18 mrt Plaattaart met gemengde paddenstoelen
Deze plaattaart met gemengde paddenstoelen is een aanrader voor een herfstavond of winteravond. Gevuld met veel paddenstoelen en ook nog een vegetarisch recept dus toegankelijke voor diverse eters. Hoe maak je de plaattaart met gemengde paddenstoelen? Dit ga ik nu met je delen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten plaattaart met gemengde paddenstoelen en kruidenroomkaas voor 8 stukken
- 1 groot vel bladerdeeg
- 750 gram gemengde paddenstoelen van champignons tot shi-take
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- handje verse bieslook
- handje verse peterselie
- 1 eetlepel tijm
- snuf peper en zout naar smaak
- 3 eetlepels roomkaas
- handje Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ei
Tips voor de bereiding van de plaattaart met gemengde paddenstoelen
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en in de oven 30 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- mengschaal
- schaaltje
- schaar
- eetlepel
- vork
- bakbonen
- bakpapier
Recept plaattaart met diverse paddenstoelen en verse kruiden
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bladerdeeg bakken
Verdeel het bladerdeeg op de bakplaat. Plaats een vel bakpapier onder het bladerdeeg en een vel bakpapier op het bladerdeeg. Verzwaar het bladerdeeg met de bakbonen je kunt er ook eventueel een ovenschaal opzetten. Het zorgt er voor dat niet al het bladerdeeg omhoog komt. Wel is het mooi als de randen omhoog komen. Je bak eerst het bladerdeeg even voor voor 10 minuten op 210 graden.
Paddenstoelen topping voorbereiding
Ondertussen maken we de ingrediënten voor de topping van de plaattaart met gemengde paddenstoelen. Snijd de paddenstoelen kleiner en snipper de rode ui. Meng de groente door elkaar. Meng door de groente een snuf peper en zout en 2 eetlepels olijfolie.
Kruidenkaassmeersel maken
Maak het smeersel voor de bodem van de plaattaart. Meng door de roomkaas de bieslook, peterselie, fijngeknepen knoflook, snufje peper en de tijm.
Plaattaart met paddenstoelen maken
Haal de bodem voor de plaattaart uit de oven. Laat de bodem even afkoelen. En laat de oven terug afkoelen naar 190 graden. Kluts een ei. Smeer de plaattaart in met de verse kruidenroomkaas. Verdeel de groente over de plaattaart. Smeer het ei over de randen van de plaattaart, zodat deze mooi goudbruin wordt in de oven. Maak de plaattaart af met een handje geraspte kaas.
Plaattaart grillen in de oven
Plaats de plaattaart met gemengde paddenstoelen nog 15 minuten in de oven en bak de plaattaart af. Eet eventueel met een frisse salade.
Hartige taart recepten van Foodblog Foodinista
Meer recepten voor hartige taarten en plaattaarten? Wat dacht je van de volgende recepten
- Een favoriet op de blog de hartige taart met tonijn een lekker budget recept.
- Maak ook een uienkaastaart met spekjes.
- Maak ook eens de heerlijke mediterrane plaattaart met tomaat en mozzarella.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's