Plaattaart met gemengde paddenstoelen en kruidenroomkaas recept van Foodblog Foodinista

Plaattaart met gemengde paddenstoelen

Deel deze post

Lekker en makkelijk dat is een plaattaart. Tenminste dat vind ik. Als ik even niet weet wat ik moet maken of als we gewoon trek hebben in iets lekker bij een makkelijke en snelle maaltijd an wordt er een plaattaart gemaakt. Deze name ik mee voor een etentje. Thuis alvast gemaakt en op locatie was het nog alleen maar nodig om de plaattaart af te bakken. Ook maakte ik een koolhydraat-arme versie. Ik maakte namelijk een frittata met gemengde paddenstoelen. Ben je naar een meer gezondere versie op zoek, natuurlijk is het anders, dan is de frittata zeker een aanrader. Maar anders dan is deze plaattaart met gemengde paddenstoelen een aanrader voor een herfstachtige of winteravond. Gevuld met met natuurlijk veel paddenstoelen en ook nog een vegetarisch recept dus toegankelijke voor diverse eters. Hoe maak je de plaattaart met gemengde paddenstoelen? Dat ga ik nu met je delen.

Plaattaart met gemengde paddenstoelen en kruidenroomkaas recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten plaattaart met gemengde paddenstoelen en kruidenroomkaas voor 8 stukken

1 groot vel bladerdeeg of 6 losse stukken
750 gram gemengde paddenstoelen van champignons tot shi-take
1 rode ui
3 teentjes knoflook
handje verse bieslook
handje verse peterselie
1 eetlepel tijm
snuf peper en zout naar smaak
3 eetlepels Philadelphia roomkaas
handje geraspte kaas
2 eetlepels olijfolie
1 ei

Tips voor de bereiding van de plaattaart met gemengde paddenstoelen

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en in de oven 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, mengschaal, schaaltje, kruidenschaar of gewone schone schaar, eetlepel, vork, bakbonen, 2 vellen bakpapier

Plaattaart met gemengde paddenstoelen en kruidenroomkaas recept van Foodblog Foodinista

Recept plaattaart met diverse paddenstoelen en verse kruiden

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Verdeel het bladerdeeg op de bakplaat. Plaats een vel bakpapier onder het bladerdeeg en een vel bakpapier op het bladerdeeg. Verzwaar het bladerdeeg met de bakbonen je kunt er ook eventueel een ovenschaal opzetten. Het zorgt er voor dat niet al het bladerdeeg omhoog komt. Wel is het mooi als de randen omhoog komen. Je bak eerst het bladerdeeg even voor voor 10 minuten op 210 graden.

Ondertussen maken we de ingrediënten voor de topping van de plaattaart met gemengde paddenstoelen. Snijd de paddenstoelen kleiner en snipper de rode ui. Meng de groente door elkaar. Meng door de groente een snuf peper en zout en 2 eetlepels olijfolie.

Maak het smeersel voor de bodem van de plaattaart. Meng door de Philadelphia de bieslook, peterselie, fijngeknepen knoflook, snufje peper en de tijm.

Haal de bodem voor de plaattaart uit de oven. Laat de bodem even afkoelen. En laat de oven terug afkoelen naar 190 graden.

Kluts een ei.

Smeer de plaattaart in met de kruidenroomkaas. Verdeel de groente over de plaattaart. Smeer het ei over de randen van de plaattaart, zodat deze mooi goudbruin wordt in de oven. Maak de plaattaart af met een handje geraspte kaas.

Plaats de plaattaart met gemengde paddenstoelen nog 15 minuten in de oven en bak de plaattaart af. Eet eventueel met een frisse salade.

Hartige taart recepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten voor hartige taarten en plaattaarten? Wat dacht je van de volgende recepten:
– Een favoriet op de blog de hartige taart met tonijn een lekker budget recept.
– Maak ook een uienkaastaart met spekjes.
– Maak ook eens de heerlijke mediterrane plaattaart met tomaat en mozzarella.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: