
23 dec Garnalencocktail met Aperolsaus
Een garnalencocktail een mooi feestdagen recept of als voorgerecht bij het kerstdiner. Een klassieker op het feestdagen menu met whiskysaus, waar je mee kunt variëren. Met de populaire Aperol gaan we aan het werk en serveren we een frisse garnalencocktail met Aperolsaus. Het garnalencocktail recept maken we klassiek. Een verrassing als voorgerecht voor het kerstmenu of bij een ander feestelijk diner, want geloof mij Aperol geeft een hele verrassende twist aan je garnalencocktail. Een garnalen voorgerecht recept wat je simpel en snel op tafel kunt zetten met een kleine twist.

Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Ingrediënten Garnalencocktail met Aperolsaus voor 4 personen
Garnalencocktail ingrediënten
- 200 gram Noorse garnalen
- 8 grote bladeren ijsbergsla
- 1 citroen
Aperolsaus ingrediënten
- scheutje Aperol
- 1 eetlepel ketchup
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels geklopte slagroom
- 1 theelepel gehakte verse dille
- snufje gerookte paprikapoeder
- druppeltjes tobasco
- druppeltjes worchestersaus
- geraspte sinaasappelschil
- schijfje sinaasappel
- snufje zout
Extra ingrediënt
- toastjes
- brood
- roomboter
Tips voor de bereiding van de Aperol garnalencocktail
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden voor het bereiden het garnalencocktail recept
- mengschaaltje
- snijplank
- mes
- lepel
- 4 mooie glazen
- garde
- handrasp

Garnalencocktail recept met Aperolsaus
Aperolsaus maken
Maak de Aperolsaus. Meng in een schaaltje de ketchup, mayonaise, slagroom, Aperol, paprikapoeder, Tobasco, Worchestersaus, geraspte sinaasappelschil, uitgeknepen sinaasappelsap en een theelepel verse dille. Breng de Aperolsaus op smaak met een snufje zout. Zet de Aperolsaus gekoeld in de koelkast.
Garnalencocktail met Aperolsaus maken
Snijd de ijsbergsla in fijne stroken. Verdeel de ijsbergsla over de bodem van de cocktailglazen. Schep de helft van de garnalen over ijsbergsla. Besprenkel de garnalen met de Aperolsaus. Verdeel de te tweede helft van de garnalen op een enkel garnaal na, voor de topping over de saus. Top nog een keer af met de Aperolsaus. Je hebt nog extra Aperolsaus over en deze serveer je apart op tafel in een schaaltje. Versier de garnalencocktail met de laatste Noorse garnalen, paprikapoeder en met fijn gesneden dille. Steek aan de zijkant voor de frisheid een schijfje citroen bij de garnalencocktail.
Serveer de garnalencocktail bijvoorbeeld met toast, brood, roomboter en extra cocktailsaus.
Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's