Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen - Recepten van Foodinista

Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen en feta

Deel deze post

Wat pak ik de parelcouscous snel wanneer ik snel een lekker gerecht op tafel wil zetten. Er valt tenslotte lekker mee te combineren. Snelle bereidingen en koken met kruiden en specerijen. Deze keer maakte ik een Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen en feta. De Griekse keuken in een modern jasje. Een rijke parelcouscoussalade die hier goed in de smaak valt en zo op is. De enige vraag was; is er nog meer? Deze Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen gebaseerd op het Griekse salade recept wil jij dus ook maken.

Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen en feta - Foodinista

Parelcouscous recept met Griekse salade smaken

Het parelcouscous recept van deze keer is direct een volledige maaltijd, want de gekruide parelcouscous maakte ik compleet met knoflookgarnalen en feta. Het hele recept voor parelcouscous met groente, knoflookgarnalen en feta ga ik natuurlijk met je delen. Hier komt het!

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen en feta - Foodinista

Ingrediënten Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen en feta voor 4 personen

  • 250 gram parelcouscous
  • handje fijn gesneden dille
  • 400 gram knoflookgarnalen met knoflook en peterselie
  • blok feta
  • 250 gram tomaatjes
  • halve komkommer
  • 1 paprika
  • flinke snuf gedroogde fijngemalen chilipeper
  • halve theelepel komijnpoeder
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie

TIP! Deze salade is natuurlijk extra lekker met het recept zelfgemaakte tzatziki

Tips voor de bereiding van de parelcouscoussalade Griekse stijl

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • mes
  • spatel
  • pan
  • lepel
  • mengschaal of grote schaal voor op tafel
  • wok of hapjespan

TIP: Maak ook eens deze herfstsalade met parelcouscous.

Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen en feta - Foodinista

Recept Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen

Start met het bereiden van de parelcouscous volgens de verpakking.

Knoflookgarnalen wokken met groente

Verhit in de wok of de hapjespan de olijfolie. Wok de knoflookgarnalen. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes (echt klein) wok deze mee met de knoflookgarnalen. Als alles goed verhit is geweest na ongeveer tien minuten kun je stoppen. Laat de garnalen met paprika staan.

Ondertussen koude ingrediënten bereiden

Meng in een schaal de Griekse yoghurt, chilipeper, fijngesneden dille en komijnpoeder met een klein snufje zout. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd tomaatjes in vier partjes en meng deze door de yoghurt.

Griekse parelcouscoussalade bereiden

Meng in de wok de parelcouscous door de garnalen en de paprika. LET OP! De verhitting staat uit. Vervolgens meng je deze beiden door de yoghurt met groente. Maak de parelcouscoussalade af met de feta geef de extra erbij. Strooi extra dille over de salade.

Deze Griekse maaltijdsalade kun je waarschijnlijk ook wel waarderen

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie