20 jun Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen en feta
Wat pak ik de parelcouscous snel wanneer ik snel een lekker gerecht op tafel wil zetten. Er valt tenslotte lekker mee te combineren. Snelle bereidingen en koken met kruiden en specerijen. Deze keer maakte ik een Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen en feta. De Griekse keuken in een modern jasje. Een rijke parelcouscoussalade die hier goed in de smaak valt en zo op is. De enige vraag was; is er nog meer? Deze Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen gebaseerd op het Griekse salade recept wil jij dus ook maken.

Parelcouscous recept met Griekse salade smaken
Het parelcouscous recept van deze keer is direct een volledige maaltijd, want de gekruide parelcouscous maakte ik compleet met knoflookgarnalen en feta. Het hele recept voor parelcouscous met groente, knoflookgarnalen en feta ga ik natuurlijk met je delen. Hier komt het!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen en feta voor 4 personen
- 250 gram parelcouscous
- handje fijn gesneden dille
- 400 gram knoflookgarnalen met knoflook en peterselie
- blok feta
- 250 gram tomaatjes
- halve komkommer
- 1 paprika
- flinke snuf gedroogde fijngemalen chilipeper
- halve theelepel komijnpoeder
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
TIP! Deze salade is natuurlijk extra lekker met het recept zelfgemaakte tzatziki
Tips voor de bereiding van de parelcouscoussalade Griekse stijl
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- spatel
- pan
- lepel
- mengschaal of grote schaal voor op tafel
- wok of hapjespan
TIP: Maak ook eens deze herfstsalade met parelcouscous.

Recept Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen
Start met het bereiden van de parelcouscous volgens de verpakking.
Knoflookgarnalen wokken met groente
Verhit in de wok of de hapjespan de olijfolie. Wok de knoflookgarnalen. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes (echt klein) wok deze mee met de knoflookgarnalen. Als alles goed verhit is geweest na ongeveer tien minuten kun je stoppen. Laat de garnalen met paprika staan.
Ondertussen koude ingrediënten bereiden
Meng in een schaal de Griekse yoghurt, chilipeper, fijngesneden dille en komijnpoeder met een klein snufje zout. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd tomaatjes in vier partjes en meng deze door de yoghurt.
Griekse parelcouscoussalade bereiden
Meng in de wok de parelcouscous door de garnalen en de paprika. LET OP! De verhitting staat uit. Vervolgens meng je deze beiden door de yoghurt met groente. Maak de parelcouscoussalade af met de feta geef de extra erbij. Strooi extra dille over de salade.
Deze Griekse maaltijdsalade kun je waarschijnlijk ook wel waarderen
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's