Recept voor Balinese eitjes met garnalen receptblog Foodinista

Balinese eitjes met garnalen

Deel deze post

Vorig jaar kwam tv-chef Danny Jansen van 24Kitchen met hele leuke kookboek en de tv-serie Zoals alleen oma dat kan. Naar mijn mening een hele leuke tv-serie over koken met de Indonesische achtergrond en gezelligheid. Ik vind het kookboek nog steeds een inspiratie en maakte van het klassieke recept Balinees ei een iets mildere variant met garnalen, kortom Balinese eitjes met garnalen. Een gezond snackje voor bij de borrel of voor bij je eigen rijsttafel. Het eieren met pittige garnalen recept is helemaal niet moeilijk, je moet alleen even met de specerijen aan het werk en de kruiden. Het leukste is dat je dan een kleurrijk gerechtje op tafel krijgt vol smaak, wat ook direct een healthy snack is met pit.

Ingrediënten Balinese eitjes met garnalen voor 16 stuks

8 hard gekookte eieren
2 rode uien
4 teentjes knoflook
1 rode peper
2 cm laos en anders gember
zonnebloemolie
1 tl sambal oelek
2 el palmsuiker of bruine suiker
2 blaadjes Indisch limoenblad
100 ml water
2 tomaten
200 ml kokosmelk
100 gram Hollandse garnalen
beetje koriander voor de garnering en anders peterselie of munt

Het lijken veel ingrediënten, maar veel deze ingrediënten voor de Balinese eitjes met garnalen zal je standaard in huis hebben.

Tips voor de bereiding van de Balinese eitjes

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: pan, hakmolentje, hapjespan, snijplank, mes en spatel.

Recept balinese eitjes met garnalen

Pel de afgekoelde en gekookte eieren, als je de eieren nog niet hebt gekookt, kook deze dan eerste af en laat ze afkoelen.

Pel en snipper de uien en knoflook en hak de peper fijn zonder de zaadlijsten in het hakmolentje van de keukenmachine of van de staafmixer. Snijden kan ook, maar dit is efficiënter.

Meng nu de uien, knoflook, peper en laos of gember fijn in de hakmolen tot een boemboe, niet fijn genoeg? Pureer het dan na met de vijzel. Snijd ook de tomaten alvast in blokjes.

Verhit in de hapjespan de olijfolie en bak de boemboe, sambal, palmsuiker en limoenblad op laag vuur voor 2 minuten, zodat de smaken los komen. Blus af met water en meng goed door elkaar. Roer ook de tomatenblokjes door de saus.

Leg de eieren in de saus en laat alles inkoken op laag vuur voor ongeveer 10 minuten. Giet nu ook de kokosmelk erbij en laat het nog 10 minuten inkoken.

Plaats de eieren op het bord, strooi de garnalen er overheen en schenk de saus er overheen. Maak het af met koriander en niet dol op koriander? Dan is Peterselie of munt ook een goed idee!

Aziatische recepten van Foodblog Foodinista

Meer heerlijke Aziatische gerechten op tafel zetten en je eigen moderne rijsttafel creëren? Maak dan ook eens één van deze recepten van Foodblog Foodinista.

– Wat dacht je van deze heerlijke gebakken rijst met krab en garnalen?
– Of maak de meest heerlijke Indonesische saté?

Meer leuke Aziatische recepten en hapjes? Dan staan er in dit receptblog ook nog hele leuke ideeën.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie