Plaattaart recept met rabarber en geitenkaas van Foodblog Foodinista

Rabarber plaattaart met geitenkaas

Deel deze post

Er staan al voor hele lange tijd zoete rabarberrecepten op de blog deze worden ook ontelbaar vaak gelezen en gemaakt. Ik krijg er ontzettend veel leuke reacties. Gelukkig ben ik niet de enige die deze recepten lekker vind. Nu loop ik zelf al heel lang rond met het recept voor een hartige rabarber plaattaart. Het is weer eens iets anders dan het recept voor de rabarbercompote en de rabarbercake. Beiden recepten moet je ook echt een keer maken als je dat nog niet hebt gemaakt. Maar nu is er een nieuw heel lekker rabarberrecept. Ik had al heel lang trek in deze hartige rabarbertaart. Best wel gek eigenlijk als je iets nog nooit hebt gegeten. Maar soms weet je gewoon dat iets heel erg lekker gaat worden. En geloof mij dat is deze rabarbertaart ook. Niet te lang wachten. Ik ga het recept voor de rabarber plaattaart met geitenkaas gewoon nu met je delen.

Hartige plaattaart met rabarber en geitenkaas van Foodblog Foodinista

Ingrediënten hartige rabarber plaattaart met geitenkaas

 • 1 rol verse bladerdeeg
 • Bos verse rabarber
 • 1 vanillestokje
 • Geitenkaas naturel
 • 100 ml creme fraiche
 • 1 teentje knoflook
 • halve theelepel kaneel
 • 1 sjalotje
 • 1 eetlepel verse tijm
 • snufje peper
 • 1 ei


Tips voor de bereiding van de rabarber plaattaart met geitenkaas

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, staafmixer, hakmolen, lepel, vork, bakkwast, zware schaal, bakpapier

Rabarbertaart met geitenkaas recept van Foodblog Foodinista
Box Brownies bestellen
Rabarber plaattaart recept met geitenkaas

Recept hartige plaattaart met geitenkaas en rabarber

Rabarber bereiden

Kook een pannetje met water en laat het vanillestokjes meekoken, zodat het aroma los komt.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijde de uiteinden af van de rabarber en snijd de rabarber en stroken van ongeveer 12 cm. Snijd vervolgens de rabarber in dunnere stroken de stelen zijn vaak dik en dan kun je er vier stroken uit halen anders twee tot drie.

Als het vanille water kookt laat het water dan op een lage stand, niet echt koken met bubbels, verder koken en laat de rabarber voor 8 minuten mee koken. De rabarber mag niet moes zacht worden maar de stelen moeten beetgaar worden.

Taartbodem voorbereiden

Ga vervolgens verder met de bodem voor de hartige plaattaart met geitenkaas en rabarber.

Verdeel de bladerdeeg bodem met bakpapier over de ovenplaat. Prik voor de luchtigheid met een vork gaatjes in het bladerdeeg. De randen mag je een insmeren met een geklutst ei, zodat deze goudbruin worden. Knip bakpapier passend voor het midden en plaats dit op het midden. Plaats vervolgens een zwaardere ovenschaal in het midden, zodat dit deeg wel gaar wordt, maar niet gaat rijzen. Het kan ook met bakknikkers, maar ik vind deze manier fijner.

Plaats de taartbodem in de oven voor vijf minuten op 200 graden.

Geitenkaas bereiden

De taartbodem staart in de oven en de rabarber ligt klaar. Het is tijd voor de geitenkaas. Als tussendoor de taartbodem klaar is dan haal je deze uit de oven en laat je de taartbodem afkoelen. De ovenschaal mag er dan af.

Snipper het sjalotje en de knoflook. Dit moet heel fijn. Ik vind dit makkelijk in een hakmolen. Meng de kaneel, tijm en peper door het sjalotje en de knoflook. Meng met de staafmixer de creme fraiche en de geitenkaas door elkaar en maak er een gladde mousse van. Meng vervolgens de kruiden door de geitenkaasmousse.

Afronden van de hartige taart met rabarber en geitenkaas

Smeer het geitenkaasmengsel uit over de taartbodem. Verdeel vervolgens de rabarber over de hartige taart. Plaats de rabarber plaattaart met geitenkaas in de oven voor 15 minuten en eet smakelijk!

Hartige taart recepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten voor hartige taarten en plaattaarten? Wat dacht je van de volgende recepten:
– Een favoriet op de blog de hartige taart met tonijn een lekker budget recept.
– Maak ook eens de plaattaart met gemengde paddenstoelen.
– Maak ook eens de heerlijke mediterrane plaattaart met tomaat en mozzarella.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie