Frisse garnalencocktail met appel en walnoten gezonde kerstrecepten van Foodblog Foodinista

Garnalencocktail recept met een Griekse twist

Deel deze post

Met dit recept komen er aan het einde van het jaar een aantal mooie herinneringen van het afgelopen jaar samen. Zo kan ik het eigenlijk wel samenvatten. Afgelopen week kreeg ik van Jumbo een grote box met boodschappen toegestuurd, niet verkeerd, erg fijn eigenlijk! De vraag kook er een simpele garnalencocktail mee, het recept van sterrenchef Jonathan Zandbergen, niet zo heel moeilijk, maar ook niet te simpel of maak zelf een leuke twist. Mijn keuze? Het laatste. Ik koos voor een garnalencocktail recept met een Griekse twist, mijn eigen twist. Waarom komt het jaar dan een beetje samen? Afgelopen jaar begon ons kerstdiner met een garnalencocktail, ik vind het er een beetje bijpassen. Toen terugkijkend op de reis naar Italië met limoncello. Ook een heerlijke keuze. Dit jaar maakte ik een mooie een lange persreis naar Griekenland met veel visgerechten en vind ik het leuk om deze samen te laten komen in mijn eigen garnalencocktail recept met een Griekse twist aan het einde van het jaar.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

garnalencocktail recept met een Griekse twist foodblog Foodinista

Ingrediënten garnalencocktail met een Griekse twist voor 4 personen

  • 700 gram kleine garnalen
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 2 eetlepels fijn gehakte bieslook
  • 100 gram walnoten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 appels
  • 1 citroen
  • snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de garnalencocktail met appel en walnoten

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: mengschaal, snijplank, mes, lepel, 4 mooie glazen, garde en een handrasp

garnalencocktail recept met een Griekse twist foodblog Foodinista

Garnalencocktail recept met een Griekse twist

Maak als eerste de dressing. Meng in de mengschaal de honing, yoghurt, snufje peper en zout, azijn en bieslook. Rasp schil van de citroen door dressing. Bewaar de citroen en zorg dat je er vier partjes van kunt snijden voor de garnering. Klop de dressing met de garde tot een gladde dressing. Bewaar deze apart.
Snijd vervolgens de appels in blokjes en bewaar één vierde appel voor de garnering.
Meng de appel door de dressing. Snijd ook de bleekselderij in fijne stukjes meng deze er doorheen. Hak de walnoten fijn en meng wederom. Maak de garnalencocktail af met de garnalen. Verdeel alles over de glazen. Garneer de glazen af met een extra partje appel en citroen.

Tip: Maak je garnalencocktail vooraf, bewaar dan de dressing, noten en het appel, selderij garnalen mengsel apart. Meng dit op het laatste. Zo blijven de noten knapperig, de cocktail niet te vochtig en de appels fris. Besprenkel de appel voor de kleur met een beetje citroensap.

Meer inspiratie voor een voorgerecht met garnalen?

Wat dacht je van:
– Een Italiaanse garnalencocktail met limoncello
– Maak pittige Balinese eitjes met garnalen
– De klassieke garnalencocktail maar dan even anders

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie