraspte geitenkaas. Plaats de hartige taart in de oven op 190 graden voor 40 minuten. Laat de hartige taart vervolgens 5 minuten afkoelen in de taartvorm en haal deze er vervolgens voorzichtig uit.

Recept ideeën voor hartige taarten van Foodblog Foodinista

Meer recepten voor hartige taarten? Wat dacht je van de volgende recept ideeën op de blog?
– Een goed idee en lekker is de hartige taart met tonijn het recept kun je hier vinden.
– Voor de echte kaasliefhebbers is deze hartige taart met vier kazen ook een heerlijke hartige taart het recept kun je hier vinden.
– Makkelijk en lekker en bijna hetzelfde effect? Maak dan een plaattaart, zoals dit recept de plaattaart met mozzarella en tomaat die je hier kunt vinden.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.




Geen reactie's

Geef een reactie