Stoofpotje Boeuf Stroganoff recept - Foodblog Foodinista

Stoofpotje Boeuf Stroganoff

Deel deze post

Het is weer ens tijd voor een stoofpotje recept. Een klassieker deze keer die je zelf makkelijk maakt. Stoofpotje boeuf stroganoff. Een stoofpotje met rundvlees in een paprikasaus met een pittige twist. Boeuf stroganoff eet je bijvoorbeeld met aardappels, maar dit kan zwaar zijn dus wij kiezen liever voor rijst. Naast het rundvlees gaan er groentes en diverse kruiden in de saus en zo krijg je een rijke smaak aan de boeuff stroganoff, maar hoe maak je boeuf stroganoff precies? Ik ga het recept met je delen.

Nog een lekker recept? Bekijk ook ons goulash recept.

Stoofpotje Boeuf Stroganoff recept - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Boeuf Stroganoff voor 6 personen

  • 700 gram runderlappen
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels gerookte zoete paprikapoeder
  • 100 ml creme fraiche
  • snufje zwarte peper
  • 0,5 liter runderbouillon
  • twee eetlepels vodka
  • klontje roomboter

Tips voor bereiding van het stoofpotje boeuf stroganoff

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten, maar minimaal 6 uur sudderen
Benodigdheden: snijplank, stoofpan, 2 messen, knoflookpers, spatel, maatbeker, lepel, theelepel, waterkoker.

Stoofpotje Boeuf Stroganoff recept - Foodblog Foodinista

Recept stoofpotje boeuf stroganoff

Voorbereidingen

Zorg dat de bouillon alvast klaar staat, zodat je kunt afblussen wanneer het nodig is.

Rundvlees stoven

Snijd de runderlappen in grove stukken. Verhit ondertussen de boter in de pan op een midden hoge temperatuur. Bak het vlees om en om bruin. Snijd vervolgens de uien in grove ringen en fruit deze mee met het vlees. Knijp de knoflookteentjes uit en fruit de knoflook mee met de uien en het stoofvlees. Bestrooi met de bloem, zo krijg je een dikkere jus. Meng de losse kruiden voor de boeuf stroganoff mee met het vlees, de uien en de knoflook. Snijd de paprika in kleinere stukken en bak deze ook mee. Breng het stoofpotje op smaak met de zoete paprikapoeder, vodka en peper. Meng alles met de spatel tijdens het bakken goed door elkaar. Blus het stoofpotje af met bouillon. De verhitting mag omlaag. Plaats de deksel op de pan, maar wel geopend en laat het stoofpotje sudderen. Kijk vervolgens ieder half uur even hoe het gaat, want je wilt natuurlijk niet dat de stoofschotel aanbrandt en droog komt te staan!

Boeuf Stroganoff stoofpotje maken

Het stoofvlees mag 6 uur rustig sudderen. Na 6 uur mogen de champignons erbij. Laat alles nog 30 minuten mee sudderen tot één geheel. Mocht het stoofpotje te dun zijn. Kook dan één (bruine) boterham mee. Deze lost op en daar proef je niks van maar deze dikt wel je stoofpotje in. Maak het stoofpotje vervolgens af door de zure room met een spatel door het stoofvlees te mengen.

Meer recepten voor stoofpotjes van Foodinista?

Maak dan ook eens het Mexicaanse stoofvlees.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie