rabarber kersentaart

Rabarber kersentaart

Deel deze post

Een lekkere zoete zomerse rabarber kersentaart. De rabarber kersentaart is gemaakt met het seizoensproduct rabarber, wat best wel zuur kan zijn, maar in de taart is door de bereiding de rabarber lekker zoet, want de kersen vullen het goed aan.

Een tijdje geleden heb ik al de appelplaattaart gemaakt met appel en frambozen. Natuurlijk boordevol fruit, maar een volle taart voor een echt feestje, met aardig wat slagroom. Voor deze taart met rabarber ben ik iets meer op de skinny tour gegaan, namelijk met yoghurt en ook echt superlekker! Lekker natuurlijk, want je kunt ook variëren met het fruit dat je erin doet. Maar dan is het wel fijn, wanneer je de basis kunt maken voor de taart, dus.

Ingrediënten voor de Rabarber kersentaart

4 stronken rabarber
1 doosje diepvrieskersen (bevroren in de taart)
250 ml Griekse yoghurt
3 eieren
300 gram bloem
175 gram boter
200 gram rietsuiker (gezonder, dan witte suiker)
1 vanillestokje
bakspray

Tips voor de plaattaart met kersen en rabarber

Moeilijkheid 1-5: 1 Iedereen kan bakken
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en oven 45 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, spatel, bakpapier, grote ovenschaal, snijplank, mes, keukenpapier

Recept voor rabarber kersentaart

Was de rabarber en snij deze in stukken van ongeveer 1 cm. (schillen is eigenlijk niet nodig, tenzij de rabarbar ouder is). Deze heb je alvast klaar staan en verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt de boter in een pan op een lage temperatuur. Ondertussen kunnen de eieren en suiker in de mixer, maak hier een karamelkleurig mengsel van.
Als de boter is gesmolten, zet de verhitting uit en klopt de yoghurt door de boter tot een glad mengsel.
Snij de vanille open en haal het merg eruit. Deze mag erbij in de mixer. Giet vervolgens (als de boter en yoghurt minsten lauw zijn geworden) rustig het boter yoghurt mengsel bij de eieren. Het mag echt niet warm zijn voor het schiften.
Laat dit mengsel even 5 minuten mixen. Zeef tussendoor de bloem en mix ook deze er na 5 minuten doorheen. Laat dit nog 3 minuten mixen. Klop het na het mixen nog even door met een spatel, zodat alle bloem goed door het vochtige mengsel is opgenomen.
Spatel de rabarber en kersen erdoorheen. Vet de ovenschaal in met de bakspray en schenk het natte deegmengsel in de schaal.

Nog 40 minuten geduld, want de taart ga nu in de oven op 175 graden en klaar is de taart.

Nog een idee voor een plaattaart? Maak dan deze appel frambozen plaattaart.

Direct de nieuwste blogs en bakrecepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie

Geef een reactie