Plaattaart met mozzarella, tomaat en pancetta recept van Foodblog Foodinista

Plaattaart met mozzarella, tomaat en pancetta

Deel deze post

Wat is er lekkerder dan zomerse maaltijden op tafel zetten die er lekker zomers uitzien die ook nog weinig moeite kosten? Dat zijn de maaltijden die ik eigenlijk het liefst op tafel zet. Deze zomerse plaattaart met mozzarella, tomaat en pancetta is er zo één. De plaattaart is heerlijke met een frisse salade erbij als lunch of diner, maar kun je ook goed snacken bij bijvoorbeeld de borrel of meenemen naar een picknick het is maar een idee! De kinderen zullen het ook lekker vinden, want is het eigenlijk niet een soort verkapte pizza, maar gewoon heel snel zelf gemaakt met lekker veel verse tomaten erop. Die groente zijn dus ook weer mooi binnen. Hoe simpel deze plaattaart is dat ga ik nu met je delen.

Ingrediënten plaattaart met mozzarella, tomaat en pancetta

8 vellen bladerdeeg
1 bol mozzarella
4 tomaten
1 rode ui
1 knoflook teen
handje parmezaanse kaas
6 plakken pancetta
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde oregano
1 ei
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de plaattaart

Moeilijkeheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en 30 minuten in de oven
Benodigdheden: ovenplaat, snijplank, mes, knoflookpers, kaasrasp, 2 vellen bakpapier, ovenschaal of verzwaarde schaal, bakkwast, vork, schaaltje

Maak ook eens de Lauw warme Salade Caprese van Foodblog Foodinista

Plaattaart met mozzarella, tomaat en pancetta recept van Foodblog Foodinista

Recept plaattaart met tomaat, mozzarella en pancetta

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Plaats een vel bakpapier op de ovenplaat. Verdeel de vellen bladerdeeg op het bakpapier zorg dat het één groot geheel wordt. Prik gaatjes in het bladerdeeg, zodat het midden niet gaat rijzen. Plaats er een veel bakpapier bovenop en een verzwaarde ovenschaal. Kluts het ei en smeer de randen in met ei. Plaats het geheel voor tien minuten in de oven. Zodat het bladerdeeg alvast kan bakken, en vooral het middelste gedeelte kan garen zonder te rijzen.

Snijdondertussen de rode uit in ringen, de tomaten in plakjes en de mozzarella in plakjes. Meng de olijfolie met de oregano en de fijn geknepen knoflook en een snufje peper en zout.

Haal na tien minuten de taartbodem uit de oven. Zorg dat de oven heet blijft op 175 graden, deze hebben we nog nodig. Haal de hete ovenschaal eraf en het bakpapier mag ook van de taartbodem af.

Verdeel de tomaten, ui, pancetta en mozzarella over de taartbodem. Bestrooi vervolgens de Parmezaanse kaas over de toppings van de plaattaart. Maak de taart af door de olijfolie over de plaattaart te druppelen, zodat de tomaten en kaas kunnen grillen. Plaats de plaattaart in de oven op 175 graden voor 20 minuten. Haal de plaattaart vervolgens uit de oven en laat deze even afkoelen voor 5 minuten, zodat de plaattaart met mozzarella, tomaat en pancetta na het bakken knapperiger kan worden.

Hartige taart recepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten voor hartige taarten? Wat dacht je van de volgende recepten:
– Een favoriet op de blog de hartige taart met tonijn een lekker budget recept.
– Maak ook een uienkaastaart met spekjes.
– Of ga voor de preitaart!

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: