Frisse garnalencocktail met appel en walnoten gezonde kerstrecepten van Foodblog Foodinista

Garnalencocktail recept met een Griekse twist

Deel deze post

Een garnalencocktail recept met een Griekse twist, mijn eigen twist. Een garnalencocktail kun je in een klassiek recept maken. De garnalencocktail met whiskeysaus of deze garnalencocktail met Aperolsaus maken. Het is ook mooi om het recept voor de garnalencocktail compleet te veranderen en de ingrediënten met een Griekse twist te bereiden. Dan krijg je deze frisse garnalencocktail met Griekse smaken. Perfect bij een Grieks diner of een mooie opening met verrassingen voor een feestelijke maaltijd. Zo maak je het gerecht Griekse garnalencocktail.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

garnalencocktail recept met een Griekse twist foodblog Foodinista

Ingrediënten garnalencocktail met een Griekse twist voor 4 personen

  • 700 gram kleine garnalen
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 2 eetlepels fijn gehakte bieslook
  • 100 gram walnoten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 appels
  • 1 citroen
  • snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de garnalencocktail met appel en walnoten

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • mengschaal
  • snijplank
  • mes
  • lepel
  • 4 mooie glazen
  • garde
  • handrasp
garnalencocktail recept met een Griekse twist foodblog Foodinista

TIP: Een complete Griekse maaltijd op tafel zetten? Lees voor het hoofdgerecht het recept Griekse stifado.

Garnalencocktail recept met een Griekse twist

Maak als eerste de dressing. Meng in de mengschaal de honing, yoghurt, snufje peper en zout, azijn en bieslook. Rasp schil van de citroen door dressing. Bewaar de citroen en zorg dat je er vier partjes van kunt snijden voor de garnering. Klop de dressing met de garde tot een gladde dressing. Bewaar deze apart.
Snijd vervolgens de appels in blokjes en bewaar één vierde appel voor de garnering.
Meng de appel door de dressing. Snijd ook de bleekselderij in fijne stukjes meng deze er doorheen. Hak de walnoten fijn en meng wederom. Maak de garnalencocktail af met de garnalen. Verdeel alles over de glazen. Garneer de glazen af met een extra partje appel en citroen.

Tip: Maak je garnalencocktail vooraf, bewaar dan de dressing, noten en het appel, selderij garnalen mengsel apart. Meng dit op het laatste. Zo blijven de noten knapperig, de cocktail niet te vochtig en de appels fris. Besprenkel de appel voor de kleur met een beetje citroensap.

Meer inspiratie voor een voorgerecht met garnalen?

Wat dacht je van de volgende recepten met garnalen

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie