Stevige kippensoep met tortellini en spinazie - Kippensoep recept - Foodinista

Stevige kippensoep met tortellini en spinazie

Deel deze post

Kippensoep recepten een klassieker die je makkelijk en modern kunt variëren. Zoals met het recept stevige kippensoep met tortellini en spinazie. Een romig kippensoep recept met kip, groente en tortellini pasta. Een kippensoep recept die vullend is als avondmaaltijd. Een maaltijdsoep is bij ons tenslotte ook echt de maaltijd, een broodje erbij en klaar, maar door de tortellini pasta is dit geeneens nodig. De romige kippensoep met veel spinazie maak je makkelijk zelf. De spinazie zorgt ervoor dat dit soep recept een combinatie is van een kippensoep recept en een groentesoep recept. Een beetje variëren met kippensoep recepten blijft heerlijk en dit zorgt er ook voor dat je op dagen met verkoudheden en griepjes zelfs gevarieerd blijft eten, want kippensoep blijft een heerlijk medicijn. Ook dit kippensoep recept maken? Lees mee.

Stevige kippensoep met tortellini en spinazie - Kippensoep recept - Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten kippensoep met tortellini en spinazie voor 4 personen

  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram spinazie
  • 150 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram tortellini
  • kruiden roomkaas
  • 1 theelepel oregano
  • handje verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • 500 ml water
  • 250 ml kippenbouillon
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de kippensoep 

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 1 uur

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • mes
  • knoflookpers
  • soeppan en kleine pan
  • spatel
  • garde
  • staafmixer
  • soeplepel
  • maatbeker
Stevige kippensoep met tortellini en spinazie - Kippensoep recept - Foodinista

Recept stevige kippensoep met tortellini en spinazie

Kook in een pan 500 ml water. Laat de kip hierin zakken en gaar de kip. De verhitting mag uit. De kip zal garen in het warme water. Het water trekt ondertussen als kippenbouillon. Controleer na 20 minuten of de kip gaar is. Snijd de kip even open. Zo niet kook dan het water met de kip erin voor 5 minuten dan is de kip wel gaar. Zorg niet dat alles kookt, maar wel dat het warmer wordt. Haal met 2 vorken en eventueel een mes de kip uit elkaar (ga plukken). Bewaar de ‘bouillon’ in de pan en de kip even apart.

Groente snijden voor de kippensoep

Snipper de rode ui en de knoflook. Verhit in de soeppan de olijfolie. Roerbak de knoflook en rode ui voor ongeveer 3 minuten. Snijd de champignons in plakjes. Blus af met het vocht waarin de kip bereid is. Kook de tortellini en de spinazie mee. Blus af met nog 250 ml extra kippenbouillon. Laat de groente en de harde tortellini voor 15 minuten zacht koken. Breng op smaak met een snufje peper en zout, vers gesneden basilicum en oregano. Na 15 minuten pak je een soeplepel zonder tortellini uit de pan en deze pureer je met de kruidenkaas in de maatbeker. Giet de basis voor de kippensoep terug in de pan. De soep is nu direct troebel en gebonden.

Stevige kippensoep met tortellini en spinazie - Kippensoep recept - Foodinista

Romige kippensoep bereiden

De kip mag in de pan. Roer deze door de soep. Blijf roeren voor ongeveer 2 minuten. De soep dikt in. Verdeel de soep over de kommen of de borden. Eet smakelijk!

Meer soeprecepten van Foodblog Foodinista?

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de volgende soeprecepten:

Als eerste de nieuwste soep recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie