garnalencocktail met gepocheerd ei recept

Garnalencocktail met gepocheerd ei

Deel deze post

Maak deze hippe garnalencocktail in een nieuwe jasje. De losse garnalencocktail met gepocheerd ei. Net even anders, net zo lekker.

De garnalencocktail is een klassieker en eigenlijk altijd lekker, als je natuurlijk garnalen lekker vind. De garnalencocktail wordt bijna altijd op vele manieren en op leuke manieren in een glas gepresenteerd en daar hoor je mij niet over klagen, want ik vind het eigenlijk bijna altijd heel erg lekker. Maar toch heb ik er over nagedacht om het een keertje anders te doen.

De garnalen, de cocktailsaus en het eitje even anders presenteren. Zodat je een licht voorgerecht hebt of een lichte lunch bijvoorbeeld.

Oh ja, bang voor het pocheren? Bij mij ging het begin ook uhm best wel mis. Na oefenen gaat het beter, maar ja dat maakt het ook leuk! En dan heb je ook echt een kunstwerkje. Te weinig tijd? Dan is het ook heel mooi een lekker met een zacht gekookt eitje of serveer het met een sjiek kwarteleitje!

Mijn recept voor een hippe garnalencocktail met gepocheerd ei.

Benodigdheden voor 4 gerechtjes van de Hippe Garnalencocktail met gepocheerd ei

De cocktailsaus
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel tomatenpuree
2 eetlepels slagroom (geklopt)
1 eetlepel whisky
1 theelepel witte suiker
5 druppels limoen of citroen

Garnalencocktail
400 gram garnalen
6 takjes vers bieslook
5 cherrytomaatjes

Gepocheerde eieren
Verse eieren (hoe verser hoe beter, laat ze zeker van de supermarkt niet een week in de koelkast staan, dan gaat het niet lukken)
Water
Azijn

Recept voor de garnalencocktail met gepocheerd ei

Het maken van de cocktailsaus

Meng de ingrediënten door elkaar. Om een goede gladde saus te krijgen start ik altijd met de mayonaise, tomatenpuree en whisky dan heb je een glad mengsel. Vervolgens kan de rest erbij en roeren tot het een gladde stevige saus is. Regelmatig is het dunner, maar voor de opbouw van het gerecht, maar de saus body hebben om alles bij elkaar te houden.

De garnalen

Was de garnalen en maak ze droog. Knip de bieslook fijn en meng deze er doorheen.
Maak de cherrytomaatjes schoon, haal de zaadlijsten en het vocht eruit anders wordt de cocktail te nat. Snij de tomaatjes fijn en meng het met de cocktail. Mix vervolgens de Saus er doorheen.

Voor de opmaak, als je garneerringen hebt of iets anders met een stevige vorm zoals een rond kopje vul deze en plaats het op het midden van een bord, zodat je een mooi torentje hebt.

Het gepocheerde ei

Kook in een pan ongeveer 5 cm water en voeg hier een klein scheutje keukenazijn aan toe. Laat dit koken. Zodra het kookt, zet dan de tempratuur lager. Breek de eitjes 1 voor 1 in apartje kopjes. De dooiers moeten heel zijn. Pocheer ze 1 voor 1 in het water voor ongeveer 4 minuten. Breng het ei met een schuimspaan in het water een beetje bij elkaar, waardoor het eiwit mooi rond het eigeel heen valt. Haal het eitje uit het water en snij deze eventueel bij, zodat het mooi rond wordt.

Leg het ei op de garnalencocktail en herhaal dit ei pocheer kunstje. Maak het nog af met een beetje verse peterselie en misschien wat zout en of peper. En geef er toast of anders brood bij.

Om meer te leren over het pocheren van eieren en andere fijne kooktechnieken heb ik veel gehad aan het boek Kooktechnieken misschien ook een tip voor jou?

Meer leuke voorgerechten? Kijk dan ook eens naar deze salade met feta en watermeloen.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook of Pinterest en schrijf je in voor de Nieuwsbrief van Foodinista.

Geen reactie's

Geef een reactie