Hartige taart met tonijn recept van foodblog Foodinista

Hartige taart met tonijn, wortels en doperwten

Deel deze post

Eigenlijk is het één van mijn favoriete recepten om te maken als ik echt, maar dan ook echt bijna niks meer in huis heb. Omdat ik deze ingrediënten bijna altijd wel in huis heb of op zijn minst wel een restje en dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt voor deze hartige taart met tonijn. Een favoriet die ik denk ik al jaren maak, maar nog nooit gedeeld heb op de blog. Ik zal toegeven toen ik studeerde pakte ik altijd zo’n pak uit het schap bij de supermarkt voor quichevulling, wat natuurlijk helemaal niet nodig is, want de lekkerste quichevulling maak je denk ik gewoon zelf en het is ook nog gezonder. Je kent het wel; de weet wat je eet. Je doet er zelf allemaal lekkere dingetjes in die ook nog gezonder zijn. Je moet alleen even weten hoe de taart goed stevig gaat worden. Dat is niet zo moeilijk en deze hartige taart met tonijn is echt lekker en een goed budgetrecept voor ieder moment. Lunch, diner of als snackrecept en bij de zomerse picknick.

Hartige taart met tonijn recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten hartige taart met tonijn

5 bladerdeegblaadjes
1 blikje tonijn
2 wortels
1 ui
200 gram doperwten
2 eieren
50 gram geraspte kaas
3 eetlepels roomkaas met kruiden (bijvoorbeeld Philadelphia tuinkruiden)
snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de tonijntaart

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: bakblik, mengschaal, garde, snijplank, mes, lepel, bakpapier

Ik gebruik een bakblik van 36x13x2,5 voor 4 stukken hartige taart met 4 personen en een salade voldoende voor een maaltijd of voor een snack. De bodem is uitneembaar, dan komt de taart soepel los uit het blik. 

Maak ook eens een keer de hartige taart voor de echte kaasliefhebber!

Merkparade_VVNL_500X500_okt
Tonijntaart met bladerdeeg en groente recept foodblog Foodinista

Recept tonijnquiche met groente

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Verdeel het bladerdeeg over het bakblik. Zorg dat de bodem bedekt is en de randjes van het bakblik. Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg, zodat het niet te veel gaat rijzen. Bedek vervolgens het bladerdeeg met bakpapier en bakbonen. Gebruik de helft van de bakbonen, anders is het te zwaar en gaat het bakpapier vastplakken. Dit verzwaart, dan blijft het bladerdeeg plat, maar bakt wel. Plaats het bladerdeeg tien minuten in de oven.

Start ondertussen met het maken van de mix voor de tonijntaart. Maak de wortels en de ui schoon en snijd of hak deze fijn. Meng de groente met de doperwten door elkaar. Giet de tonijn af en meng de tonijn door de groente. Doe bij de groente en de tonijn een snufje peper en zout en de geraspte kaas. Klop in een anders schaaltje de eieren los en klop de roomkaas door de eieren en maak er een glad mengsel van. Giet het mengsel door de groente en de tonijn en meng alles met een lepel door elkaar.

Haal het bladerdeeg uit de oven. Haal het bakpapier met de bakbonen van het bladerdeeg af. Plaats het bladerdeeg nog 5 minuten terug op 200 graden, zodat het nog iets door kan bakken. Giet vervolgens het tonijnmengsel over het taartdeeg. Plaats de taart nog 15 minuten in de oven op 200 graden en laat de tonijn opstijven in de oven. Het grootste werk van de hartige tonijntaart is eigenlijk het bakken in de oven, want verder is het bakken super simpel!

Hartige taart recepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten voor hartige taarten? Wat dacht je van de volgende recepten:
– Maak ook een uienkaastaart met spekjes.
– Of ga voor de preitaart!

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie